Stravičan prizor u Vršcu na grobu male Petre koju je otac udavio u kofi vode: Sve izgorelo, majka sumnja na podmetnut požar (FOTO)

27.10.2022

11:54

0

Autor: 24sedam

Bili su vatrogasci da gase. Sve sam saznala. Ne brinite se. Prijavila sam policiji, napisala je majka

Stravičan prizor u Vršcu na grobu male Petre koju je otac udavio u kofi vode: Sve izgorelo, majka sumnja na podmetnut požar (FOTO)
Vršac ubistvo dete (2) - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Suzana Budimirović, majka dvoipogodišnje Petre koju je otac Marko Budimirović 4. oktobra mučki udavio u kofi vode, pa se obesio, objavila je da je grob njene ćerke zapaljen.

Naime, kako navodi, ona je sinoć otišla do groblja.

- Niko me nije obavestio da je izgoreo. Bili su vatrogasci da gase. Sve sam saznala. Ne brinite se. Prijavila sam policiji. Od sveće je nemoguće da tako izgori - napisala je ona.

Danas je međutim, navela da je dobila informacije od policije.

- Policija mi je rekla da se upalilo od sveće. Mogu samo da zamolim ljude da budu odgovorniji i oprezniji ako pale sveće kada dolaze na Petrin grob. Moja porodica pali u crkvi sveće, ali poštujem način paljenja sveće i na Petrin grob - poručila je Suzana.

 

 

Stravičan zločin dogodio se 4. oktobra oko 13 časova u iznajmljenom stanu na Vojničkom trgu u Vršcu. Marko Budimirović, koji je 27. septembra prvostepeno bio osuđen za porodično nasilje nad suprugom, Suzani je kobnog dana slao SMS poruke i video snimak, u kojima je najavio da će ubiti ćerku i sebe. Nesrećna žena je to odmah prijavila policiji, koja je na licu mesta zatekla već izvršen zločin.

Zbog ove nezapamćene porodične tragedije, koja je potresla celu Srbiju, Pokrajinski sekretarijat za socijalnu zaštitu već sutradan je pokrenuo vanredni nadzor nad radom vršačkog Centra za socijalni rad. Nakon tri dana detaljne istrage, utvrđeno je da je, pre svega, bilo propusta u komunikaciji svih nadležnih službi – centra, policije i tužilaštva.

Kao najveći propust ocenjeno je to što Petra nije tretirana kao žrtva nasilja, iako je procenjeno da su u porodici Budimirović trajno narušeni odnosi između supružnika, kao i da postoji veliki rizik od ponavljanja nasilja. Uz sve to, sud je ubici, zbog mešovitog poremećaja ličnosti i anksiozno depresivnog stanja, bio naložio obavezno psihijatrijsko lečenje, na koje on nije išao.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike