Rekonstrukcija stravičnog zločina: Nesrećna Lidija pokušala da pobegne, ubica joj pucao u potiljak

22.11.2021

10:22

0

Džonić poteže oružje i prvo puca u Gorana, koji mu je najveća pretnja, jer zna da kod sebe ima revolver

Rekonstrukcija stravičnog zločina: Nesrećna Lidija pokušala da pobegne, ubica joj pucao u potiljak
Printscreen/Facebook/

Rekonstrukcija stravičnog zločina u Moravcu nadomak Aleksinca, kada je likvidirana tročlana porodica Đokić, ukazuje na to da je ćerka ubijenog bračnog para pokušala da pobegne iz auta od ubice, koji joj je presudio hicem u potiljak.

Za ovaj nezapamćeni masakr osumnjičen je njihov bliski rođak Goran Džonić, koji je u pritvoru, i koji je do sada izneo više verzija u odbrani, navodeći da je bio samo tiper, jer je pokojni Đokić bio imućan, a da je neko drugi organizovao i izvršio zločin.

U pritvoru su, takođe, i braća Milošević rodom iz Moravca, a jednog od njih Džonić je označio kao izvršioca. Međutim, uprkos činjenici da su u istrazi dali alibi gde su se u vreme izvršenja ubistva nalazili, pritvor im nije ukinut.

Inspektori su tokom uviđaja u zapaljenom “pasatu” koji je u vlasništvu Gorana Đokića našli jednu čauru, a na mestu gde je ubijena tročlana porodica još četiri. Balističkim veštačenjem čaura utvrđeno je da su svi ubijeni iz istog pištolja, koji je imao improvizovani prigušivač.

Prema saznanjima "Blica", prvo je ubijen Goran jednim metkom u glavu. Njegova ćerka Lidija pokušala je da pobegne i zato joj je ubica ispalio hitac u potiljak, a zatim i u grudi.

Istražitelji su do sada otkrili većinu detalja zločina, a veruje se da je motiv ubistva koristoljublje.

Dosadašnja istraga je pokazala da je Džonić sa kanticom benzina čekao Đokića na raskrsnici na putu Žitkovac - Tešica. Džonić Đokiće moli za pomoć, “jer mu je skuter ostao bez benzina” na mestu zvanom Dudine bare kraj Južne Morave.

Đokići ne sumnjaju u njegove namere. Osim toga, Goran Đokić je veoma blizak s njim i ima poverenje u njega do te mere da mu često daje da mu opere auto u kojem, u bunkeru, drži sakrivenu pozamašnu svotu deviza.

24sedam/Prinstcreen/facebook
Goran Džonić osumnjičen za zločin

Čim se auto zaustavlja, prema sada poznatim informacijama, Džonić poteže oružje i, kako se sada veruje, puca prvo u Gorana, koji mu je najveća pretnja zato što je znao da nakon pokušaja pljačke menjačnice i napada na njega ima oružje kod sebe.

Osumnjičeni Džonić posle toga tela svojih rođaka odvlači do platoa i tu ih poliva benzinom i pali. Nakon što su tela izgorela, ubacuje ih u rupu, pokriva granjem, džakovima i daskama, uzima “pasat” u kojem su ostali telefoni Gorana i Lidije i kreće ka Tešici, gde je istog dana odvezao i skuter na staru separaciju šljunka kraj Južne Morave. Na putu ka Tešici kasnije su pronađeni kanisteri sa vodom iz “pasata” koje je osumnjičeni izbacio, znajući da mogu da, nakon što auto bude zapaljen, ugase požar i spreče da izgori u potpunosti. Odlazi na zabito mesto stare separacije kod Tešice koje je dva kilometra udaljeno od puta i tri kilometra od prvih kuća. Tu uzima novac iz Đokićevog automobila, iz svojevrsnog bunkera u kojem ga je čuvao u kolima, a nakon toga poliva "pasat" benzinom. Skida garderobu i pali je zajedno sa vozilom.

Šest dana nakon zločina, policija je našla Goranov zapaljeni “pasat” na staroj separaciji šljunka u Tešici. Istog dana u Dudinim barama pronađena su zapaljena tela Đokića. Policija je uočila ruku koja je virila iz rupe, nakon čega su nađena sva tri tela. Lidijino telo izgorelo je do neprepoznatljivosti, tako da je identifikovano DNK analizom, Gordana je prepoznata po narukvici, a Goran po otisku prsta.

BONUS VIDEO

instagram

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti