Zvicerov pakleni plan za ubistvo svog vojnika: Sestru pretnjama primorali na saradnju, pa joj podvalili cijanid u hranu za brata!

21.04.2023

15:30

0

Autor: 24sedam

Osumnjičeni pokušali da otruju Strahinju Savića dok je bio u pritvoru u CG i bio spreman na saradnju sa istražnim organima ove države

Zvicerov pakleni plan za ubistvo svog vojnika: Sestru pretnjama primorali na saradnju, pa joj podvalili cijanid u hranu za brata!
Nikola Vušović i Radoje Zvicer - Copyright printscreen/MUP

Tužilaštvo za organizovani kriminal saopštilo je danas da je donelo naredbu o sprovođenju istrage prema 13 osumnjičenih među kojima su i odbegli vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer, kao i vođa "vračaraca" Nikola Vušović i još 11 osumnjičenih.

- Naredba je doneta i premai Nedeljku Todoroviću, protiv koga se već vodi krivični postupak pred TOK i koji se nalazi u pritvoru, Dariu Đorđeviću, protiv koga se već vodi krivični postupak pred TOK i koji je lišen slobode u Republici Austriji zbog krivičnih dela izvršenih na teritoriji te držav, Aleksandru Miloševiću, protiv koga se već vodi krivični postupak pred TOK i koji se od ranije nalazi u pritvoru, Nikoli Milenkoviću, protiv koga se već vodi krivični postupak pred TOK i koji se od ranije nalazi u bekstvu, Ognjenu Draškoviću, koji se nalazi u pritvoru po rešenju Višeg suda u Kraljevu zbog ranije izvršenih krivičnih dela, Danilu Tešiću, Bojanu Šotri, koji se nalazi u pritvoru Okružnog zatvora u Beogradu zbog ranije izvršenih krivičnih dela, Aleksandri Čović, Darku Preleviću, koji ima prebivalište na teritoriji Republike Crne Gore i trenutno je nedostupan organima Srbije, Bogdanu Dimitrijeviću i Dejanu Rutalju, saopštilo je tužilaštvo.

Osumnjičenima se na teret stavlja da su od početka 2019. godine do 11. novembra 2022. godine na teritoriji Republike Srbije i Republike Crne Gore, osumnjičeni Radoje Zvicer i Nikola Vušović organizovali kriminalnu grupu čiji su pripadnici postali ostali osumnjičeni, a koja je za cilj imala vršenje krivičnih dela teško ubistvo, trgovina drogom, držanje oružja...

Na osnovu dokaza koje je prikupila Služba za borbu organizovanog kriminala Uprave kriminalističke policije MUP Republike Srbije i podataka dobijenih iz aplikacije SKY ECC putem međunarodne pravne pomoći u saradnji sa EVROPOL, postoje osnovi sumnje da su osumnjičeni pokušali da otrovom cijanid ubiju lice koje se nalazilo u pritvoru u Republici Crnoj Gori i bilo spremno na saradnju sa istražnim organima ove države. 

- Pretnjama, paljenjem lokala i automobila u vlasništvu rođene sestre žrtve, prinudili su je da sa njima sarađuje i ubedi brata da odustane od saradnje, a nakon toga je bez njenog znanja iskoristili da rođenom bratu odnese otrovanu hranu u pritvor i tako ga ubije - navodi se u saopštenju.

Žrtva je trebalo da bude Strahinja Savić iz Kraljeva, koji je u pritvoru od januara 2021. kada je uhapšen u Crnoj Gori.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike