Pink Panteri "operisali" od Dubaija do Pariza, a sada su osuđeni u Austriji! Jednog od pripadnika bande ubio klan Velje Nevolje!

15.09.2021

09:32 >> 09:35

0

Autor: j.jovanovic

Pink Panteri su međunarodna banda sačinjena uglavnom od Balkanaca, a ovo su neke od njihovih najpoznatijih pljački

Pink Panteri "operisali" od Dubaija do Pariza, a sada su osuđeni u Austriji! Jednog od pripadnika bande ubio klan Velje Nevolje!
Copyright Pixabay/Printscreen/Youtube

Dvojica srpskih “Pink Pantera” koji se terete za 11 pljački nakita u Beču, Lincu, Inzbruku, Amstetenu, osuđeni su juče pred sudom u Inzbruku na višegodišnje kazne.

Jedan od navedene dvojice tereti se za 11 pljački nakita u Inzbruku, Beču, Lincu, Amstetenu, a osuđen je na devet godina zatvora, dok je njegov saučesnik dobio 4,5 godine. Prema pisanju medija, muškarci stari 37 i 35 godina, već su hapšeni i u Švajcarskoj i Danskoj. Plen koji su odneli bio je vredan više miliona evra, a krali su uglavnom luksuzne satove.

Pročitajte još:

“Pink Panteri” su međunarodna banda sačinjena uglavnom od Balkanaca, a ovo su neke od njihovih najpoznatijih pljački.

Dubai

Pljačka u Dubaiju 2007. smatra se najspektakularnijom koju je banda Pink Panter izvela. Tada su četvorica pljačkaša sa dva „audija A8″ došla do tržnog centra „Vafi siti” u Dubaiju. Beli „audi” parkirali su pored draguljarnice „Graf”, dok su crnim automobilom, vozeći u rikverc, razbili izlog zlatare. Iz automobila su potom istrčala trojica maskiranih muškaraca i za samo minut i po utrčali u zlataru, oteli dve vreće pune nakita, vratili se u auto i pobegli. Vrednost nakita bila je 11 miliona evra. U pljački su učestvovali i sada pokojni Borko Ilinčić, a navodno i Milan Ljepoja, koga je prošle godine brutalno ubio klan Veljka Belivuka Velje Nevolje.

Duždeva palata

“Pink panteri” su za manje od pet minuta u januaru 2018. godine ušli na izložbu nakita katarskog šeika i izneli broš i minduše vredne tri miliona evra u Duždevoj palati u Veneciji. Italijanski istražitelji uhapsili su četvoricu Hrvata i jednog Srbina, dok je jedan naš državljanin u bekstvu. Iz kolekcije neprocenjive vrednosti, koja je izložena pod nazivom “Blaga mogula i maharadža”, ukraden je par dijamantskih minduša i broš od platine i rubina.”Panteri” su kasnije osuđeni pred sudom.

Pročitajte još:

Pali u autobusu

Dvojica muškaraca, starosti 44 i 54 godina, za koje se sumnja da su članovi bande “Pink Panter”, uhapšeni su u letos u autobusu koji je iz Pariza išao za Beograd, i to samo nekoliko sati nakon što su opljačkali zlataru “Chaumet” u najelitnijem delu Pariza nedaleko od Jelisejskih polja, iz koje su odeli plen vredan čak tri miona evra! Pljačka se dogodila za nekoliko minuta, a jedan od razbojnika se do draguljarnice dovezao na trotinetu!

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike