Video-snimci i jezive fotografije iskasapljenih u Ritopeku: Otkrivamo šta će biti prikazano sutra u sudnici, čeka nas najodvratniji dan!

19.02.2023

19:45

0

Na suđenju Veljku Belivuku i njegovom klanu biće sutra prikazane fotografije i video-materijal izmučenih i iskasapljenih žrtava

Video-snimci i jezive fotografije iskasapljenih u Ritopeku: Otkrivamo šta će biti prikazano sutra u sudnici, čeka nas najodvratniji dan!
Ilustracija - Copyright 24sedam Tanjug/Miloš Milivojević Printscreen

Najodvratniji dan suđenja Veljku Belivuku, Marku Miljkoviću i njihovoj kriminalnoj grupi, prema najavama, očekuje nas sutra za kada je zakazan nastavak procesa najmonstruoznijem klanu ikada. U sudnici bi trebalo da budu prikazane fotografije i video-materijal izmučenih i iskasapljenih žrtava, koje su članovi klana međusobno razmenjivali putem "Skaj" aplikacije, a koje se nalaze u optužnici Tužilaštva za organizovani kriminal. Posle toga, trebalo bi da usledi svedočenje Bojana Hrvatina, koji je prvi sklopio sporazum sa TOK i koji bi, pored ostalog, trebalo da govori o tim zverstvima klana.

U video-materijalu, koji će biti prikazan u sudnici, a koji je u trajanju od 40 sekundi na kojem se vide Veljko Belivuk i njegov vojnik Srđan Lalić, koji je u međuvremenu postao svedok okrivljeni tužilaštva, ali i dve žrtve: Goran Veličković Goksi i, najverovatnije, Lazar Vukićević. Obojica su namamljeni u kuću strave u Ritopeku, gde su ubijeni na nasvrepijii način, a ubice su njihovo sakaćenje ovekovečile i delile drugim članovima ekipe putem mobilnih telefona sa aplikacijom "Skaj".

Video-materijal, koji je sa fotografijama, ekstremno uznemirujućeg sadržaja biće prvi put javno prikazan u sudnici. Uznemirujuće fotografije možete pogledati OVDE

Sivkasto-plavkasta pozadina na slici koja će biti emitovana zapravo je najlonska folija kojom je kuća u Ritopeku bila obložena, kako bi se kasnije uklonili tragovi krvi i DNK. Sudeći prema broju povreda i podliva vidljivih na telu žrtve, ali i fizičkog izgleda Belivuka i Lalića na snimku, jasno je da su mučenju prilazili sa posebnim entuzijazmom i energijom i da je tortura trajala satima.

Za monstruozne likvidacije Gorana Veličkovića Goksija, Zdravka Radojevića, Milana Ljepoje, Lazara Vukićevića i Aleksandra Gligorijevića Pukija, kao i Nikole Mitića i Gorana Mihajlovića, optuženo je ukupno 11 članova i to u saizvršilaštvu. Tužilac navodi da su krivična dela činili u Ritopeku u posebnoj prostoriji koju su nazvali "klanica". U njoj su instalirali industrijsku mašinu za mlevenje mesa kojom su mleli tela ubijenih.

"Korać p***a" na telu Goksija

U toj prostoriji su pod i zidove prekrili najlonom, a nakon ubistava su sve čistili hemijskim sredstvima kako bi sprali dokaze odnosno biološke tragove, navodi se u optužnici.

Jezive detalje, koji su zabeleženi i mobilnim telefonima, a te fotografije potom slate preko "Skaj" aplikacije, opisao je i Bojan Hrvatin koji je učestvovao direktno u četiri ubistva. Hrvatin je naveo da su 14. oktobra prošle godine, navodno posle saznanja da Lazar Vukićević prati Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, odlučili da ga ubiju. Od svojih saradnika Belivuk i Miljković su tražili da prema mladom Vračarcu budu "posebno surovi". Poslata je i poruka preko "Skaja" u kojoj je pisalo "Neka pati najviše!".

Miljković imao kolekciju fotografija izmasakriranih ljudi

Marko Miljković, prema tvrdnjama Hrvatina, imao je u telefonu veliku kolekciju fotografija izmasakriranih ljudi, ali nisu u pitanju bile samo njihove žrtve:

- Voleo je da slike drži u telefonu, ne znam iz kog razloga, ali je voleo i imao je pun telefon tih slika i onoga što mi nismo radili. Imao je slike koje su uradili kontra, pa su slali nama. Trup ceo sa odsečenom glavom. Tu konkretnu sliku mi je pokazao i rekao da to nismo mi uradili već "škaljarci" - pričao je Hrvatin u tužilaštvu.

Vukićevića su namamili preko kriptovane poruke uz reči da je Belivuk otet i da ga treba likvidirati. Pošto su ga namamili u kuću u Ritopeku, Srđan Lalić, kako se navodi u optužnici, vrelom peglom mu je prelazio preko tela.

24sedam/Goran Sivački/Printscreen/Mup
Srđan Lalić i Veljko Belivuk, mašina za mlevenje mesa i klanica u Ritopeku

Okrivljeni Vlada Draganić, Miloš Budimir i Nemanja Đurić, kako se sumnja, stavili su mu svi zajedno gumeno crevo u usta, pustili vodu i udavili ga. Njima se sutradan pridružio i Hrvatin koji im je navodno pomagao u uklanjanju delova tela i bacanju u Dunav.

Prvo ubistvo, kako se navodi u optužnici, ova grupa je počinila 16. juna 2020. Tada su namamili i likvidirali Aleksandra Gligorijevića Pukija. Navodno, Belivuk je posumnjao da ovaj navijač Partizana hoće da ga ubije snajperskom puškom. Namamili su ga pričom o kupovini povoljne droge pa se u Beton hali sastao sa Markom Budimirom, koji ga je po zadatku Belivuka dovezao u Ritopek.

Tamo su bili Belivuk, Draganić, Nikola Spasojević, Nebojša Janković, Lalić i Miloš Budimir. Ubili su ga i delove tela bacili u Dunav., a njegove stvari su polili benzinom i spalili.

"Vidi lutko, Meksiko usred Beograda"

Belivuk, Miljković, Miloš Budimir, Janković, Nemanja Đurić, Lalić, Spasojević, Dejan Tešić, Hrvatin i Draganić ubili su 3. avgusta 2020. godine Gorana Veličkovića Goksija. Prethodno su ga namamili u Višegradsku ulicu pričom oko navodne kupovine oružja.

Prema navodima optužnice, mučil su gai, tukli, čupali mu nokte, jer je navodno želeo da ubije Miljkovića i Belivuka. Zatim ga je, kako se sumnja, Miljković sekirom udario u glavu i odsekao je. Na izmasakriranom telu napisali su "Korać p***a" i te fotografije slali su kontakt brojevima Veličkovića, uključujući i samog Filipa Koraća, a međusobno delili uz poruku: "Vidi, lutko, Meksiko usred Beograda". Potom su ga samleli i bacili u Dunav.

Foto: 24sedam/Printskrin
Ilustracija

Na sastanak smrti, 10. novembra 2020. godine, kako se navodi u optužnici, namamljen je i Zdravko Radojević, pod lažnom tvrdnjom da će mu prodati oružje, jer neko hoće da ga ubije. U klanici u Ritopeku su ga skinuli, vezali, postavili dasku ispod glave i Veljko Belivuk ga je udario sekirom u vrat i odsekao mu glavu.

Prema navodima Tužilaštva za organizovani kriminal 9. decembra 2020. pripadnici te kriminalne grupe ubili su Milana Ljepoju, jer je navodno bio pripadnik suparničke grupe koja je učestvovala u pokušaju ubistva vođe "kavačkog klana" Radoja Zvicera u Ukrajini. Namamili su ga pričom o kupovini blindiranog vozila, a Ljepoja je prihvatio lažnu ponudu. Tukli su ga, mučili, ispitivali o delovanju suparničkih kriminalnih grupa i o navodnom učestvovanju u pokušaju ubistva Zvicera.

24sedam/Goran Sivački/MUP Estock
Ilustracija

Tužilac tvrdi da su Belivuk, Hrvatin, Lalić i Janković stezanjem kese navučene preko glave i žicom oko vrata ubili Ljepoju, fotografisali njegovo izmasakrirano telo, a potom slike slali kontaktima iz njegovog telefona. Te fotografije sutra bi trebalo da se vide i u sudnici.

Prema dokazima tužilaštva, Marko Miljković, Belivukova desna ruka, smišljao je prevare kojima su žrtve namamljivane do mesta gde su ih članovi grupe kidnapovali.

- Taj bunker-štek u Ritopeku se nalazi kada se uđe u garažu, ispod zadnje police skine se deo, ubaci se šraf debeli koji je stajao tu i poprilično se zapne, a onda se otvaraju velika betonska vrata - objasnio je Hrvatin kako da se pronađe klanica.

Kompletno mučenje, sečenje, kasapljenje, mlevenje i uklanjanje dokaza potom Hrvatin je opisao u TOK. Da li će to sve ponoviti posle prikazanih snimaka u sudnici ostaje da se vidi.

Bonus video

 

 

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike