Ubijali su sekirom, davili kablom, otrovali cijanidom: Belivukov klan je monstruozno svoje žrtve slao u smrt!

08.11.2022

19:55

0

Autor: 24sedam

Klan Veljka Belivuka tereti se za sedam ubistava

Ubijali su sekirom, davili kablom, otrovali cijanidom: Belivukov klan je monstruozno svoje žrtve slao u smrt!
Ilustracija - Copyright 24sedam/Profimedia/MUP/E Stock

Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se za sedam monstruonznih ubistava. Sudeći prema optužnici, ali i svedočenju svedoka saradnik Srđana Lalića, pripadnici klana žrtve su ubijali sekirom, davili kablom ili otrovali cijanidom.

Belivuk, Miljković i još 30 optuženih terete se za sedam ubistava, nedozvoljenu trgovinu narkoticima, posedovanje oružja, silovanje i otmice.

Tela žrtava nikad nisu pronađena jer je klan, kako se sumnja, neka od njih mleo u mašini za mlevenje mesa i bacao u Dunav, a jedno spalio na lomači od automobilskih guma.Putem Sky aplikacije dogovarali su otmice i ubistva, i razmenjivali fotografije žrtava.

Sekirom ubijeni Radojević i Veličković

MUP
 

Zdravko Radojević iz Koteža, navijač Crvene Zvezde otet je i ubijen u ritopečkoj klanici u periodu od 30. oktobra do 10. novembra pre dve godine. On je likvidiran zbog prekriženog murala i poruke "Zdravko, pi*ko je*emo ti sve", ali i zbog izdaje svog kuma.

Veljko Belivuk, Marko Miljković, Marko Budimir, Nemanja Lakićević, Vlada Draganić, Bojan Hrvatin, Nebojša Janković, Nemanja Đurić, Dejan Tešić, Miloš Budmir i Srđan Lalić, prema navodima optužnice, pratili su, organizovali i realizovali likvidaciju Radojevića.

Navodi se da su ga u skrivenom prostoru u kući skinuli golog, vezali, položili na stomak, postavili mu dasku ispod glave, pa ga je Belivuk udario sekirom u vrat i odsekao mu glavu nakon čega su Hrvatin, Miloš Budimir, Vlade Draganić, Nebojša Janković i Belivuk isekli na komade, samleli i njegove delove bacali u Dunav.

O načinu na koji je ubijen Goran Veličković Goksi, govorio je juče Srđan Lalić, svedok okrivljeni u ovom postupku, koji je priznao da je učestvovao u ovom zločinu. I njega su pripadnici klana najpre oteli i odvezli do kuće u Ritopeku.

Goran Veličković Goksi / Facebook
 

- Miljković je nosio sekiru, sa velikom držaljom, sigurno metar, sa plavom oštricom. Prozborio je par rečenica sa Goranom. Rekao je "ajde Goksi, vreme je", Goran je pitao "kako da se namestim", rekao mu je "na stomak". Zamahnu je jako sekirom, jednom, pa drugi put. Vrat mu je bio odvojen od tela. Goran se dostojanstveno i hrabro držao svo vreme. Veljko je onda uzeo sekiru, razdvojio glavu od tela, radvojio stopala, napravio nekoliko fotografija, a onda su mu krvlju na leđima napisali "Korać pi.ka"  Znao sam da će biti ubijen, ali nisam očekivao da će biti tako, bio sam iznenađen - ispričao je Srđan Lalić, Belivukov dojučerašnji vojnik.

Zadavljeni kablom, žicom

MUP
 

Kao žrtva Belivukovog klana koja je takođe namamljena i ubijena u kući strave u Ritopeku navodi se i Milan Ljepoja, koji je bio je pripadnik međunarodne bande "Pink Panter". Sumnja se da je njegovu likvidaciju naručio šef kavčana, Radoje Zvicer, nakon što je na njega pokušan atentat u Ukrajini.

Ljepoju su, kako se navodi u optužnici, Veljko Belivuk, Marko Miljković, Marko Budimir, Srđan Lalić, Nebojša Janković, Vlade Draganić i Bojan Hrvatin savladali, vezali lisicama i uveli u “klanicu”. Tamo su ga tukli, mučili, prinudili ga da im otključa kriptovani telefon kako bi videli sa kim je u kontaktu i iznudili mu informacije koje su ih interesovale. Potom su ga Belivuk, Hrvatin, Lalić i Janković stezanjem kese navučene preko glave i žice oko vrata udavili. Na kraju mu je Belivuk nožem presekao vrat.

Kada je u pitanju ubistvo Mirka Kojića, koji je bio kum Marka Miljkovića, svedok okrivljeni Srđan Lalić pred sudom je ispričao kako je on udavljen produžnim kablom.

- Detaljno su mi ispričali Miljković i Marko Budimir kako su Kojića ubili produžnim kablom, prvo su pokušali da ubiju produžnim kablom i to Simke, ali je produžni kabl pukao, Miljković mu je rekao da nije lako ubiti čoveka, pa je Miljković uzeo ostatke kabla i na kraju mu slomio vrat - rekao je juče Lalić.

Nikolu Mitića su, smatra tužilaštvo, Veljko Belivuk, Miljković, Hrvatin, Srđan Lalić, Vlade Draganić, Senad Rešović i drugi ubili na svirep način 10 avgusta 2020. u Beogradu.

Nikola Mitić / Nestali Srbija
 

- Belivuk je dao nalog da se Mitić odveze u Ritopek, u kuću u ulici Livadice, tu ih je čekao Draganić Vlade, i tamo su od Miljkovića i Belivuka, koji su davali instrukcije preko "skaja" Budimir i Lalić odsekli Mitiću prst na nozi, zbog čega je često gubio svest a zatim ga davili kablom i nožem presekli vrat - pročitao je nedavno pred sudom navode druge optužnice protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Užasne detalje ove likvidacije opisao je i Lalić.

- (...) ja mu armiračkim kleštima gnječim mali prst na nozi. Budimir ga je građevisnkim čekićem udario u koleno i napraivo otvorenu ranu. On nije jauknuo, pa smo mislili da je pod dejstvom droga. Tukli smo ga drvenom palicom, dužine metar, da nam prizna šta zna. Draganić i Budimir su izlazili iz bunkera, pričali telefonom sa Veljkom i Markom i dobijali su instrukcije šta da se radi. Milo Budimir je uzeo strujni kabl, petožilni, ja i Miloš smo Mitiću stavili kabl oko vrata i svaki sa svoje strane je stezao. Tako smo ga udavilli. Uzeli smo jednu kadu i Budimir mu je velikim mesarskim nožem mu prerezao vrat, iscurelo je dosta krvi, strašna je ispvoest Srđan Lalića na sudu.

Otrovan cijanidom

24sedam/ Goran Sivački
 

Gorana Mihajlovića su, kako ih tereti tužilaštvo, 2. aprila 2019. godine iz koristoljublja i svirepo ubili Belivuk, Miljković, Spasojević Nikola, Draganić Vlade i Budimir Miloš.

Mihajlović je otrovan u Ritopeku, a njegovo telo je potom spaljeno na lomači od guma u Surduku.

- Belivuk i Miljković su mi detaljno ispričali o ubistvu Gorana Mihajlovića. Pokazali su mi njegove slike, neke se nalaze u optužnici ali sam video i slike njegovog ugljenisanog tela. Rekli su mi da su mu cijanid iz šprica bez igle ubrizgali u usta i video sam slike kako mu ide pena na usta, u toj nekoj kući za koju tada nisam znao. Rekli su i da ga je namamio neki Šundić, na skaj je bio Džeri, a kasnije Santos - izneo je nepoznate detalje o ubistvu Mihajlovića.

Kada je reč o cijanidu, Srđan Lalić rekao je pred sudom da ga je Miljković imao kod sebe u džepu i prilikom otmice Mirka Kojića, kao i da je rezervni plan bio da " u slučaju da naiđe policija da mu ubrizgaju iz šprica cijanid i da ga izbace iz kombija", ali da do toga nije došlo.

Iživljavali se satima

MUP
 

Pripadnici klana Veljka Belivuka terete se i za ubistvo Lazara Vukićevića, dok su Belivuk i Miljković, kako se sumnja, bili u Crnoj Gori gde su ubili Damira Hodžića i njegovog šuraka Adisa Spahića.

Sudeći po porukama koje su razmenjivali, klan je imao nameru da Vukićevića ispituje i muči najmanje dva dana pre nego što ga ubiju, ali nisu očekivali da će, čim su stigli u Ritopek, Lazar pokušati da se brani i izvaditi pištolj “glok”. U rvanju sa njim Miloš Budimir polomio je prst, uspeli su da ga savladaju tako što su ga brutalno pretukli. To im je, sudeći po razgovoru, pokvarilo planove da ga duže muče, ali su se nad Vukićevićem iživljavali satima, a kako su prepričali Belivuku, koji je insistirao da dobije sve detalje jer se “time hrani”, tokom većeg dela mučenja Vukićević nije bio svestan.

Lazar ništa značajno nije odao

O ubistvu Vukićevića govorio je pred sudom Srđan Lalić.

- Uneli smo ga nevezanog u garažu, Budimir uzima građevisnki čekić i njime mu je smrskao nekoliko prstiju, prsnula je krv i tragovi su ostali na zidu. Vezali smo ga i uneli ga u skrivenu prostoriju. Vukićević se tada osvestio, a Miloš Budimir i Draganić izlaze i primaju naloge od Marka i Veljka. Vukićević predaje šifru od skaja, ispitujemo ga o vezama sa škaljarcima, puštaju mu se poruke od Veljka i Marka, a njegove fotografije se njima šalju - rekao je Lalić.

Naveo je da je Lazar sve vreme krvario, i da je nešto nepovezano pričao, ali ništa značajno nije odao. Rekao je da se sa škaljacima povezao iz straha od Džonija Vušovića.

- Tukli smo ga po telu kablom, ali nije imao reakcije, osim kontrakcije telom. Da bi ga povraitli, polivali smo ga vodom iz creva, ali kako to nije davalo rezultate, gubio je dah jer smo mu crevo stavili direktno u usta, što ga je gušilo. U jednom momentu smo ga podigli i stavili na stolicu. Budimir ga je lopatom udario nekoliko puta u glavu. Vukićević je izuzetno bled, pa sam ga ogrnuo duksom, misleći da je u pitanju hipotermija. Odjednom mu se zgrčilo lice, otvorila se vilica, a zenice su mu se proširile. Nismo znali da li je mrtav ili živ, a onda smo ga Budimir i ja udavili kablom. Za svaki slučaj, Budimir ga je pričvrstio za radijator. Miloš i Marko Budimir i ja smo otišli gore u kuću, da bi rano ujutro stigao Vlade Draganić, pa smo nas četvorica uništili telo, kao i u predhodnim delima. Sadržaj džakova sa ostatkom tela bacili smo u reku - stravično je svedočenje Belivukovog vojnika, sada pokajnika Srđana Lalića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike