Zvicer bio u Beogradu kada je ubijen Sale Mutavi! Beleženica bivšeg načelnika policije otkriva nove detalje

24.01.2022

07:14

0

U kožom oivičenim rokovnicima nalaze se podaci koje je Milenković zapisivao od 2016. do 2018. godine

Zvicer bio u Beogradu kada je ubijen Sale Mutavi! Beleženica bivšeg načelnika policije otkriva nove detalje
Radoje Zvicer - Copyright Foto: Youtube/Ukrajinska policija

Dve beležnice oduzete od bivšeg načelnika policije Dejana Milenkovića Bagzija koje se koriste kao dokaz protiv njega i nekadašnje državne sekretarke MUP Dijane Hrkalović za zloupotrebu službenog položaja sadrže informacije koje bacaju novo svetlo na ubistvo nekadašnjeg vođe navijačke grupe "Janjičari" Aleksandra Stankovića.

Pozivajući se na detalje iz optužnice, Krik navodi da se u kožom oivičenim rokovnicima nalaze podaci koje je Milenković zapisivao od 2016. do 2018. godine. U njima je zapisano da je vođa "kavačkog klana" Radoje Zvicer viđen u Beogradu pre i posle likvidacije Stankovića 13. oktobra 2016. godine u Bačvanskoj ulici u Beogradu.

- Zvicer kod fontane, "golf 6", Novi Beograd, trenerke, opušten - zapisano je navodno početkom oktobra 2016.

- Teget "golf 6", ujutru, Radoje Zvicer, Ada Ciganlija, osam-devet sati - piše u beležnici pod datumom 23. oktobar 2016. godine.

Navodi se da je bivši načelnik policije planirao i da razgovara s ozloglašenim bosanskim kriminalcem Darkom Elezom, za koga se sumnja da je blisko povezan sa Dijanom Hrkalović i Zvicerom.

- Razgovor: Darko Elez, priprema. Vreme: sreda. Rad: tema ubistvo Saleta Mutavog - navodno piše u Milenkovićevoj belešci.

Zasad nije poznato iz kog je razloga policajac želeo da razgovara upravo s Elezom, ali se pretpostavlja da on ima informacije o zločinu. Takođe, sumnja se da su Elez, Hrkalovićeva i Zvicer planirali da se sastanu u Beogradu.

Iz Milenkovićevog rukopisa zaključuje se da sumnja ko stoji iza likvidacije Stankovića. Na listu beležnice broj 27 pod datumom 12. 11. 2016. godine ispisan je tekst:

- Vronski Mićko Vujović + pucač snajperista u Bosni. Sve policajce imaju pod kontrolom.

 

Mićko - član barsko-budvanske grupe

Milan Vujović, zvani Mićko, član je barsko-budvanske grupe za koju se sumnja da je bliska "škaljarskom klanu". Vujović je, navodno, često boravio u Beogradu, gde je imao stan, pa srpska policija upravo zbog toga sumnja da je likvidaciju organizovao "škaljarski klan", i to prema naređenju vođe Jovana Vukotića.

Dejan Milinković Bagzi smenjen je početkom septembra 2020. godine sa mesta načelnika Službe za posebne istražne metode koja deluje u okviru UKP-a. Na toj funkciji je bio od 2015. godine, kad ga je, navodno, na tu poziciju postavila Dijana Hrkalović.

Dijana Hrkalović naredila je, prema navodima optužnice, da se izbriše gotovo 40 minuta prisluškivanog razgovora advokata Dragoslava Miše Ognjanovića. U tom razgovoru Ognjanović je pričao da se Hrkalovićeva viđa sa kriminalcem Darkom Elezom i da je uticala na to da se iz postupka protiv Veljka Belivuka koji se vodio zbog slučaja "ubistva na šinama" uklone dokazi, ali i o njenom privatnom životu.

Ognjanovića je policija posmatrala kao deo kriminalne organizacije Filipa Koraća. Ubijen je dva meseca nakon tog razgovora.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Alo

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike