Odloženo pripremno ročište Darku Šariću i njegovoj grupi: Šarićev advokat šetao sa nanogvicom, a Vučinićev se nije pojavio na sudu! (VIDEO)

20.02.2023

13:12

0

Lazarević je, ulazeći u sud, poželeo novinarima srećan rad, a primetno je smršao boraveći od aprila prošle godine u pritvoru

Odloženo pripremno ročište Darku Šariću i njegovoj grupi: Šarićev advokat šetao sa nanogvicom, a Vučinićev se nije pojavio na sudu! (VIDEO)
Dejan Lazarević - Copyright 24sedam/Lj.K.

Odloženo pripremno ročište Darku Saricu i njegovog grupi u Specijalnom sudu u Beogradu u kojoj je optužen i advokat Dejan Lazarević.

Ročište je odloženo za 23. Februar jer se advokat optuženog Milana Vučinića nije pojavio na sudjenju.

Dejan Lazarević, koji je branio Darka Sarica, i koji je zajedno sa njim i drugim optuzenim uhapšen u aprilu prošle godine, stigao je danas u sud iz kućnog pritvora.

Njemu je u petak ukinut zatvorski pritvor.

Lazarević je, ulazeći u sud, poželeo novinarima i fotoreporterima srećan rad, a primetno je smršao boraveći od aprila prošle godine u pritvoru, javlja novinarka 24sedam.rs sa lica mesta.

Odluku o ukidanju pritvora Lazareviću je donelo apelaciono sudsko veće u sastavu: Milomir Lukić, Sretko Janković i Maja Ilić.

Sudija Sretko Janković bio je član veća Apelacionog suda koje je u 2022. Darka Šarića pravosnažno osudilo na 14 godina zatvora za šverc 5,7 tona kokaina iz Južne Amerike u zemlje zapadne Evrope.

24sedam/Lj.K.
 

Time je Apelacioni sud Šarića osudio na nižu kaznu zatvora (za godinu dana) od svoje prvobitne presude. Podsetimo, tada je Šarić dobio manju kaznu od svog podređenog saradnika Gorana Sokovića koji je tada osuđen na 15 godina zatvora.

Lazarević je uhapšen zajedno sa Darkom Šarićem 14. aprila 2022. godine, kao deo Šarićeve organizovane kriminalne grupe optužene za niz krivičnih dela.

Darko Šarić i pripadnici njegove organizovane kriminalne grupe terete se za zastrašivanje svedoka Gorana Nikolaševića, ali i svedoka saradnika Nebojše Joksovića Jokse, čije su, kako je navelo Tužilaštvo za organizovani kriminal, ubistvo takođe planirali. Početak suđenja Šarić dočekuje u pritvorskoj jedinici Specijalnog suda u Ustaničkoj ulici, gde sa manjim prekidom, boravi već devet godina.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike