Dušica sa "brda" švercovala kokain za Zvicera i Belivuka: "Kavački klan" se uvukao u BIA!

03.08.2022

10:30

0

Autor: 24sedam

Dušica Jovanović je proverama kroz baze podataka BIA, pribavljala podatke o istragama koje vodi BIA

Dušica sa "brda" švercovala kokain za Zvicera i Belivuka: "Kavački klan" se uvukao u BIA!
Copyright Printscreen/Youtube/AA

Danijel Jovanović (41), radnik UKP i injegova supruga Dušica Jovanović (39), radnica BIA, koji su uhapšeni u velikoj akciji Sektora unutrašnje kontrole u saradnji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal i BIA, dovode se u vezu sa odbeglim policajcem iz Crne Gore Ljubomirom Milovićem i Radojem Zvicerom!

- Sumnja se da je uhapšeni bračni par, kao i bivši policijski službenik Milivoj K. blisko sarađivao sa "kavačkim klanom" i Radojem Zvicerom. Operativni podaci ukazuju da su određene podatke u policiji i BIA proveravali i za Veljka Belivuka.

Belivuk je uhapšen u februaru prošle godine i navodno je blisko sarađivao sa Zvicerom, za kojim je u međuvremenu raspisana poternica. Podsetimo, osim Danijela i Dušice i Milivoja Kišić uhapšen je i Ž. F. (34) iz Aranđelovca.

Suumnjiče da su kao članovi organizovane kriminalne grupe u dužem vremenskom periodu krijumčarili velike količine kokaina prekookeanskim brodovima iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije.

Novac stečen prodajom kokaina transportovali su iz Evropske unije u Republiku Srbiju i Crnu Goru.

- Osumnjičeni Danijel Jovanović je zloupotrebljavajući službeni položaj, a za potrebe organizovane kriminalne grupe i na zahtev drugih članova te grupe vršio provere kroz baze podataka MUP-a, pribavljao podatke o istragama koje vodi UKP i poverljive podatke neovlašćeno saopštavao ostalim članovima ove kriminalne grupe. On se sumnjiči i da je iz Srbije u Crnu Goru transportovao veću kolicinu novca stečenog od prodaje kokaina, a deo novca ulagao u krijumčarenje kokaina iz Južne Amerike u zemlje Evropske unije - saopšteno je iz policije.

Njegova supruga, pripadnica BIA, sumnjiči se da je zloupotrebljavajući službeni položaj, proverama kroz baze podataka BIA, pribavljala je podatke o istragama koje vodi BIA i poverljive podatke neovlašćeno saopštavala ostalim članovima ove kriminalne grupe.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike