"Lažno sam optužio braću Jojke, nikad ih nisam video": Džonić ponovo promenio iskaz na saslušanju u tužilaštvu

14.07.2022

14:14

0

Viši sud u Nišu naložio dopunu istrage i po drugi put nije potvrdio optužnicu

"Lažno sam optužio braću Jojke, nikad ih nisam video": Džonić ponovo promenio iskaz na saslušanju u tužilaštvu
Goran Džonić Đokići - Copyright Facebook/Goran Džonić Facebook Pixabay 24sedam Ilustracija

Goran Džonić iz aleksinačkog sela Moravac optužen za teško ubistvo tročlane porodice Đokić, na današnjem saslušanju pred Višim javnim tužilaštvom u Nišu priznao je da je za stravičan zločin lažno optužio svoje komšije Aleksandra i Kostadina Miloševića, poznatije kao braća Jojke. Goran i njegov sin Stefan ponovo su dali iskaz u tužilaštvu,  jer je Viši sud u Nišu krajem juna po drugi put odbio da potvrdi optužnicu i naložio dopunu istrage protiv Džonića u cilju potpunog utvrđivanja činjeničnog stanja.

Advokat Zoran Vitković, punomoćnik rodbine žrtava, saopštio je da je Džonić nastavio sa taktikom koju primenjuje od hapšenja, a čiji je cilj da izbegne odgovornost i zamagli stanje stvari.

Foto: Printskrin facebook/Goran Džonić
 

- On je danas učinio ono što se od njega i očekivalo, ono što je radio od početka istrage, a to je menjanje iskaza u svakom trenutku u kojem proceni da mu to ide najviše u korist. Goran je isključio braću Miloševiće kao izvršioce ovog krivičnog dela i tvrdio da ih je optuživao za zločin, jer mu je to naredio neki policijski inspektor iz Beograda. Nastavio je da pokušava da izbegne krivičnu odgovornost i da zamagljuje dokaze koji ga terete, a poziva se na neke druge koji ne mogu da se ispitaju - kaže Vitković.

Džonić, kako tvrdi punomoćnik rodbine, očigledno smatra da je to za njega najbolji način da pokuša da izmakne pravdi .

- Verujem da u tome neće uspeti, jer je do sada u njegovom iskazu utvrđeno mnogo nelogičnosti pa i očiglednih laži koje ga svrstavaju u red najtežih počiniaca krivičnih dela na ovim prostorima. Nadam se da će u daljem toku istrage biti precizno utvrđeno sve što je do sada bilo sporno što će  omogućiti da Viši sud potvrdi optužnicu za najteže krivično delo - kazao je Vitković.

Mladen Magdelinić, branilac braće Milošević, poznatijih pod nadimkom Jojke izrazio je zadovoljstvo što je Džonić najzad priznao da je njegove klijente neosnovano umešao u monstrouzan zločin.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: Telegraf

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike