Ovako je policija u cik zore pohapsila krak "kavačkog klana": Oduzeta luksuzna vozila, satovi, zlatne poluge (VIDEO)

18.04.2023

16:37

0

Autor: 24sedam

U ovoj akciji u Kruševcu i Kraljevu zaplenjeno je više kilograma kokaina i marihuane, kao i veća količina novca

Ovako je policija u cik zore pohapsila krak "kavačkog klana": Oduzeta luksuzna vozila, satovi, zlatne poluge (VIDEO)
Velika akcija hapšenja BIA i MUP - Copyright MUP

Više od 600 pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova, u saradnji sa BIA i Evropolom, kao i sa Tužilaštvom za organizovani kriminal, u današnjoj opsežnoj regionalnoj akciji uhapsili su više od 70 osoba.

Na snimku hapšenja se vidi kako pripadnici MUP upadaju u kuće i stanove i hapse osumnjičene. Većina njih je uhapšena u donjem vešu, a jedan od njih ima i upečatljive tetovaže.

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo udruživanje radi vršenja krivičnih dela i neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga uhapšen je P. P. (27), dok će krivična prijava za ista krivična dela biti podneta protiv još četiri osobe.

Takođe, policija je zbog postojanja osnova sumnje da su učinili krivična dela udruživanje radi vršenja krivičnih dela, teško ubistvo u pokušaju i dva krivična dela izazivanje opšte opasnosti uhapsila B. D. (29), A. Č. (29), D. R. (27) i D. T. (34), dok će protiv još 11 osoba biti podneta krivična prijava nadležnom tužilaštvu za navedena krivična dela.

Oni se sumnjiče da su kao članovi dve organizovane kriminalne grupe, kao ogranak kavačkog klana, delovali na teritoriji Srbije i Crne Gore, a policija ih je uhapsila u nastavku akcije iz novembra prethodne godine, kada su uhapšeni pripadnici OKG „vračarci“, a u cilju suzbijanja teških krivičnih dela.

Ovom prilikom policija je zaplenila više kilograma marihuane, heroina i kokaina kao i 2.000 tableta MDMA, više luksuznih automobila i veću sumu novca.

Pretresom stanova i drugih prostorija na više od 80 lokacija na području Kraljeva i Kruševca, policija je oduzela automatske puške, veću količinu oružja sa dugim cevima, ručne bombe, pištolje, kao i veću količinu municije različitog kalibra.

Takođe, zaplenjeno je više od 30 luksuznih automobila, 30 skupocenih ručnih satova, oko osam kilograma zlata u zlatnim polugama, dukatima i pločicama, oko 155.000 evra, 16.500 švajcarskih franaka, 1.600 američkih dolara, više od 2,5 miliona dinara, kao i sefovi koji su koristili osumnjičeni. U ovoj akciji, zaplenjeno je više kilograma kokaina i marihuane, kao i više desetina kilograma rezanog duvana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike