24sedam u Krševici kod Vranja gde je krvnik pucao u glavu svojoj deci i ženi: Pastorka preživela krvavi pir, danas ima svoju porodicu!

11.03.2023

20:45

1

Boban Mitić ubio suprugu Suzanu, sina Lazara (4), ćerku Anđelu (2) i taštu Sunčicu Ristić

24sedam u Krševici kod Vranja gde je krvnik pucao u glavu svojoj deci i ženi: Pastorka preživela krvavi pir, danas ima svoju porodicu!
Boban Mitić ubio svoju suprugu Sunčicu i decu - Copyright Foto: 24sedam/Goran Sivački

Boban Mitić (50) iz sela Rataja kod Vranja, dok mu je predsednik sudskog veća izricao kaznu od 40 godina zatvora, nijednim svojim gestom nije pokazao da se kaje za zločin koji je počinio. Potpuno pribran, kad je čuo kaznu, samo je spustio glavu, ali je za to njegova majka skočila negodujući: “Zašto 40 godina, sudija, pa nije ubio tuđu decu, nego svoju“!?

Ovo je bio epilog neviđenog krvoprolića koje je Boban Mitić 16. marta 2018. godine počinio u kući svoga tasta Blaga Ristića, u vranjanskom selu Krševica. On je tog dana, a bila je nedelja uveče, oko 20:45 časova, došao u tastovu kuću sa napunjenim pištoljem i usmrtio svoju suprugu Suzanu (25), sina Lazara (4), ćerku Anđelu (2) i taštu Sunčicu Ristić (47).

Tast Blage Ristić je te večeri ranjen, a igrom sudbine, pucanj u glavu preživela je Suzanina ćerka iz prvog braka Kristina, koja je tada imala nepunih pet godina.

- Boban Mitić je kriv što je u stanju uračunljivosti i sa umišljajem u mahali Nikolinci u Krševici ubio suprugu, decu i taštu. Nesporno je utvrđeno da je kupio pištolj i 15 metaka da bi počinio zločin. On je, dakle, planirao ubistvo, za koje se pripremao. Nije tačno da je pucao nasumice i da je pištolj potegao zbog toga što ga je kletvama i uvredljivim rečima isprovocirala supruga Suzana. Nalazi balističara potvrđuju da su svi projektili završili u telima žrtava. Činjenica je da su četvorostrukom ubistvu u velikoj meri doprineli loši bračni odnosi između supružnika. Da su nadležni organi i institucije valjano obavljale svoj posao, zločin bi možda bio predupređen - rekao je u obrazloženju presude sudija Goran Despotović.

Foto: 24sedam/Goran Sivački
Slike iz albuma ubijene SUnčice

Mitić je pokušao na sudu da prikaže drugačije situaciju, tvrdeći da je kobne večeri otišao u tastovu kuću da se pomiri sa Suzanom i ubedi je da mu se vrati. Suzani je, kako se branio, navodno kazao da je došao da vodi decu i da mu je ona rekla da će to moći da uradi „samo preko nje mrtve“, a potom ga je gađala tepsijom. Tada je, kako je naveo, nešto u njemu puklo i počeo je da puca nasumice.

Pištolj je bio repetiran

Njegovu odbranu, međutim, pobili su veštaci. On je u tastovu kuću došao da ubije, sa repetiranim pištoljem, pucajući žrtvama u glavu.

Foto: 24sedam/Goran Sivački
Goran i Violeta pričaju o tragediji

Petnaest godina kasnije ekipa 24sedam otišla je u Krševicu da poseti dom Ristića koji, uprkos strašnoj tragediji, Boban Mitić nije ugasio. U njemu je ostala da živi Kristina o kojoj su brigu preuzeli ujak Goran i ujna Violeta. Uz njihovu neizmernu ljubav devojčica se uspešno izborila sa traumama, ali i sa teškom povredom oka. Završila je školu i udala se, a pre tri meseca se porodila i dobila dečaka.

Domaćini Goran i Violeta u velikim su radovima, pored stare prave novu kuću, i to ceo sprat za Kristinu i njenu porodicu. Brinu i o Blagu Ristiću, koji je kobne večeri preživeo zetove krvavi pir. Prestao je da hoda nakon što ga je pre izvesnog vremena na seoskom putu pokosio vozač, koji je pobegao i do danas za to nije odgovarao.

Iz Sigurne kuće u smrt

Suzanin brat na pitanje da li ima ikakvu informaciju o Bobanu kaže da ne zna ni u kom je zatvoru, niti ga interesuje.

 - On je napravio to što je napravio, ubio je svoju rođenu decu. Došao je te večeri da ubije. Pucao je u njih. On je živ, a oni pod crnom zemljom, guta knedlu Goran i kaže da je Bobana samo metak u ovome mogao da spreči.

- On je Suzanu tukao, dolazila je policija, dva puta je bila u Sigurnoj kući. Jednom prilikom je hteo da je baci u bunar. Koliko znam, imao je i zabranu prilaska. Ali, ko je mogao da pomisli da će pucati u rođenu decu, kaže Blagetov sin.

On i Violeta su u to vreme živeli u Beogradu i dva dana pre te krvave nedelje vratili su se iz Krševice, gde su bili u poseti. U nedelju uveče. oko 21 sat, Gorana je na telefon pozvao otac Blage.

Kristina je vrištala, doktorka se prestravila

- Ja sam se javila jer je Goran bio u kupatilu. Svekar je s druge strane žice samo ponavljao:“Sve ih je utepao“. Nisam znala šta govori jer nisam iz tog kraja. Kad je izašao, rekoh mu da je otac zvao i da samo ponavlja te reči. Odmah je pozvao komšiju preko puta da ode do kuće i vidi šta se desilo. Posle nekog vremena pozvao je Gorana, ali nije mogao da izusti šta je zatekao. Samo je ponavljao da je stigla policija i da je u sobi krv na sve strane, priča Violeta.

Foto: 24sedam/Goran Sivački
Brat ubijene Sunčice kaže da je Mitića samo metak mogao zaustaviti

Kako kaže, mnogo je detalja o ovom slučaju koji možda i nisu ispričani. Jedan takav je vezan za doktorku hitne pomoći koji je na licu mesta nakon Bobanovog masakra išla od tela do tela i proveravala da li je neko preživeo. Sunčica je još davala znake života, pa je hitno transportovana u Niš, ali je na putu izdahnula.

Kristina je, oblivena krvlju nepomično ležala, a doktorka joj je dodrnula vrat da vidi da li diše, iako u to nije verovala. U tom trenutku petogodišnja devojčica počela je da vrišti, a doktorka se prestravila u istrčala napolje.

Ljubav bez zadrške

Violeta kaže da je odmah nakon zločina, još dok je u bolnici bdila nad ranjenom Kristinom, devojčici pružila svu ljubav bez zadrške, i da je još od tada ona zove „mamo“. Kako kaže, od Suzanine preživele ćerke nikada ništa nisu krili, a ima li su i svojih muka jer je Violeta u vreme zločina bila u šestom mesecu trudnoće, ali je bebu od stresa izgubila.

O svemu što se dogodilo otvoreno su pričali, i Kristina je uspela da se izbori sa traumama i gorkim sećanjem, i da izgradi svoj život. Posle mnogo godina stupila je u kontakt i sa svojim ocem, koji se ni pre, a ni posle tragedije, dugo pojavljivao.

Foto: 24sedam/Goran Sivački
Fotografije ujne i ujaka sa Kristinom kojoj je očuh povredio oko

Sve je upamtila što se te noći desilo. Znala je kojim je redom krvnik pucao - prvo u baku, pa u mamu, barata i sestru, a onda u nju.

Seoski zlobnici klevetali Suzanu

Posle zločina Boban Mitić je pobegao, a policija mesecima nije mogla da ga nađe. Okriven je sasvim slučajno, i to tako što je jednom od policajaca zapalo za oko to što Mitićeva majka u prodavnici u susednom selu svake nedelje kupovala veću količinu hleba, pa je posumnjao da je to na njenog odbeglog sina, što se i ispostavilo kao tačno. Pratili su je, a on je pronađen je u šahtu, u blizini kuće.

Goran kaže da je Mitić gajio ovce, radio zemlju i imao mašine, čak i kombajn, kojim je samo on umeo da upravlja.

Foto: 24sedam/Goran Sivački
Ujak na mestu zločina podiže najlepšu kuću u selu

- Pričali su mi da je u vreme kad je bio u bekstvu, neko orao tim kombajnom njive, i da je to bio on, jer brat i otac to nisu umeli. Pobio je rođenu decu, a onda orao njive i skrivao se u šahtu, kaže brat ubijene Sunčice, koji je razgovor morao da prekine jer je na gradiliše stiglo pojačanje da se pre kiše završe radovi na krovu.

Dodao je još samo to da su neki seoski pokvarenjaci monstruma Mitića huškali da Lazar i Anđela nisu njegova deca i da je zbog toga često tukao i maltretirao Suzanu. Možda je i to razlog što je odlučio da na mestu nezapamćene tragedije digne najlepšu kuću u selu.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike