Uhapšen otac dečaka koji je pucao u školi: Išli zajedno u streljanu, oružje čuvao u sefu!

03.05.2023

14:15

0

Dečak je uhapšen u školskom dvorištu, a kako navodi policija, sam je pozvao policiju nakon jezivog zločina

Uhapšen otac dečaka koji je pucao u školi: Išli zajedno u streljanu, oružje čuvao u sefu!
Copyright TAnjug/Zoran Žestić

Otac K. K. (14), osumnjičen da je jutros u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet osoba, među kojima su i učiteljica i radnik obezbeđenja, uhapšen je danas, rekao je na konferenciji za medije ministar unutrašnjih poslova Bratislav Gašić.

- Otac izvršioca ovog teškog dela je uhapšen, oba pištolja koja su nađena prilikom hapšenja, a predmet su krivičnog dela, imala su legalne dozvole. On je sa ocem išao u streljane, vežbao pucanje... Protiv oca će biti podnete sve zakonske mere - rekao je ministar policije Bratislav Gašić.

Otac je, kako je saopšteno na vanrednoj konferenciji za medije, rekao da ima više komada oružja i da su bili zaključani u sefu pod šifrom. Imao je i tri puna okvira, sa po 15 metaka.

- Po nezvaničnim informacijama, on je zajedno sa ocem išao u streljane, trenirao pucanje. Da li dete od 12-13 godina treba da se time bavi? I prema ocu će biti preduzete zakonom predviđene mere - objasnio je ministar Gašić

Prema saopštenju MUP Srbije, u pucnjavi koja se jutros dogodila u OŠ „Vladislav Ribnikar“ na Vračaru ubijeni su osmoro dece i radnik obezbeđenja, dok su šestoro dece i jedan nastavnik škole ranjeni i trenutno su zbrinuti u Urgentnom centru i "Tiršovoj".

Dečak je uhapšen u školskom dvorištu, a kako navodi policija, sam je pozvao policiju nakon jezivog zločina.

Bonus video:

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike