"Nadzirao sam Pink Pantera u Westu 65, a dvojica Bosanaca trebalo je da ga likvidiraju": Hrvatin ispričao šta zna o ubistvu u Grčkoj

13.03.2023

16:34

0

"Dedoviću je Mili pucao u glavu, a Stamatović je skočio na pištolj, i tada je prišao Ljubomir Lainović i livkidirao ga", kaže Hrvatin

"Nadzirao sam Pink Pantera u Westu 65, a dvojica Bosanaca trebalo je da ga likvidiraju": Hrvatin ispričao šta zna o ubistvu u Grčkoj
Ilustracija - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević

Svedok okrivljeni Bojan Hrvatin, u nastavku suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovoj organizovanoj kriminalnoj grupi, rekao je da su u avgustu 2020. godine on i Miloš Budimir otišli na Belivukov poziv u Istanbul, a odatle u Antaliju. Tamo prvi put upoznaje Duška Roganovića, koji je invalid u kolicima, kao i Milinka Brašnjovića.

- Miljković je došao u Antaliju, ali je bio sa porodicom, pa je odseo u hotelu, a ne u kući gde smo svi boravili - rekao je Hrvatin.

U toj kući konkrentije saznaje događaje iz Atine od Milinka Brašnjovića. On je tada ispričao kako se to desilo.

- Mili je ispričao da je ušao i prišao stolu, rekao kalispera, ali za tim stolom su bili neki drugi ljud, pa je za drugim stolom ugledoa "škaljarce". Dedoviću je Mili pucao u glavu, a Stamatović je skočio na pištolj, i tada je prišao Ljubomir Lainović i livkidirao ga - priča Hrvatin.

Posle toga su, kako je naveo, Veljko i Marko iscenirali ubistvo Brašnjevića i to snimali preko "Skaja" da bi "škaljarcima" predstavili da je on mrtav.

Po povratku sa mora, posle nekih par dana, sredinom septembra, Belivuk ga je upitao da li želi posao, a on je odgovorio potvrdno.

- Rekao sam da, a on mi je pokazao na čoveka Mladena Lazarevića, "Pink Pantera" što je izveo onu pljačku dragulja u Dubaiju. Moj zadatak je bio da iznajmim stan u West 65 i da pratimo navike tog čoveka. Ja sam iznajmio stan i ja krećem da radim iz stana u tom naselju. Taj njegov blindirani BMW se nalazio deset metara od mog parking mesta, imao je dva parking mesta, na jednom je bio džip njegove žene, a na drugom Mladenova blinda. Nabaviljena je i oprema za snimanje, koja je bila postavljena na prednje tablice..Odlučili smo da ga radimo kad se vraća sa teninga, a kasnije smo promenili plan, da se ubije nakon što dete odvede u vrtić.  Ljudi koji je trebalo da ga ubiju su dva Bosanca, jer su provalili da je jedan od njih rođak nekog "škaljarca". Za ovaj posao sam dobio 35.000 evra, a Veljko je od totga uzeo 5,.000 za troškove iznajmljivanja stana i drugo, rekao je Hrvatin.

Na pitanje Miljkovićevog advokata koliko je slika video u Markovom telefonu, on je rekao da je u pitanju par slika, da je video i telo Gorana Veličkovića, kao i sliku dvojice "škaljaraca", koji su se sunčali na plaži na Krfu. Kako je naveo, Miljković mu je pokazao sliku Kožara i Hodžića sa plaže, komentarišući da ne znaju šta im se sprema.

Naveo je i da mu je Miloš Budimir pokazvaio slike pokojnog Gligorijevića.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike