Osim oca i sina iz Niša i oni su presudili svojim kumovima: Milan i Aleksandar svoje upucali, Miljković se hvalio da je ubio dvojicu!

02.03.2023

20:05

0

Aleksandar Jović ubio je svog kuma u restoranu na Adi Huji, a Milan Knežević svog u bašti kafića u Čelarevu. Miljković se hvalio kako je ubio dvojicu

Osim oca i sina iz Niša i oni su presudili svojim kumovima: Milan i Aleksandar svoje upucali, Miljković se hvalio da je ubio dvojicu!
Ilustracija - Copyright Profimedia E-stock 24sedam/M.K/Katarina Mihajlović Printscreen/Youtube/rudar7

Nišlija M. G. (62) i njegov sin M. M. (41) uhapšeni zbog sumnje da su u sredu uveče ubili njihovog kuma A. D. (46) u suterenu kuće u kojoj su živeli. Ovo nije jedini slučaj da je neko presudio svom kumu - Aleksandar Jovanović je to učinio na Adi Huji u Beogradu, zbog čega je i osuđen, a Milan Knežević u Čelarevu. 

Takođe, predsednik Aleksandar Vučić je u gostovanju na jednoj televiziji pre par godina otkrio da se Marko Miljković, najbliži saradnik Veljka Belivuka, čijoj grupi se trenutno sudi za sedam ubistava, hvalio rečima: "Kakav sam ja kralj, ubio sam dvojicu kumova".

Ubili kuma, pa brisali krv?

M.K./24sedam
Ovde je pronađeno telo A. D.

A. D. ubijen je 1. marta u suterenu kuće u Ulici Nikole Kopernika u Nišu, a zbog sumnje da su ga ubili uhapšeni su  M.G.(62) i njegov sin M.M. (41), kojima je bio kum. Zločin se dogodio u kući u kojoj su otac i sin živeli oko godinu dana kao podstanari.

Njih dvojica su navodno ovaj zločin pokušali da predstave kao nesreću, odnosno da je u pitanju bilo samopovređivanje. Na lice mesta izašla je Hitna pomoć koja je potom pozvala policiju. 

Pripadnici MUP-a su imali šta da vide - pronašli su nož i krvave tragove koji su osumnjičeni, kako se sumnja, pokušali da obrišu.

Njhov komšija Miodrag Jocić je za 24sedam rekao da je poznavao M. G. i da je bio fin, ali da nije poznavao njegovog sina. Ispričao je da nikada nisu imali problema sa njim i da je bio iznenađen kada je čuo za ovaj slučaj.

U saopštenju Višeg javnog tužilaštva u Nišu se navodi da je naložena obdukcija tela pokojnog, a okrivljene će u zakonskom roku saslušati zamenik Višeg javnog tužioca u Nišu.

Dokrajčio kuma kada je rekao da će mu zaklati dete

24sedam/Katarina Mihajlović
Jović je ubio Todorovića u restoranu na Adi Huji

Aleksandar Jović ubio je svog kuma Zorana Todorovića 8. decembra 2016. u restoranu "Carska ohota" na Adi Huji hicima iz krateža.

Jović je pred sudom priznao ubistvo i naveo da se kaje i, kako su mediji tada pisali, naveo da mu je Todorivić pretio da će mu ubiti dete i dolazio kod njega kući i vadio pištolj na njegovu majku i brata, te da je taj pritisak dugo trajao i da je bio "sateran u ćorsokak". 

Naveo je da ga je veče pre ubistva Zoran u društvu nekih momaka odvezao u stan u nezavršenoj zgradi u Krnjači, gde su ga, kako je naveo, maltretirali i da ga je sramota da kaže šta su u sve radili. Ispričao je da je tog 8. decembra došao u restoran i prišao stolu za kojim je sedeo njegov kum.

Naveo je da ga je Todorović pitao zašto je došao, a da mu je on odgovorio "Gde si kume, došao sam da popijemo kafu".

-  Na to je on rekao: "Možeš samo da mi p... onu stvar, evo sad ću da skinem gaće, pa možeš da se sagneš ispod stola." U tom trenutku sam pucao prema njemu puškom, dva puta u telo - rekao je, prema pisanju medija Jović i dodao da je Todorović nastavio da mu preti rečima: "Samo da preživim, detetu ću da ti odesečem glavu, j... ti dete."

Tada se, prema njegovim rečima, Jović vratio i pucao Todoroviću još jednom u glavu.

Potom je otišao u stan, odakle je, kako je rekao, sam pozvao policiju.

Članovi porodice ubijenog Todorovića tvrdili su da je motiv ubistva bio Jovićev dug.

Jović je 2019. godine pred Višim sudom u Beogradu osuđen na 13 godina zatvora.

U potvrđenoj presudi se navodi da je Jović  prišao stolu za kojim je sedeo Todorović sa Ž.S., obrativši mu se rečima: "Zašto si me uvalio u ovo", a potom iz puške ispalio u njega dva patrona. Nakon toga je izašao ispred restorana, gde je u pušku stavio dve nove patrone i potom se vratio u restoran i ponovo ispalio jedan patron u Todorovića.

Upucao kuma pred njihovo suđenje 

Policajca Miroslava Srdića u kafiću "Bingo" u Čelarevu hicem iz pištolja ubio je venčani kum Milan Knežević u oktobru 2009. godine. 

Brat ubijenog Srdića, Miloš, ispričao je tada za medije da je Miroslav u Čelarevo došao iz Subotice, gde živi i radi, zbog suđenja koje je imao zakazano zbog ranije tuče sa osumnjičenim. Seli su u u baštu kafića sa još dvojicom prijatelja oko 17 sati, kada je utrčao Milan i, kada se Miroslav okrenuo, zapucao ka njemu.

Brat policajca je naveo da u prvi mah nisu ni shvatili da je teško povređen. To je shvatio kada mu je pomogao da uđe u auto, do kog se teturao i kako je ispričao, odmah je seo za volan i uputio se ka bolnici u Bačkoj Palanci.

Za to vreme Miroslav je, kako je rekao, nekoliko puta gubio svest. 

Iz te bolnice hitno je transportovan u Klinički centar u Novom Sadu, gde je preminuo pet sati nakon ranjavanja. Knežević je iste večeri uhapšen u svojoj kući u Čelarevu.

Srdićev brat je ispričao da je Knežević nakon venčanja Srdića i njegove supruge, naprasno promenio ponašanje i počeo da im preti i psovao ih. Majka ubijenog je rekla da je do udaljavanja došlo kada je Milan jednom odbio da Miroslava odveze do Subotice, gde je ovaj živeo sa porodicom.

Navodno se nakon tuče zbog koje su imali suđenje, Milan raspitivao gde može da nabavi pištolj.

Srdić je iza sebe ostavio dvoje dece, koja su u trenutku njegovog ubistva imala šest godina i četiri meseca.

Klan stoji iza ubistava Miljkovićevih kumova?

Miljković i Belivuk Printscreen
Veljko Belivuk i Marko Miljković

Suđenje kriminalnoj grupi Veljka Belivuka i Marka Miljkovića je u toku pred Specijalnim sudom u Beogradu. Pripadnici se terete za sedam ubistava, međutim saradnik tužilaštva Srđan Lalić optužio je klan za još oko deset. Među njima su i Mirko Kojić i Vlastimir Milošević, kumovi Marka Miljkovića.

Kojić, vlasnik taksi preduzeća i bivši policajac, zvanično se vodi kao nestao. U žižu javosti je dospeo 2017. godine kada mu se zajedno sa Belivukom i Miljkovićem sudilo za ubistvo Miljkovićevog drugog kuma, karatiste Vlastimira Miloševića, slučaj poznat kao "ubistvo na šinama", a za koje su sva trojica pravosnažno oslobođeni.

Lalić je na suđenju Belivukovoj grupi ispričao da je Miljković krajem januara 2020. okupio braću Budimir, Nemanju Đurića, Nemanju Simića i Lazara Marinkovića i njega i da im je saopštio da je njegov kum, Mirko Kojić velika pretnja za sve, zbog ubistva na šinama i nekih drugih likvidacija, te da treba da mu pomognu da se otme i ubije, što su oni, tvrdi Lalić, prihvatili.

Lalić je ispričao da je Kojić otet na parkingu u Radničkoj ulici, a da je tamo namamljen pričom da ide da opservira neko lice. Saradnik je naveo i da je kod Miljkovića bio cijanid, a da je rezervni plan bio da se Kojiću ubrizga u usta i da se izbaci iz kombija, ukoliko policija krene za njima.

Kojića su, tvrdi Lalić, ubili produžnim kablom u kući u Ritopeku. Lalić je ispričao da su mu ubistvo opisali Miljković i Marko Budimir. Naveo je da su Kojića davili, a kada je kabl pukao, da je Miljković uzeo ostatke kabla i Kojiću polomio vrat. Tada mu je, tvrdi Lalić, Miljković rekao da nije lako ubiti čoveka.

Kojićevo telo su potom, ispričao je svedok, uništili sekirom i skalpelom, a delove potom samleli u industrijskoj mašini, pa bacili u Dunav.

Printscreen/Pink
Ubistvo Vlastimira Miloševića

Drugi kum Marka Miljkovića, karatista Vlastimir Milošević, likvidiran je 30. januara 2017. godine u blizini zgrade u kojoj je stanovao u Ulici 27. marta u Beogradu. Ubica je sačekao Miloševića u ulazu zgrade i kada je izašao, u njega ispalio deset hitaca od čega ga je pogodilo osam. Uprkos tome, on je ranjen počeo da trči preko ulice, ali je usred krvarenja pao na tramvajske šine, gde mu je ubica prišao i "overio" ga.

Lalić je na suđenju ispričao da je on postavio GPS lokator ispod Miloševićevog automobila i kameru, a da su Belivuk i Miljković te večeri gledali da neko ne naiđe.

Odgovarajući na Miljkovićeva pitanja na jednom od ročišta rekao je da je pobegao u Češku zbog ubistva Vlastimira Miloševića, te da je, kada je pročitao u medijima šta se desilo bio "delom razočaran i uplašen", jer je mislio da će ga, odgovorio je Miljkoviću,  "samo povrediti, a ne i ubiti".

Belivuk i Miljković pravosnažno su oslobođeni za ovo ubistvo zbog čega za njega ne može ponovo da im se sudi.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike