"Srećna mu lopata": Jezive poruke Zvicera i Belivuka o ubistvu "pink pantera" završile u optužnici! Velja presekao vrat

13.01.2023

14:26

0

Autor: Lj.K.

Belivuk, Hrvatin, Lalić i Janković, su "Pink panteru" stavili džak na glavu, a potom ga udaivli žicom

"Srećna mu lopata": Jezive poruke Zvicera i Belivuka o ubistvu "pink pantera" završile u optužnici! Velja presekao vrat
Milan Ljepoja ubijen jer je učestvovao u atentatu na Radoja Zvicera u Ukrajini - Copyright Printscreen/YouTube

Radoje Zvicer, odbegli vođa kavačkog klana nagradio je sa 210.000 evra pripadnike kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića za otmicu i ubistvo niškog "pink pantera" Milana Ljepoju.

U spisima predmeta crnogorskog državnog tužilaštva  navodi se da je Zvicer dao nalog da se Ljepoja likvidira jer ga je smatrao učesnikom u pokušaju njegovog ubistva u Kijevu u Ukrajini.

Ljepoja je namamljen u kuću strave u Ritopeku, gde je potom mučen i zverski ubijen.

24sedam/Maja Kostić
Mural Milanu Ljepoji u Nišu

Iz optužnice proizilazi i da novac za ubistvo Ljepoje od Zvicera nisu uzeli Belivuk i Miljković, a kao jedan od ključnih dokaza da je ovaj Nišlija ubijen,Ključni dokaz su, kako se navodi, poruke koje su Zvicer i Belivuk razmenjivali preko skaja aplikacije, kad je Ljepoja namamljen:  Kune se pacov da nema veze sa Ukrajinom'" - neke su od poruka poslatih vođi "kavačkog klana.

- Metak je zlatan, šta ćemo da mu radimo - navodi se u drugoj poruci. Pripadnici kriminalne grupe iz Beograda, vođu klana obaveštavali su o svakom koraku, a ovaj je odgovarao:

Dodvoravanje vođi

- Srećna mu lopata, ka' što će bit' mnogima što zaslužuju... Zvonceta odmah zovite kume, radimo ga pod hitno, ali ako opalimo Zvonceta, mnogo će se patiti Pacov - odgovaraju na poruke iz Crne Gore.

Belivuk odgovara Zviceru da on i Miljković neće da uzmu pare za ubistvo Ljepoje, već pitaju Zvicera koliko da daju para ostalim učesnicima u ovoj surovoj likvidaciji.

Zvicer nakon ranjavanja u Kijevu/detective-info.com.ua
Radoje Zvicer preživeo atentat u Kijevu

- Neka brate, mnogo nas je bilo. Moramo da smanjimo to. Kratos i ja nećemo ništa, Flash, Leo, Barry, Hell, Cantona i Inženjer. Ti reci koliko da im dam. Niko danas nije došao zbog para. A jes mi drago, još samo da rešiš one smećare u zatvoru - navodi se u jednoj od poruka.

Udavili ga žicom, pa se počastili evrima

Prema navodima crnogorske optužnice, koju prenose Vijesti, grupu su, pored Belivuka i Miljkovića, činili Nebojša Janković, Marko Budimir, Dejan Tešić, Marko Andrić, Vlade Draganić, Nemanja Đurić kao i Bojan Hrvatin i Srđan Lalić koji su sa Specijalnim tužilaštvom u Srbiji sklopili sporazum i pristali da otkriju sve tajna klana u zamenu za blažu kaznu.

Ljepoju su namamlili u Ritopek nudeći mu blindu na prodaju. Tukli su ga i mučili, i primorali ga da im otključa svoj sakj telefon, kako bi videli sa kim je kontaktirao. Potom su ga, prema optužnici,  udavili Belivuk, Hrvatin, Lalić i Janković,. Belivuk mu je, dodaje se, potom nožem presekao vrat.

Zvicer je na šestoricu saučesnika u ubistvu nagradio sa po 35.000 evra, navodi se u optužnici crnogorskog tužilaštva.

BONUS VIDEO

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike