Zvicerov ručak s ukusom smrti: Vođa "kavčana" pored metka, sekire i mašine za mlevenje mesa koristio i sofisticirane metode!

22.04.2023

20:48

0

Autor: Lj.K.

Kriminalna grupa imala je plan da otruje svog bivšeg saradnika Strahinju Savića

Zvicerov ručak s ukusom smrti: Vođa "kavčana" pored metka, sekire i mašine za mlevenje mesa koristio i sofisticirane metode!
Radoje Zvicer - Copyright MUP

Odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer, osim surovih likvidiacija rafalima, sekirom i paljenjem tela na lomači, prema navodima srpskog tužilaštva, u svom obračunu ne samo sa svojim suparnicima, nego i sa svojim plaćenim ubicama, koristio je i sofiscitirane metode - trovanje.

Tamo gde metak i sečivo, iz objektivnih razloga, nisu mogli dopreti, Zvicer je preko svojih "spoljnih saradnika" pokušao da organizuje ubistva osoba koje su se u tom momentu nalazile u četiri zida, u pritvorima, neki od njih čekajući ekstradiciju, a neki spremni da pergovaraju sa tužilaštvom.

Kriminalna grupa čijih je nekoliko članova uhapšeno u utorak u velikoj akciji policije i Tužilaštva za organizovani kriminal u Beogradu, imala je plan da otruje svog bivšeg saradnika Strahinju Savića u pritvoru u Spužu, i to tako što bi ubrizgali cijanid u ručak koji mu je u zatvor redovno nosila rođena sestra!

Tužilaštvo za organizovani kriminal je saopštilo da su ovu kriminalnu grupu predvodili odbegli Radoje Zvicer, vođa kavačkog klana, i Nikola Vušović, zvani Džoni sa Vračara, koji je označen za vođu ogranka "kavčana", takozvane vračarske grupe.

Na osnovu dokaza koje je prikupila Služba za borbu protiv organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP Republike Srbije i podataka dobijenih iz aplikacije Skaj putem međunarodne pravne pomoći u saradnji sa Evropolom, postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni pokušali da otrovom cijanid ubiju osobu koja se nalazilo u pritvoru u Crnoj Gori i bila spremna na saradnju sa istražnim organima ove države, tako što su pretnjama, paljenjem lokala i automobila u vlasništvu rođene sestre žrtve, prinudili da sa njima sarađuje i ubedi brata da odustane od saradnje, Nakon toga su je, bez njenog znanja, iskoristili da rođenom bratu odnese otrovanu hranu u pritvor i tako ga ubiju - saopštilo je Tužilaštvo za organizovani kriminal.

Strahinju Savića iz Kraljeva, koji je bio pripadnik "vračarskog" klana, pokušali su da ubiju po istom receptu kao i Jovana Vukotića, vođu škaljarskog klana dok je boravio u pritvoru Centralnog zatvora u Beogradu.

Savić je uhapšen u januaru 2021. u Budvi zbog sumnje da je sa Lazarom Ilićem pripremao likvidaciju Marka Ljubiše Kana, koji važi za osobu blisku suprotstavljenom škaljarskom klanu.

On je posle hapšenja istražiteljima odmah dao šifru svog telefona i otkrio važne informacije zbog kojih su kasnije uhapšeni brojni saradnici "kavčana", zbog čega je i sam postao njihova meta.

Vođa "škaljarskog klana" Jovica Vukotić trebalo je da bude otrovan tokom boravka u ekstradicionom pritvoru u beograskog CZ-u. Njegovu tadašnju partnerku presrela su trojica ispred CZ-a, s namerom da mu u ručak kojimu je obično nosila, sipaju cijainid, ali je ona odmah alarmirala policiju.

Iako su se u početku teretili za pokušaj ubistva Vukotića, tokom procesa delo je perkvalifikovano, pa e sada trojici optuženih sudi za mnogo blaže krivično delo, u kome su, za potrebe snimanja spota, korsitili rekvizite poput policijskih značaka i uniformi.

Prema optužnici tužilaštva za organizovani kriminal, grupa Veljka Belivuka otrovala je Gorana Mihajlovića u Ritopeku, a potom je njegovo telo spalila na lomači u Surduku, na placu Zvicerovog najbliižeg saradnika i rođaka Radoja Živkovića Žutog.

BONUS VIDEO

 

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike