Goran Džonić šokirao sve u sudnici: "Nisam kriv za smrt porodice Đokić!" (FOTO/VIDEO)

22.02.2023

13:45

0

Autor: Maja Kostić

Optuženi se izjasnio da nije počinio nezapamćeni zločin septembra 2021. godine

Goran Džonić šokirao sve u sudnici: "Nisam kriv za smrt porodice Đokić!" (FOTO/VIDEO)
Goran Džonić doveden u sud - Copyright 24sedam/M.K.

Goran Džonić, koji se tereti za trostruko ubistvo u selu Moravac u Aleksincu na današnjem prvom pojavljivanju u sudu u Nišu, gde je doveden vezan lisicama, negirao krivicu!

Džonić se izjasnio da nije počinio nezapamćeni zločin septembra 2021. godine, kada su Goran Đokić, njegova supruga Gordana i ćerka Lidija likvidirani hicima iz pištolja, a potom su njihova tela spaljena.

Biljana Pešić, advokat po službenoj dužnosti, potvrdila je da se njen branjenik izjasnio da nije kriv i da ne prihvata navode optužnice.

- Negirao je kvalifikaciju dela koje mu se stavlja na teret, rekla je Džonićeva advokatica.

Zastupnik porodice Đokić advokat Ristić rekao je da je tužilaštvo ostalo pri optužnici koja je precizirana i potvrđena, i pri svim dokazima koje je predložilo u optužnici, s tim što je predložilo i saslušanje još nekih novih svedoka koji su potrebni da bi se dokazalab krivica optuženog.

- Mi kao punomoćnici oštećene saglasili smo se da svim predlozima tužilaštva i predložili da se u toku postupka izvrši neuropsihijatrijs ko veštačenje same oštećene kako bi se kroz krivični postupak rešio imovinsko pravni zahtevu smislu nadoknade nematerijalne štete i kako se ne bi vodio neki dupli postupak vezani za utvrđivanje te nadoknade, kazao je Ristić.

Policija je šest dana tragala za ovom porodicom, čija je ugljenisana tela našla na jednoj deponiji, dok je u dvorištu kuće Džonićevog sina našla zakopano 40.000 evra koje je, prema optužnici, Goran ukrao od svojih bliskih rođaka nakon brutalne likvidacije.

Goran Džonić je u prvih dvadeset dana nakon zločina, dok je policija tragala za osumnjičenim, glumio ožalošćenog rođaka, a kad je uhapšen, u priču je uvukao i svoju dvojicu sinova, kao i braću Milošević iz sela.

Nakon više meseci provedenih u pritvoru, tužilaštvo je odustalo od krivičnog gonjenja sve četvorice, a i sam Džonić je priznao tokom istrage da je lagao da su bili saučesnici.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike