Osuđen ubica Luke Žižića: Izbegao maksimalnu kaznu, evo na koliko godina ide u zatvor (FOTO)

16.11.2023

14:30

0

Autor: 24sedam

Stefan Milašinović dobio jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora za ubistvo Luke Žižića

Osuđen ubica Luke Žižića: Izbegao maksimalnu kaznu, evo na koliko godina ide u zatvor (FOTO)
Luka Žižić ubijen u svom kafiću - Copyright 24sedam/M.S. Printscreen/Pobjeda.me/umrlice

Kraljevčanin Stefan Milašinović (24) osuđen je danas u Višem sudu u Beogradu na jedinstvenu kaznu od 20 godina zatvora za ubistvo Luke Žižića u njegovom kafiću u Bloku 44 u Beogradu, za nedozvoljeno nošenje oružja i izazivanje opšte opasnosti.

Jovan Ugrinović osuđen je na godinu i po godina zatvora jer je Milašinovića skrivao pet dana posle učinjenog krivičnog dela u rođakovoj brvnari.

24sedam/M.S. Facebook
Luka Žižić ubijen u svom kafiću u Bloku 44

Milašinoviću je jedinstvenu kaznu od 20 godina dobio spajanjem tri - za krivično delo ubistvo dobio je 14 i po godina, za oružje četiri godine, a za izazivanje opšte opasnosti tri godine.

Više javno tužilaštvo u Beogradu predložilo je u završnoj reči da Milašinovića sud osudi na kaznu doživotnog zatvora zbog optužbi da je 28. aprila 2022. godine hicima iz pištolja koji je neovlašćeno nosio, ubio Luku Žižića u kafiću "Ritual caffe" na Novom Beogradu i tom prilikom doveo u opasnost živote drugih gostiju lokala.

Tužilac je za drugooptuženog Jovana Ugrenovića koji se tereti da je pomogao Milašinoviću da se sakrije nakog ubistva, predložio kaznu zatvora od tri godine.

Instagram
Ubica Stefan Milašinović

Punomoćnik oštećenih složio se sa rečima tužioca dodajući da bi sud Ugrenovića trebalo da osudi na visu kaznu od predložene od strane tužioca.

Milišanovićev advokat Miro Orović tvrdi da nije dokazano da je izvršeno krivično delo teško ubistvo, već samo ubistvo.

Ugrenovićev branilac Nikola Ristović rekao je da nema umišljaja kada je u pitanju krivično delo za koje se njegov branjenik tereti zbog čega je tražio oslobadjajuću presudu. 

Početkom jula sud je ukinuo Ugrenoviću pritvor i odredio mu meru zabrane napuštanja stana uz elektronski nadzor (nanogicu), dok se Mališanović od hapšenja 5. maja prošle godine u pritvoru. Milašinović je na početku suđenja priznao da je ubio Žižića i rekao da se kaje zbog ubistva, dok na pitanja nije hteo da odgovara.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike