Vođu "Alkatraza" Kiću Markovića ubio sin Dugog Lainovića na predlog Miloša Budimira: Fabula zna sve o likvidaciji koje nema u optužnici!

23.02.2023

19:45

0

Svedok okrivljeni Bojan Hrvatin otkrio je kako je ubijen Ljubomir Marković, kao i ko je bio direktni počinilac, a ko organizator

Vođu "Alkatraza" Kiću Markovića ubio sin Dugog Lainovića na predlog Miloša Budimira: Fabula zna sve o likvidaciji koje nema u optužnici!
Bojan Hrvatin pomenuo i ubistvo Ljubomira Kiće Markovića - Copyright Tanjug/Miloš Milivojević Instagram Privatna arhiva

Za govornicu sudnice 1 Specijalnog suda u Beogradu danas je, prvi put od početka suđenja Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću i njihovoj organizovanoj kriminalnoj grupi, izašao svedok okrivljeni Bojan Hrvatin, poznatiji kao Fabula, koji je na samom početku istrage sklopio sporazum sa Tužilaštvom za organizovani kriminal. Pored detaljnog opisa ubistva Gorana Veličkovića Goksija, on se dotakao i likvidacije koje nema u optužnici, a to je ubistvo Ljubomira Markovića Kiće, vođe Partizanovog "Alkatraza".

Klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića tereti se, između ostalog, za sedam monstruoznih ubistava, ali na spisku likvidacija koje je sastavilo TOK nema imena nekadašnjeg vođe frakcije navijača Partizana "Alkatraz", Ljubomira Markovića Kiće. Ni u jednoj od dve potvrđene optužnice ne pominje se Marković. Svedok okrivljeni Bojan Hrvatin, čiji je iskaz iz istrage zapisan na gotovo 70 strana, otkrio je i kako je ubijen Marković, kao i ko je bio direktni počinilac, a ko organizator ovog zločina.

Posle zvaničnog obećanja da će govoriti istinu kao svedok, Hrvatin je i danas u sudnici, kao i u istrazi, otkrio detalje iz svog života i kako je upoznao pripadnike klana, a kasnije je govorio o pozadini ubistava, kao i o svojim saznanjima o njima.

Jedno od ubistava o kojima govori Hrvatin, a koje se dogodilo dok je on još bio u zatvoru, 1.  novembra 2019. godine upravo je likvidacija Markovića. Da bi objasnio kako ima saznanja o tom ubistvu, Hrvatin je istakao da je blizak sa jednim od okrivljenih, Milošem Budimirom, još iz zatvorskih dana i da ga je on upoznao sa Markom Miljkovićem, a potom i sa Belivukom.

Razgovor o ubistvu Markovića, Hrvatin je, kako je rekao, slušao na druženju u dvorištu Miljkovićeve kuće. Tužilaštvu je otkro detalje.

"Samo da se smakne Kića"

- Govorili su o tome kako su rešili da postanu prvi na tribini. Na jednoj strani ima jedna ekipa "grobara", a na drugoj druga, a Kićina je došla i zauzela "prvo mesto". Miljković je tada pomenuo i da bi bilo vrlo lako da se sve to razbije i da samo mora da se smakne Kića - ispričao je Hrvatin.

Antonio Ahel/ATA Images/Instagram
Uviđaj posle ubistva Ljubomira Markovića

Miloš Budimir, naknadno mu je pomenuo, da je on predložio da se Kića ubije, jer je to najbolji način da se raspadnu i zaplaše sve ostale frakcije na južnoj tribini. Tada mu je, prema rečima Hrvatina, Budimir otkrio detalje ubistva.

- Negde u blizini pumpe u ulici Grčića Milenka bili su Miloš Budimir i njegov brat Marko i posmatrali ubistvo. Kasnije su videli da tu ima neka kamera sa pumpe koja gleda baš na mesto ubistva. Oni su posle počinjenog dela, prerušeni u policajce otišli do radnika na pumpi i pitali da li im radi video nadzor, ali su radnici rekli da ne radi, pa im je laknulo. Miloš mi tada nije spominjao ko je bio direktni izvršilac, ali mi je mnogo kasnije rekao da je to uradio Ljubomir Lainović (sin Branislava Lainovića Dugog). Ja sam isto smatrao da je to logično, jer uvek gledaš da se rešiš onoga ko "vuče sve konce" - ispričao je Hrvatin.

Ljubomir Marković Kića, da podsetimo, ubijen je 1. novembra 2019. godine u ulici Grčića Milenka u Beogradu. Brutalnost likvidacije nasred ulice i naočigled mnogobrojnih prolaznika i dece, snimljene sigurnosnim kamerama, šokirala je javnost.

Ubica u kaputu

O tome ko stoji iza Kićine likvidacije govorila je i bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović koja je rekla da je gotovo sigurna da je iza toga stoji klan Veljka Belivuka i da ne može da se pomiri sa smrću Markovića, koji joj je bio dobar drug, ali i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je najavio da će njegovo ubistvo biti rasvetljeno.

- Svi će biti iznenađeni kad vide ko je ubio tog gospodina Kiću - rekao je predsednik Vučić.

Printscreen Instagram
Snimak ubistva Ljubomira Kiće Markovića

Surovu likvidaciju Markovića snimile su video-kamere sa obližnje benzinske pumpe, a video-zapis zločina osvanuo je potom na društvenim mrežama. Kića je, kako se vidi na snimku, izašao iz balona za fudbal posle treninga i čekao da pređe ulicu sa grupom momaka.

Sa leđa prišao mu je muškarac u kaputu i sa kapuljačom na glavi. Marković se potom okrenuo i kad je video o kome je reč počeo je da beži. Pretpostavljalo se da je prepoznao napadača i da je znao zašto je tu.

Ubica je, držeći pištolj prema Kići, potrčao za njim i pucao. Marković, iako pogođen, uspeo je da dođe do benzinske pumpe udaljene samo desetak metara od balona. Tu je pao, a napadač mu je prišao i "overio" ga sa dva hica ispaljena iz blizine u glavu, a potom je pobegao.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike