Koja je glavešina Belivukovom klanu poslala misterioznu poruku: “Voli vas ćale i misli na vas!” Radio stanica spona sa spoljnim svetom!

07.04.2023

21:50

0

Autor: Lj.K.

Sumnja se da iza poruke stoji neka glavešina iz sveta podzemlja

Koja je glavešina Belivukovom klanu poslala misterioznu poruku: “Voli vas ćale i misli na vas!” Radio stanica spona sa spoljnim svetom!
Marko Miljković i Veljko Belivuk - Copyright Miljković i Belivuk/Pink/Printscreen

Izolovani bedemima i žicom, robijaši ali i oni koji se nalaze u istražnom zatvoru, osim preko porodice i advokata, poruke s polja, bilo šifrovanog ili emotivnog sadržaja, svejedno, dobijaju preko jedne radio stanice, koja u terminu od 20 časova svako veče emituje plaćene pesme sa željama i čestitkama.

Najveću pažnju svakako privlače poruke za koje se veruje da u upućene pohapšenom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, kome se sudi za sedam brutalnih ubistava, a poslednja u nizu glasila je:

„Sinovi, izdržite. Voli vas ćale i misli na vas“.

Mnogi su ovu poruku shvatili dvosmisleno, sumnjajući da iza nje stoji neka glavešina iz sveta podzemlja, koja je na ovaj način klanu poslala šifrovanu poruku mnogo ozbiljnijeg karaktera nego što zaista jeste.

Početkom prošlog meseca, kada je Belivukova desna ruka Marko Miljković punio 32 godine, na pomenutoj radio stanici nizale su se jedna za drugom poruke i pesme za ovog pritvorenika koji se tereti za više stravičnih ubistava.

Tanja Miljkovića čeka da dođe

U moru “hitova” sa propratnim sadržajem izdvojila se poruka njegove supruge, a glasila je ovako:

„Srećan rođendan Marku Miljkoviću želi njegova Tanja, uz pesmu: „Moj si nek si najgori i poruku“: „Čekam te da dođeš, pa da se volimo najviše na svetu, kako samo mi to znamo."

Čule su se, takođe i poruke: „Teši, Maretu, Budi, Veljku i Marku puno pozdrava uz pesmu "Samo jedan klub“, ali i „Samo za našu braću Marka, Miloša, Vlada, Tešu, Veljka i Marka, izdržite legende“, uz pesmu „Isti igrači”.

Baja Mali Knindža, Antonio Ahel/ATAImages
Belivukovom klanu naručuju pesme baje Malog Knindže

Usledila je poruka: „Čuvajte se, jaki budite i sve izdržite. Uz vas smo svi. Čekamo vas“, uz pesmu „Kume“ od Baje Malog Knindže, a zatim i podrška preko radio talasa i od najbližih članova familije:

„Marko, zauvek uz tebe i s tobom, vole te mama, brat Miloš i ćale… četiri srca“ pročitano je kao posveta uz pesmu „Osloni se na mene“, Olivera Mandića.

Takođe, poruku su slali i pesmom „Za svu braću“, Beogradskog sindikata, uz reči „Izdržaćemo sve. Niko nije nepobediv. Opet ćemo se vratiti, jači nego ikad“.

Printscreen/Instagram
Podzemlje preteće poruke šalje preko čitulja

S druge strane, svedoci smo od devedesetih na ovamo, kako su pripadnici podzemlja umeli da se srceparajućim porukama oproste od svojih ubijenih pripadnika preko čitulja u novinama, ge se, neretko, preko njih direktno pretilo ili se slala poruka kakvi će kazna da nečiju smrt da usedi.

"Istraga poturica" i rat klanova u desetercu

Tako je, opraštajući se ubijenog vođe “škaljarskog klana” Jovice Vukotića, koji je 8. septembra prošle godine izrešetan u Istanbulu, njegov brat Igor u čitulji naveo citat episkopa I pesnika Petra Petrovića Njegoša iz “Gorskog vijenca”, poistovećujući višegodišnji rat dva zaraćena klana u Kotoru sa događajima iz crnogorskog ustanka s kraja 17. veka poznatim kao “istraga poturica”, opevanih u desetercu:

Čevo ravno, gnjijezdo junačko, a krvavo ljudsko razbojište, mnoge li si vojske zapamtilo, mnoge li si majke ojadilo! Ljudske su te kosti zatrpale, ljudskom si se krvlju opjanilo; vazda raniš od Vidova dana junačkijem i konjskijem mesom gavranove i mrke vukove! Strašno l’ bješe jednom pogledati: dim te crni bješe priklopio, sto hiljadah pritislo Turakah, oko tebe puške grmijahu, frištijahu hiljade momakah a grakahu na jata vranovi. Iza tmine i sunce ogrije: pred večer se nad tobom izvedri, Turke mrtve po tebe brojasmo, pogodit se nigda ne mogasmo oko broja, koliko ih bješe.”

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike