Vođa "škaljaraca" sniman dok umire: Snimak Jovana Vukotića u ropcu nađen kod Zvicerovog rođaka!

26.01.2023

07:20

0

Autor: Lj.K.

Svedok u optužnici naveo da je nakon ubistva jedna osoba veoma pomno snimala Vukotića kako umire

Vođa "škaljaraca" sniman dok umire: Snimak Jovana Vukotića u ropcu nađen kod Zvicerovog rođaka!
Jovica Vukotić ubijen u Istambulu - Copyright MUP

Posle višemesečne uspšene istrage policije, tursko tužilaštvo podiglo je optužnicu za ubistvo vođe škaljarskog klana Jovice Vukotića u Istambulu, a mnogi značajni dokazi o ovoj, ali i nekim drugim likvidacijama, nađeni su upravo kod organizatora atentata, Radoja Živkovića Žutog, blsikog saradnika odbeglog vođe “kavčana” Radoja Zvicera.

Živković, koji je u Istambulu uhapšen sa još nekoliko crnogorskih, ali i turskih kriminalaca, sa kojima je mesecima pripremao ovo ubistvo, angažovao je jednu osobu da snima telefonom kako Vukotić umire nakon što je u njega pucano.

Prema navodima turskih medija, u njegovom telefonu pronađeni su dokazi koji pokazuju da je osoba čiji identitet tokom istrage nije otkriven snimala umirućeg Vukotića i poslala snimak.

Printcreen/ sozcu.com.tr
Radoje Živković Žuti po Zvicerovom nalogu organizovao ubistvo Vukotića

- Svedok je u optužnici nveo da je nakon ubistva jedna osoba veoma pomno snimala Vukotića kako umire mobilnim telefonom. Ova osoba nije bila slučajni prolaznik, već je osumnjičena da je slike i snimke poslala ubicama i naručiocima zločina. Međutim, identitet te osobe zasad nije otkriven - preneli su turski mediji. Podsetimo, istragom je utvrđeno da su vođe kavačkog klana ubistvo Vukotića u Turskoj platile milion i po evra.

Na dan ubistva, 8. septembra 2022. godine, nekoliko minuta pre ubistva Vukotića, Radoje Živković je preko GPS postavljenog u automobilu u kom je bio Vukotić, na svom telefonu pratio njegovo kretanje preko aplikacije .Na njoj je pisalo i čak kojom se brzinom automobil kreće - navode turski mediji.

Vukotić je ubijen dok je s trudnom suprugom Mašom M. i njihovom maloletnom ćerkicom bio u automobilu na auto-putu, pošto su završili kupovinu u tržnom centru. Dvojica muškaraca na motoru prošla su pored njih i ispalila hice. Policija je istog dana uhapsila Vukotićevog vozača Emra K. jer je on, dok su Vukotića vozili u bolnicu, polomio dva telefona i pokušao da ih sakrije, a prethodno obrisao sve poruke sa aplikacija Vocap i Signal.

Nepune dve nedelje nakon ubistva Vukotića istražiteljima je stigao mejl u kom je bilo navedeno da je ubistvo izveo kavački klan, kao i da se Radoje Živković nalazi u Istanbulu. Nepoznati pošiljalac je napisao i ko ga je skrivao pa je on brzo uhapšen, a u sobi u kojoj je boravio pronađena su dva telefona.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike