Supružnici iz BIA i UKP iz pritvora prebačeni u kućni: Danijel i Dušica, osumnjičeni da su bili kuriri "kavčana" dobili nanogvicu!

19.04.2023

22:50

0

Autor: Mi. S.

Osumnjičeni da su novac stečen prodajom kokaina transportovali iz Evropske unije u Srbiju i Crnu Goru

Supružnici iz BIA i UKP iz pritvora prebačeni u kućni: Danijel i Dušica, osumnjičeni da su bili kuriri "kavčana" dobili nanogvicu!
Danijel i Dušica Jovanović - Copyright Foto: Facebook/Printscreen

Supružnici, Danijel Jovanović, koji je radio u Upravi kriminalističke policije i Dušica, koja je bila zaposlena kao agent u BIA, kako 24sedam saznaje, pušteni su iz pritvora u kućni, uz elektronski nadzor. Oni su osumnjičeni da su novac "kavačkog klana" dobijen od prodaje droge iz Zapadne Evrope donosili u Srbiju i Crnu Goru. Pritvor je, pored njih, ublažen i Milivoju Kisiću, Miodragu Pamučini i Milanu Krstiću.

Jovanovići su. da podsetimo, uhapšeni u avgustu prošle godine. Grupa je osumnjičena da je u dužem vremenskom periodu, krijumčarila velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije. Novac stečen prodajom kokaina transportovali su iz Evropske unije u Republiku Srbiju i Crnu Goru.

Danijel je, zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe organizovane kriminalne grupe i na zahtev drugih članova te grupe, kako se sumnja, vršio provere kroz baze podataka MUP-a, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i poverljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim članovima ove organizovane kriminalne grupe. Osumnjičen je i za transport droge, a deo prljavog novca ulagao je u ovaj ilegalni biznis.

Njegova supruga, pripadnica BIA, sumnjiči se da je zloupotrebljavajući službeni položaj, proverama kroz baze podataka BIA, pribavljala je podatke o istragama koje vodi BIA i poverljive podatke neovlašćeno saopštavala ostalim članovima ove kriminalne grupe.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike