Ljepoja priznao učešće u atentatu na Zvicera: Pre nego što mu je presečen vrat, uzeli su mu skupoceni sat i 5.000 dinara iz džepa

08.11.2022

16:46

0

Hrvatin i Belivuk su udavili Ljepoju, krkljao je. Lalić je rekao da se videlo da se žrtva muči, pa je sugerisao da se to reši drugačije

Ljepoja priznao učešće u atentatu na Zvicera: Pre nego što mu je presečen vrat, uzeli su mu skupoceni sat i 5.000 dinara iz džepa
Copyright 24sedam/MUP/Facebook

Srđan Lalić je danas na sudu govorio i o likvidaciji Milana Ljepoje, člana Pink Pantera kog je klan Belivuk namamio u kuću u Ritopeku i ubio.

- Narednih dana smo se dopisivali sa Radojevićevog aparata sa Barakudom i drugima. Supruga Zdravkova je nešto posumnjala, trećeg dana, čini mi se, i postavila mu je par pitanja o nadimcima ljudi iz komšiluka, kao i kako zovu jedno drugo. Miljković se konsultovao sa Budimirom, jer su bili kumovi, ali nisu joj odgovorili i onda je ona posumnjala. Poslata joj je ranije napravljena glasovna poruka, dok je Zdravko bio živ u kojoj  je rekao da trenutno ne može da se javi, ali pošto je bilo jasno da supruga sumnja, telefon je ugašen. Miljković je sa tuđeg telefona slao poruke Veljku Banoviću Votki, pitao ga je za nabavku oružja, a ovaj mu je preporučio izvesnu osobu pod nadimkom Zvonce, a to je zapravo bio Milan Ljepoja, koji je otrkio svoj identet jer je poslao svoju ličnu kartu za nabavku blindiranog vozila - priča Lalić i dodaje:

24sedam/Maja Kostić
 

 
- Miljković zakazuje sastanak 09.12 kod stanice Lasta, da Ljepoja dođe i preuzme blindirani BMW za koji je ovlašćenje već izrađeno. Rano ujutro dolazimo svi u kuću, a veče tre toga 08. 12. odvezli smo blindirano vozilo u kuću u Ritopek. Draganić je otvorio kapiju i taj snimak se nalazi u spisima predmeta. Parkiramo blindirani auto u dvorište sa desne strane. U Skrivenoj prostoriji su bili Janković i Draganić, pripremali su Hekler Koh za tu sutrašnju otmicu. Belivuk je takođe došao, ispalio je tri metak u neku vreću od peska, nakon čega smo otišli. Sutradan smo došli svi u kuću u ranim jutarnjim časovima. U prostoriji levo od garaže, u nekoj ostavi, bili su skriveni Veljko, Marko, Draganić i Janković.

Ljepoju je, kako je naveo, pokupio Tešić, ujutru oko 9 sati, nakon čega su krenuli ka Ritopeku.

 - Otvorio sam kapiju, parkirali su blindirani auto, izašli su, rukovali smo se, sve po unapred pripremljenom planu. Ljepoja se okrenuo prema meni da mu pokažem auto. Sa leđa ga je Tešić obuhvatio oko tela, da ga onemogući da potegne oružje. Zatim sam ga ja uhvatio za revere i pali smo sva trojica. Tešić je i dalje snažno držao Ljepoju, a u tom momentu su iz ostave izleteli i ostali. Veljko je nekoliko puta petom zgazio Ljepoju po glavi, odnosno zgazio mu je vilicu. Vezali smo ga lisicama i odveli u skrivenu prostoriju. Tu smo ga skinuli, Belivuk je povredio nogu dok ga je udarao po vilici. Ljepoja je shvatio u kakvoj je situaciji i nije bio tučen. Oko mu je bilo zatvoreno i usna naduvena, a tragovi krvi ostali su na nekim mestima u garaži. Seli smo ga u metalnu stolicu i počeli da ga ispitujemo. Vrlo brzo je dao šifru od Skaja, pa su Marko i Veljko otišli gore u kuću kako bi imali domet i kako bi mogli sa Ljepojinog telefona da šalju poruke. Priznao je svoje učešće u pokušaju ubistva Zvicera u Ukrajini i opravdao to finansijskim pobudama jer se pljačke teško više mogu izvoditi. Dao je dosta informacija. Na ruci je imao sat "šafhauzen", mislim da je limitirana serija. Taj sat je Miljković dao Draganiću, a praksa je bila da se sav novac uzet od žrtava da Draganiću. Ljepoja je imao pet ili šest hiljada dinara kod sebe.

Hrvatin i Belivuk su davili Ljepoju koji je počeo da krklja. Lalić je rekao da se videlo da se žrtva muči, pa je sugerisao da se to reši drugačije.

- Veljko je podmetnuo kadicu ispod glave i prerezao mu vratne žile, nakon čega je isteklo dosta krvi. Potom je uništeno telo, a isekli su ga Veljko, Hrvatin i Marko Budimir. Draganić je uvek bio zadužen za aktiviranje mašine za mlevenje. Kada su završili, sišao sam i pomogao Draganiću da crevom očistimo prostoriju.

Posle ubistva Ljepoje, Belivuk i Miljković su Laliću, kako je rekao, i Marku Budimiru rekli da im je Zvicer poslao po kocku, odnosno po kilo kokaina kao nagradu.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike