Ona je bila u vrhu policijskog narko-klana: Dušica iz BIA optužena da je švercovala kokain za Radoja Zvicera!

22.03.2023

16:35

0

Autor: Lj.K.

Danijel je preko supruge dobijao podatke o bezbednosno interesantnim osobama pa je te informacije prenosio crnogorskom policajcu Ljubu Miloviću

Ona je bila u vrhu policijskog narko-klana: Dušica iz BIA optužena da je švercovala kokain za Radoja Zvicera!
Dušica Jovanović optužena za šverc kokaina - Copyright Facebook

Srpsko tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv policijskog narko-klana u kome je važnu ulogu imala Dušica Jovanović (40) radnica BIA, koja je sa još nekoliko srpskih policajaca i svojim mužem Danijelom švercovala kokain za vođu "kavačkog klana" Radoja Zvicera!

Prema navodima optužnice, vođa ovog  policijskog klana bio je službenik crnogorske policije Ljubo Milović, koji je u bekstvu, i za koji traga i crnogorosko tužilaštvo zbog organizovanog kriminala.

Na teret im se stavlja krijumčarenje velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Pored Milovića, optuženi su i radnica BIA Dušica Jovanović, njen suprug Danijel Jovanović, vlasnik firme "Blumen market" Aleksandar Milojević, Strahinja Kutlešić, Milivoje Kišić, Miodrag Pamučina, Živojin Filipović i Milan Krstović.

Grupa se sumnjiči da je od 2019. godine do 2. avgusta prošle godine, učestvovala u transportu kokaina prekookeanskim brodovima iz Evkadora u Roterdam, odakle su ga prenosili u zemlje Evropske unije, a sumnja se da su drogu prodavali u Holandiji.

Facebook
Dušica i Danijel Jovanović optuženi da su deo narko-klana

Pamučina, vozač u Milojevićevoj firmi, kako se sumnja, angažovao je Filipovića da u Holandiji preuzima novac i prevozi ga u Srbiju i Crnu Goru. Optužena su još dvojica vozača pomenute firme Filipović i Krstović, koji se terete da su takođe na mestima utovara droge u Holandiji preuzimali novac, koji su kasnije prevozili u Srbiju ili u Crnu Goru kako bi ga predali Miloviću.

Ljubo Milović, Foto: Liberetas
Policajac Milović se slikao preko skaj aplikacije sa Zvicerom, Belivukom i Miljkovićem

Sumnja se da su iz Srbije u Crnu Goru transportovali veću količinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagali u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Po Milovićevim nalozima Milojević je pripadnicima grupe dao na korišćenje kamione svog preduzeća, kako bi novac iz Holandije prevozili u Srbiju, Crnu Goru i Hrvatsku.

Novac koji je stigao iz Holandije Danijel Jovanović je zajedno sa svojom suprugom Dušicom pakovao, a potom su ga zajedno prevozili u Crnu Goru. Deo para su, kao nagradu, zadržavali za sebe.

Jovanović je, navodi Tužilaštvo, preko supruge Dušice dobijao informacije iz BIA koje je prenosio Ljubu Miloviću, čija je fotografija sa Radojem Zvicerom, Veljkom Belivukom i Markom Miljkovićem pronađena u skaj komunikaciji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike