Određen pritvor bračnom paru, pripadniku MUP-a i radnici BIA! Prodavali kokain i štitili "kavčane"

05.08.2022

10:13

0

Autor: 24sedam

Sumnja se da su supržnici odavali poverljive informacije odbeglom Radoju Zviceru i uhapšenom Veljku Belivuku

Određen pritvor bračnom paru, pripadniku MUP-a i radnici BIA! Prodavali kokain i štitili "kavčane"
BIA (5) - Copyright Antonio Ahel/ATAImages

Sudija za prethodni postupak Višeg suda u Beogradu, Posebno odeljenje za organizovani kriminal, doneo je rešenje kojim je određen pritvor do 30 dana pripadniku MUP-a Srbije Danijelu Jovanoviću i njegovoj supruzi Dušici, službenici BIA, kao i Milivoju K., Miodragu P. i Milanu K.

Danijelu Jovanoviću je određen pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva, zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će ometati postupak uticanjem na svedoke i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Okrivljenima Dušici Jovanović, Milivoju K.,  Miodragu P. i Milanu K. određen je pritvor zbog postojanja okolnosti koje ukazuju na opasnost od bekstva i zbog postojanja osobitih okolnosti koje ukazuju da će u kratkom vremenskom periodu ponoviti krivično delo.

Protiv navedenog rešenja osumnjičeni i njihovi branioci imaju pravo žalbe veću, u roku od tri dana od dana prijema pisanog otpravka rešenja.

Podsetimo, supružnici se sumnjiče da su u dužem vremenskom periodu krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije. Navodno, sve u saradnji sa "kavčanima" i njihovim vođom Radojem Zvicerom.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike