Sud u Parizu potvrdio, Svrljižanin nije Pink Panter: Teretio se za pljačku tešku 12 miliona evra!

23.11.2022

12:10

0

Autor: Maja Kostić

Francuski istražni organi teretili su M. M. (37) rodom iz Svrljiga da je bio deo grupe koja je iz "Messike" odneli nakit i dijamante vredne 12 miliona evra

Sud u Parizu potvrdio, Svrljižanin nije Pink Panter: Teretio se za pljačku tešku 12 miliona evra!
Copyright 24sedam/Profimedia

Srpski državljanin M. M. (37), rodom iz Svrljiga, koji živi i radi u Parizu, uspeo je posle tri godine da se izbori za pravdu i dokaže da nije kriv za pljačku koja se odigrala 2019. godine u zlatari ,,Messika''. Njega je francuska policija teretila za organizovanje pljačke gde je iz radnje gde je bio šef obezbeđenja odnešeno u 12 miliona evra, u nakitu i dijamantima.

Ova holivudska priča odigrala se 27. jula 2019. godine kada su maskirani pljačkaši ušli u prodavnicu nakita i iz nje odneli dijamante i nakit u vrednosti od oko 12 milona evra.

Međutim, francuska policija je presrela dvojicu pljačkaša i nakon kraće potere ih je uhapsila, ali se za dvojicom još uvek traga. Uhapšeni su su državljani Srbije N. P. i T. B. koji su pod maskama opljačkali ovu radnju. Obojica su ekspresno osuđeni  na 12 i 14 godina zatvora.

Svrljižanina je francuska policija tereti da je organizator ove pljačke pa je zbog toga zadržan u pritvoru četiri meseca.

Francuska policija je na osnovu baznih stanica mobilnog telefona koji je koristio povezala  M. M.  sa lopovina zbog postojanja osnova sumnje da se kretao u istim kvartovima kao i pljačkaši, što su potvrdile i sigurnosne kamere u tim delovima grada, ali to je bio jedini adut policije, kao i sumnja da je radio kao obezbeđenje u još tri radnje koje su opljačkane.

Ključ od blindiranih vrata

M.M. je negirao da uopšte poznaje lopove  koji su 20 dana pre pljačke posetili prodavnicu u kojoj je radio ali su po rečima M.M. bili prerušeni sa lažnim bradama i perikama.

Pljačka se odigrala u popodnevnim časovima, ok 14 sati, kada je M.M. prošao Rue Saint Honore ulicom, nedaleko od prodavnice dijamanata, gde nema kamera i video nadzora, zbog čega je i policija posumnjala u njegovu umešanosti u razbojništvo, sluteći da  im je zapravo on dao ključ od blindiranih vrata koja se nalaze iza prodavnice dijamanata.

Umakla dvojica sa plenom

Nakon što su ušli u "Messiku" kroz zadnja vrata, vezali su i oborili na pod direktora radnje, kao i jednu službenicu i M. M. . U tom trentuku u radnji su se zatekla i dva strana klijenta iz Španije. Potom, njih četvorica uzimaju plen i beže.

Policija ih susreće na izlazu iz ulice, hapsi dvojicu ali druga dvojica su uspela da umaknu i to baš ona dvojica sa dijamantima i nakitom u vrednosti od 12 miliona evra.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike