Ni Legija, ni Belivuk, ni Šarić nisu nosili pancir u sudu: Optuženi za ubistvo "škaljarca" imao zaštitni prsluk kao i policajci oko njega!

13.04.2023

08:00

0

Iz bezbednosnih razloga Goran Vlaović pokopan bez ispraćaja i u strogoj tajnosti 5. septembra na Novom bežanijskom groblju

Ni Legija, ni Belivuk, ni Šarić nisu nosili pancir u sudu: Optuženi za ubistvo "škaljarca" imao zaštitni prsluk kao i policajci oko njega!
Duško Tanasković u sudnici nosi pancir - Copyright YouTube/Zadarski. hr

Nesvakidašnji snimak iz sudnice Županijskog suda u Zadru danas je šokirao javnost. Kragujevčanin Duško Tanasković (29) na početku suđenja za ubistvo pripadnika "škaljarskog klana" Gorana Vlaovića (38) na plaži Katarelec na hrvatskom ostrvu Pag, u sudnicu je uveden sa pancirnim prslukom. Dvojica pripadnika pravosudne policije, koja su bila tik uz njega, takođe su nosila pancire. Ovako nešto do sada nikad nije viđeno u sudnicama na Balkanu. Ni krimilana grupa Veljka Belivuka, ni Milorad Ulemek Legija, ni "zemunski klan", ni Darko Šarić, nisu imali pancire u sudnici. Apsolutno niko!

Tanasković je, da podsetimo, optužen da je 25. avgusta prošle godine u 6.01 časova ujutru hicem u potiljak ubio Vlaovića ispred noćnog kluba na plaži Katarelac na Pagu. Na početku suđenja, kako prenose Zadarski.hr, optuženi Tanasković se izjasnio da nije kriv nakon što mu je sudija Ana Brkić pokazala snimak ubistva za koje se tereti.

 

 

Za ubistvo za koje je optužen Tanasković, zaprećena je kazna od pet do 20 godina zatvora. Krunski dokaz na sudu upravo je šokantan video snimak egzekucije za koju se tereti Tanasković.

Vlaović je, da podsetimo, važio za visokopozicioniranog pripadnika "škaljarskog klana" i jednog od najbližih saradnika Jovana Vukotića, vođe "škaljaraca", koji je ubijen 8. septembra prošle godine, samo dve nedelje posle njega u Istanbulu u Turskoj.

Neposredno posle hapšenja Tanasković je hrvatskoj policiji priznao krivicu, ali se danas u sudnici u Zadru izjasnio da nije kriv. Čak ni u policiji kad je priznao zločin Tanasković nije otkrio motiv ubistva, iako se veruje da je to još jedan u nizu obračuna zaraćenih kotorskih klanova.

 

 

Kragujevčanina, inače, potražuje i Crna Gora, zbog učešća u ubistvu Milića Šakovića u Budvi, za koje je kao direktan počinilac osumnjičen Beograđanin Luka Pilčević. Šaković je ubijen ispred zidina Starog grada u Budvi 17. juna prošle godine, nešto pre ponoći. U Šakovića je tom prilikom pucao, kako se sumnja, Pilčević, koji je potom pobegao. a Duško Tanasković, prema navodima crnogorske policije, pomogao mu je u zločinu.

Mere obezbeđenja u sudu u Zadru, kako su preneli mediji, podignute su danas na najviši nivo. Uz najviše mere obezbeđenja u Beogradu se sudi kriminalnoj grupi Veljka Belivuka, Darku Šariću, a svojevremeno se tako sudilo i optuženima za ubistvo premijera Zorana Đinđića. Niko od njih, čak ni pripadnici nekadašnje Jedinice za specijalne operacije, a ni njihov komandant Legija, nisu na sebi imali pancire u sudu.

Iz bezbednosnih razloga, da podsetimo, Vlaović nije sahranjen u Crnoj Gori, već na Novom bežanijskom groblju u Beoigradu. Sahrana je bila zakazana za subotu 3. septembar, ali je otkazana iz bezbednosnih razloga.

Formalno, nije je ni bitlo već je Vlaović pokopan bez ispraćaja i u strogoj tajnosti 5. septembra. Oko 10 časova, na groblju su se okupili rodbina i prijatelji. Oni su su stajali oko tek iskopane rake i neko vreme čekali da se dopreti kovčeg sa njegovim telom. Pored najbliže rodbine na groblju je bio i sveštenik. 

Posle ubistva Vlaovića, za svoju bezbesnost tako su strahovali članovi njegove poroidice, zatim optuženi za njegovo ubistvo, ali i pripadnici hrvatske pravosudne policije. Čega se svi oni plaše? Krvne osvete ili nečeg drugog.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike