Očuh ubija, a majka mirno gleda: Miloš juče krvnički do smrti tukao malu Petru, Mališa zverski silovao i usmrtio malenu Kaju!

22.02.2023

19:45

2

Slična sudbina zadesila je i Petrinu imenjakinju iz Vršca, male Kaju, Lunu, Leonoru, malog Nemanju

Očuh ubija, a majka mirno gleda: Miloš juče krvnički do smrti tukao malu Petru, Mališa zverski silovao i usmrtio malenu Kaju!
Zločini koji su rastužili Srbiju: Ilustracija - Copyright 24sedam/Goran Sivački Printscreen/Facebook Printscreen/RTS

Monstruozno ubistvo dvogodišnje devojčice Petre V. koju je krvnički do smrti tukao očuh Miloš N. (25) iz okoline Vlasotinca i činjenica da je njena majka Jelena T. (23) iz okoline Zaječara znala da je njen vanbračni suprug ranije tukao dete i da je o tome ćutala, šokirali su Srbiju. Slična sudbina zadesila je i Petrinu imenjakinju iz Vršca, male Lunu, Leonoru, malog Nemanju. Najpoznatiji slučaj je svirepo ubistvo trogodišnje Katarine Kaje Jovanović, koje je počinio Mališa Jevtović u Zvezdarskoj šumi u Beogradu, dok je njena majka Ana Filipović čuvala stražu, pušila cigaretu i mirno posmatrala zverstvo nad sopstvenim detetom.

Zaječarska policija, da podsetimo, uhapsila je Miloša N. iz okoline Vlasotinca zbog sumnje da je počinio krivično delo nasilje u porodici sa smrtnim ishodom. Policija je uhapsila i njegovu vanbračnu suprugu Jelenu T. iz okoline Zaječara, zbog sumnje da je zanemarivala i zapuštala dete.

Pixabay/Facebook/M.N
Majka Jelena T. i mala Petra V.

Miloš N. se sumnjiči da je juče u iznajmljenom stanu u Zaječaru, više puta po glavi i telu udario dvogodišnju ćerku svoje vanbračne supruge Petru i teško je povredio, a dete je prevezeno u Zdravstveni centar u Zaječaru, gde je preminulo od povreda nanetih šamarima i pesnicama.

Majka dvogodišnje devojčice je, kako se sumnja, znala da je njen vanbračni suprug, u prethodnom periodu, tukao devojčicu, ali to nije prijavila policiji.

Osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu u Zaječaru. O slučaju obavešteno Više javno tužilaštvo u Zaječaru, a naređena je i obdukcija deteta.

"Nisam je mnogo tukao"

Porodica male Petre V. bila je na evidenciji Centra za socijalni rad u tom gradu, po raznim osnovama, ali nije bilo prijava za zanemarivanje i zlostavljanje.

Majka tresla bebu do smrti, jer je plakala

E. B. iz Vrbasa uhapšena je u Sivcu kod Sombora u oktobru 2015. godine zbog sumnje da je usmrtila jednomesečnu bebu tako što je tresla, jer je plakala. E. B. je u pratnji svog svekra donela bebu na pregled u vrbaski Dom zdravlja. Lekar je uvideo da beba ne diše, pa je zatražio pomoć specijaliste za urgentnu medicinu. On je stigao za minut i pokušao reanimaciju, ali je mogao  samo da konstatuje smrt da beba ne diše niti ima puls. Posle toga je pozvana policija. Na glavi deteta lekari su videli trag od udarca, a majka im je objasnila da je njena 17-mesečna ćerka pre nekoliko dana u igri udarila bebu nogom.

Srbiju je veoma potresla vest o prebijanju nasmrt dvogodišnjeg deteta kod Zaječara, posebno saznanje da je to učinio očuh, a da je majka ćutala o svemu. Majka je ćutala o batinama i dete dovela u bolnicu kada je već bilo kasno.

Printscreen/Facebook/M.N
Miloš N. I Jelena T.

Komšije kažu da je osumnjičeni Miloš N. ranije mučio psa tako što mu je kanapom vezao noge da ne može da hoda, a potom ga tukao i bacio u jedno napušteno dvorište.

- Plakala je. Nerviralo me je uvek kad plače. Nisam je mnogo tukao - ovim rečima Miloš N. pokušao je da opravda ubistvo koje je počinio, kada je nasmrt pretukao dvogodišnju pastorku tako što je pesnicama udarao po glavi i telu.

Jezivi zločin potresao je javnost u leto 2020. godine, kada je Mišel Tot iz Vršca pretukao svog tromesečnog sinčića. Beba je sa teškim povredama glave dovezena u Institut za majku i dete, gde je posle mesec dana teške borbe lekara, umrla.

Printscreen/Facebook
Mišel Tot sa suprugom

U iskazu koji je dao policiji, otac je rekao da je sina prvi put išamarao, jer ga je nervirao njegov plač, pa se beba tada utišala. Tot je za ovaj zločin osuđen na kaznu od 18 godina zatvora.

- Dva dana sam udarao dete, sigurno da se to dogodilo tri ili četiri puta. Nervirao me je njegov plač, samo sam hteo da ga smirim i mislio sam da će tako prestati - navodno je rekao tada Mišel Tot nadležnima koji su ostali šokirani.

Čitava Srbija bila je potresena zločinom koji se dogodio 4. oktobra u Vršcu. Marko Budimirović (35) u svom stanu u kanti vode udavio je svoju dvoipogodišnju ćerkicu Petru, a potom se obesio. Uprkos protivljenjima majke devojčice Suzane, Centrar za socijalni rad u Vršcu dozvolio je Marku da viđa Petru, iako je prethodno prijavljivan za nasilje u porodici.

Foto: 24sedam
Sahrana male Petre iz Vršca

On i supruga skoro su se razveli. Zbog toga, kao i niza drugih propusta u vezi ovog slučaja, podnete su i krivične prijave protiv radnika centra, tačnije kompletnog tima.

Luna i Leonora ubijene jer su plakale

Zoran Albić iz Prahova kod Negotina, u maju 2019. godine, tukao je do smrti svoju dvoipogodišnju pastorku Lunu F., pa je s devojčicinom majkom odneo u bolnicu i rekao da je pala sa terase.

Devojčicu, inače ćerku njegove devojke, pretukao je do smrti. Navodno, on se kobne noći vratio iz provoda, a nerviralo ga je što dete plače, pa je počeo da je udara, dok je Lunina majka bila prisutna. Kada je shvatio da dete ne diše, odneli su je u bolnicu i rekli da je mala pala sa terase. Devojčica je preminula, a lekari su pozvali policiju, jer se stravične povrede na Luninom telu nisu poklapale sa njihovom pričom.

Albić je za ubistvo male Lune F. osuđen na 40 godina zatvora. Majka Vesna sklopila je sporazum sa tužilaštvom i osuđena je na osam godina robije, zbog nepružanja pomoći nemoćnom licu.

Ferdi Jašari iz Zemuna, u novembru 2018. godine, nasmrt je pretukao petomesečnu ćerkicu Leonoru, koja je preminula u bolnici, jer ga je u narkomanskoj krizi nerviralo što beba plače. Devojčica je bila još živa kada je 23. novembra 2018. godine, majka M. I. donela u zemunsku bolnicu i lekarima rekla da verovatno ima neki stomačni virus. Dete je iste večeri preminulo, a zbog sumnjivih okolnosti urađena je obdukcija.

Beba je imala višestruki prelom rebara, a vidljivi su bili i podlivi na rukama i glavi. Pronađene su i ranije povrede, takođe višestruki prelom rebara, koji je zarastao. Jašari je za ubistvo ćerkice nedavno osuđen na 14 godina zatvora.

U februaru 2017. godine, profesor fizičkog vaspitanja u srednjoj školi u Štrpcu Dejan Krstičić nožem je izbo svoje blizance stare samo 40 dana, usled čega je jedan od dečaka preminuo. Mali Nemanja je preminuo, dok je drugog blizanca Danila teško povredio. Utvrđeno je da je Krstičić svirepo ubistvo počinio u trenutku nervnog rastrojstva, jer je bolovao od paranoidne šizofrenije što je porodica krila čak i od njegove supruge. Iz zatvora je prebačen u bolnicu.

Više od 50 povreda na Kajinom telu

Zločin koji Srbija nikada neće zaboraviti jeste brutalno silovanje i ubistvo trogodišnje devojčice Katarine Kaje Janković koje se dogodilo 2005. godine u Zvezdarskoj šumi u Beogradu. Mala Kaja je nekoliko dana kasnije preminula od zadobijenih povreda. Naneo ih je nevenčani suprug Ane Filipović, Mališa Jevtović, dok je Ana čuvala stražu, pušila cigaretu i posmatrala zverstvo nad sopstvenim detetom.

Njihov krajnje bolestan čin razotkriven je kad su majka i njen ljubavnik devojčicu doneli u KBC Zvezdara. Hladnokrvno su tvrdili da je devojčica pala sa kreveta i da su tada nastale mnogobrojne povrede po telu, od kojih je preminula.

Mališa Jevtović i Ana Filipović sada su iza rešetaka. Jevtović je osuđen na maksimalnu kaznu zatvora, koja je u tom trenutku iznosila 40 godina, dok je ona osuđena na 37 godina. Ukoliko živi dočekaju da im istekne kazna, Mališa će imati 71 godinu, a njegova bivša ljubavnica 62.

Printscreen/Facebook
Mala Kaja i Mališa Jevtović

Da sve bude još strašnije, monstrum Jevtović je iz zatvora tužio državu Srbiju jer su ga zatvorski čuvari navodno tukli u nekoliko navrata, pa je Evropski sud za ljudska prava u Strazburu u decembru 2019. godine naložio da mu se isplati 4.000 evra odštete "zbog pretrpljenih fizičkih i duševnih bolova".

Ubistvo male Kajie, koje se dogodilo 17. jula 2005, godine, jedno je od najsvirepijih u novijoj istoriji Srbije, a Mališino ime i dalje izaziva jezu i bes u domaćoj javnosti. O kakvom je monstrumu reč, najbolje pokazuju i potresne reči sudije tadašnjeg Okružnog suda Siniše Sofrenovića, kad je 9. maja 2007. godine Jevtoviću izrekao kaznu.

- Danas bi Kaja imala skoro pet godina, tačnije 59 meseci, još tačnije 1.783 dana. To nije doživela zahvaljujući postupcima ovih ljudi koji su pred nama majci, koja je nije volela i njenom ljubavniku, koji je mrzeo. Kako inače protumačiti više od 50 povreda na telu deteta, od kojih su povrede trbušnih organa dovele do smrtnog ishoda? Povrede po glavi, telu, rukama, nogama i genitalijama, nanetih rukom, nogom, prstima, čak i polnim organom - rekao je, između ostalog, sudija Sofrenović.

"Ljubavnici iz pakla", kako su ih mediji tada nazvali, potom su upućeni na izdržavanje kazne, a Mališa je u zatvoru pre nekoliko godina prešao u islam, pustio je kosu i bradu i revnosno se klanja svaki dan.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike