Određen pritvor uhapšenima u velikoj policijskoj akciji: Odsečen krak "kavačkog klana", za dvojicom raspisana poternica!

19.04.2023

22:04

0

Autor: Mi. S.

Jjednomesečni pritvor određen A. Č, B. D. i D .R, koji su uhapšeni u velikoj policijskoj akciji, a za Z. R. i D. O. raspisana poternica

Određen pritvor uhapšenima u velikoj policijskoj akciji: Odsečen krak "kavačkog klana", za dvojicom raspisana poternica!
Velika akcija hapšenja BIA i MUP - Copyright MUP

Sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu danas je doneo rešenje kojim je određen jednomesečni pritvor osumnjičenima A. Č, B. D, D .R, Z. R i D. O, koji su uhapšeni u velikoj policijskoj akciji. Za Z. R. i D. O. raspisana je poternica, jer su bekstvu.

Pritvor im je, kako 24sedam saznaje, određen zbog okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, postojanja okolnosti koje ukazuju da bi boravkom na slobodi mogli uticati na svedoke i saučesnike, postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo i jer je za krivično delo koje im se stavlja na teret propisana kazna zatvora više od deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka.

 

Naredbom o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal, A. Č je osumnjičen za krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i pokušaj ubistva u pomaganju, a B. D i D. R. za  udruživanje radi vršenja krivičnih dela, prinudu i izazivanje opšte opasnosti.

Z. R. se sumnjiči za udruživanje radi vršenja krivičnih i pokušaj ubistva u podstrekavanju, a  D. O. za udruživanje radi vršenja krivičnih dela, dva krivična dela prinuda i dva krivična dela izazivanje opšte opasnosti i pomaganje u pokušaju ubistva.

Više od 600 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa BIA i Evropolom, kao i sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, da podsetimo, juče su u opsežnoj regionalnoj akciji uhapsili više od 70 osoba, među kojima i osumnjičene kojima je određen pritvor.

Na snimku hapšenja se vidi kako pripadnici MUP upadaju u kuće i stanove i hapse osumnjičene. Većina njih je uhapšena u donjem vešu, a jedan od njih ima i upečatljive tetovaže.

Oni se sumnjiče da su kao članovi dve organizovane kriminalne grupe, kao ogranak kavačkog klana, delovali na teritoriji Srbije i Crne Gore, a policija ih je uhapsila u nastavku akcije iz novembra prethodne godine, kada su uhapšeni pripadnici grupe "vračarci“, a u cilju suzbijanja teških krivičnih dela.

Ovom prilikom policija je zaplenila više kilograma marihuane, heroina i kokaina kao i 2.000 tableta MDMA, više luksuznih automobila i veću sumu novca.

Pretresom stanova i drugih prostorija na više od 80 lokacija na području Kraljeva i Kruševca, policija je oduzela automatske puške, veću količinu oružja sa dugim cevima, ručne bombe, pištolje, kao i veću količinu municije različitog kalibra.

Takođe, zaplenjeno je više od 30 luksuznih automobila, 30 skupocenih ručnih satova, oko osam kilograma zlata u zlatnim polugama, dukatima i pločicama, oko 155.000 evra, 16.500 švajcarskih franaka, 1.600 američkih dolara, više od 2,5 miliona dinara, kao i sefovi koji su koristili osumnjičeni. U ovoj akciji, zaplenjeno je više kilograma kokaina i marihuane, kao i više desetina kilograma rezanog duvana.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike