Darku Šariću odloženo suđenje za pranje novca od krijumčarenja kokaina: Ponovo pred većem Specijalnog suda 29. marta

02.03.2023

15:46

0

U sudnici se danas nisu pojavili okrivljeni Radovan Štrbac i advokat Danilo Šarić

Darku Šariću odloženo suđenje za pranje novca od krijumčarenja kokaina: Ponovo pred većem Specijalnog suda 29. marta
Darko Šarić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

Ponovoljeno suđenje Darku Šariću i 15 njegovih saradnika, koji se terete za pranje novca za koji se veruje da je stečen švercom kokaina, danas je u Specijalnom sudu u Beogradu odloženo za 29. mart. Sa današnjeg suđenja izostali su okrivljeni Radovan Štrbac i advokat Danilo Šarić.

Advokat Dalibor Katančević tražio je odlaganje suđenja zbog izostanka advokata Danila Šarića, koji je iz zdravstvenih razloga bio sprečen da prisustvuje. Tužilaštvo se nije protivilo tom zahtevu, ali je apelovalo na odbranu da se ubuduće ovo suđenje vodi neometano.

Odbrana je na prethodnom ročištu zatražila izuzeće sudije Siniše Petrovića jer, kako su naveli, sumanjaju u njegovu pristrasnost, a taj zahtev je odbijen.

Sudija Petrović je bio predsednik veća koje je izreklo prvostepenu presudu u predmetu protiv Šarića za krijumčarenje kokaina, a koju je ukinuo Apelacioni sud i predmet vratio na ponovno suđenje. Posle druge prvostepene presude Apelacioni sud je doneo pravosnažnu presudu i Šariću smanjio kaznu zatvora.

Sud je na nekom od prethodnih suđenja doneo rešenje da se Bojanu Stanojkoviću sudi u odsustvu. Za njim je raspisana poternica 19. aprila, pet dana pošto je Šarić ponovo uhapšen zbog sumnje da je organizovao drugu kriminlanu grupu.

Stajnojković je obuhvaćen i novom optužnicom koju je Tužilaštvo za organizovani kriminal podiglo protiv Šarića i još 14 pripadnika njegove nove organizovane kriminalne grupe, kojom se terete za oružje, izazivanje opšte opasnosti, zloupotrebu službenog položaja i planiranje teškog ubistva i diskreditaciju svedoka saradnika Nebojše Joksovića.

Pripremno ročište po toj optužnici odloženo je prethodne nedelje zbog izostanka dvojice advokata, a novo je zakazano za 6.mart.

Šariću i ostalima u postupku za pranje novca suđenje se ponavlja po nalogu Apelacionog suda u Beogradu koji je 4. avgusta prošle godine ukinuo prvostepenu presudu kojom je Šarić bio osuđen na devet godina zatvora.

Pored Šarića presuda je ukinuta i ostalim osuđenima u ovom postupku, dok je sud potvrdio deo presude kojom su oslobođeni Dubravku Štrbac i Nemanja Krstajić.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike