Sestra ubice Aleksandra Šarca uhapšena sa "vračarcima" u Kraljevu: Po nalogu vođe "kavačkog klana" trebalo da otruju svog plaćenika

23.04.2023

08:15

0

Autor: Lj.K.

Za sad nije poznato kakvu je ulogu u kriminalnoj grupi Nikole Vušovića imala Aleksandra Č. iz Kraljeva

Sestra ubice Aleksandra Šarca uhapšena sa "vračarcima" u Kraljevu: Po nalogu vođe "kavačkog klana" trebalo da otruju svog plaćenika
Aleksandar Šaraca ubijen na parkingu tržnog centra - Copyright Printscreen/Facebook

U velikoj akciji policije u Kraljevu, u kojoj je pre nekoliko dana razbijen ogranak "kavačkog klana", lisice na ruke stavljene su i jednoj ženi, a u pitanju je Aleksandra Č. (29) čiji se brat tereti za ubistvo "pink pantera" i pripadnika suparničkog klana Aleksandra Šarca.

Policija je u saradnji sa BIA i Tužilaštvom za organizovani kriminal uhapsila desetinu osumnjičenih u Kraljevu, odakle je do sad stiglo najmanje četvoro plaćenih ubica koji su likvidirali nekoliko cisokopozicioniranih "škaljaraca", a poslednje u nizu je ubistvo Ranka Radoševića zvanog Eskobar u Rušnju..

Lazar Ilić, brat uhapšene Aleksandre Č., je u oktobru 2020. u Tržnom centru "Ušće", maskiran kačketom i hirurškom maskom preko lica , s leđa upucao Aleksandra Šarca.

Napad na "Pink pantera" snimile su i nadzorne kamere, a llić je pobegao i pištolj bacio u žbunje u blizini "Ušća". Devet dana kasnije Šarac je preminuo u bolnici, a napadač je identifikovan na sonovu specifičnog hoda i trenunto mu se sudi.

Njegova sestra Aleksandra uhapšena je u utorak sa još nekoliko pripadnika kriminalne organizacije koju su, kako se sumnja, predvodili odbegli Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, koji je označen kao voda ogranka "kavčana", takozvane vračarske grupe.

Ovoj kriminalnoj grupi, pored droge i oružja, na teret se stavlja i da su pokušali da otruju bivšeg saradnika Strahinju Savića (26) u pritvoru u Spužu, i to tako što bi ubrizgali cijanid u ručak koji mu je u zatvor redovno nosila sestra.

Nije ubio Kana, policiji dao svoju šifru

Istražitelji su u saradnji sa Evropolom uspeli da dešifruju Skaj aplikaciju i tako otkriju da se u Spužu sprema brutalan zločin. Savić se našao na meti svog klana posle hapšenja zbog pokušaja ubistva Marka Ljubiše Kana u januaru 2021. u Budvi. U grupi je označen kao "cinkaroš" jer je odmah inspektorima dao svoju šifru od Skaj telefona i tako razotkrio klan.

printscreen/MUP
Nikola Vušović formirao kriminalnu grupu po nalogu Radoja Zvicera

Kako se sumnja, vođa "kavčana" je odmah potom naručio njegovo ubistvo, a trebalo je da ga realizuje ekipa Nikole Vušovića, zvanog Džoni sa Vračara.  U grupi je bila, kako se sumnja, i Lazareva rođena sestra Aleksandra, međutim, za sad nije poznato koja je njena uloga bila u ovom klanu.

Priznao, pa se pokajao

Ilić i Savić su zajedno uhapšeni u Budvi zbog pokušaja ubistva "škaljarca" Ljubiše Kana, i to u vreme kada su Veljko Belivuk i Marko Miljković boravili u Kotoru, gde su bili kod Zvicera na slavi i na babinama.

Savić je, nakon što je nadležnima dao kriptovani telefon, zbog kog je, kako se sumnja, pala vračarska grupa u novembru 2022, prvo je detaljno opisao zločin u kom je učestvovao, ali je to kasnije pred sudom negirao.

Pred sudom je izjavio da je prošao torturu u policiji i da je zbog toga lažno priznao i optužio i druge pripadnike grupe.

"Kavčani" su takođe pokušali da otruju i vođu "škaljaraca" Jovicu Vukotića, dok se nalazio u beogradskom CZ-u. Prerušeni u policajce, u blizini zatvora, presreli su Vukotićevu devojku kojoj su u ručak, koji je vođi "škaljaraca" svakodnevno nosila, hteli da podmetnu otrov.

Njoj je to bilo sumnjivo, pa je alarmirala policiju i tročlana ekipa je uhapšena. Oni su prvobitno bili optuženi za pokušaj trovanja, ali je delo prekvalifikovano u mnogo blaže.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike