Filmska pljačka "Pink pantera" u Grčkoj: Četvorica državljana Srbije uz pretnju kalašnjikovom iz zlatare ukrala 24 "roleksa"! (VIDEO)

03.03.2023

10:54

0

Autor: M. Brkić

Dvojica osumnjičenih su uhapšena i nalaze se u pritvoru

Filmska pljačka "Pink pantera" u Grčkoj: Četvorica državljana Srbije uz pretnju kalašnjikovom iz zlatare ukrala 24 "roleksa"! (VIDEO)
Copyright printscreen/youtube/ProtoThema

Četvorica Srba, navodni pripadnici bande "Pink panteri", i jedan Grk identifikovani su kao počinioci oružane pljačke koja se dogodila 20. decembra u zlatari u Atini. Sumnjiče se da su uz pretnju kalašnjikovom ukrali 24 sata marke "roleks" ukupne vrednosti 135.000 evra.

Dvojica osumnjičenih su uhapšena i nalaze se u pritvoru. Terete se za stvaranje kriminalne organizacije, razbojništvo, tešku krađu u saučesništvu, kao i kršenje zakona o oružju, piše "Grik reporter".

Portal navodi da su policijsku istragu pomogle strane policijske snage, čije ime nije poznato. 

- Istragom je otkriveno da je grupa delovala na sličan način kao i grupe povezane sa organizovanim kriminalom na Balkanu, gde su "Pink panteri" bili posebno aktivni - piše ovaj portal.

Pretvarao se da je kupac

Kako navodi grčki portal Prototema, član bande je bio muškarac S. P. (63), koji se pretvarao da je mušterija kako bi pomogao svojim saučesnicima da provale u prodavnicu.

- Karakteristično je da je srpski vođa grupe uhapšen zbog razbojništva koje je počinio 2017. godine u zlatari u Švajcarskoj, ali i zbog učešća u pljački zlatare 2016. godine u Sloveniji - navodi grčki medij.

Utvrđeno je da su pripadnici navedene grupe nabavili neophodnu opremu, a to je puška, čekić i maske, i zajedno su odlučili da počine razbojništvo u zlatari, kao i krađu motora koji su korišćeni prilikom izvođenja pljačke.

- Kako bi otežali lociranje i povezivanje sa krivičnim delima, trojica državljana Srbije su ušla na teritoriju Grčke i tamo boravila za vreme razbojništva, a napustili su je neposredno nakon izvršenja dela. Osim toga, boravili su nekoliko dana u iznajmljenom stanu u Atini koji je korišćen kao „baza“ za članove organizacije - navodi se.

Takođe, navodi se da je njihov ulazak i izlazak iz Grčke bio pažljivo isplaniran, s obzirom na to da su trojica državljana Srbije ulazila i izlazila iz ove zemlje različitim danima i sa različitih pasoških kontrolnih punktova, kako bi se, kako se navodi, onemogućilo povezivanje njihovog kretanja sa ovim krivičnim delom.

Osim toga, boravili su u stanu u Atini koji su iznajmili isključivo za tu svrhu.

Navodi se da su dva motora ukrali dan pre pljačke. Jedan je pronađen na dan pljačke, a drugi 29. decembra, i oba su vraćena vlasnicima.

Pretili radnicima puškom, čekićem razbili izloge

S. P. je 20. decembra ušao je u zlataru pretvarajući se da je mušterija koja teško hoda, kako bi mu radnik obezbeđenja pridržao vrata, a tada su za njim ušla još trojica maskiranih saučesnika.

Jedan od njih pretio je kalašnjikovom radniku obezbeđenja i prodavačici, dok je drugi čekićem razbio izloge i uzeo satove. 

Nakon toga, navodi grčki portal, izvršioci su seli na motore koji su bili parkirani ispred radnje, gde ih je čekao i peti saučesnik. Muškarac koji se pretvarao da je mušterija pobegao je peške.

U policijskoj akciji uhapšena su dvojica 35-godišnjaka, a pretresom su zaplenjeni 950 evra, pet mobilnih telefona, odeća i obuća koju su nosili prilikom pljačke, droga...

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike