Otkriveno ko je vlasnik placa na kom su pronađene pare ubijenih Đokića: U voćnjaku bilo zakopano 40.000 evra!

19.03.2022

22:41

0

DNK veštačenjem na novcu otkriven je biološki trag Gorana Džonića

Otkriveno ko je vlasnik placa na kom su pronađene pare ubijenih Đokića: U voćnjaku bilo zakopano 40.000 evra!
Goran Džonić - Copyright Foto: Printskrin facebook/Goran Džonić

Plac na kojem je nađena zakopana vreća sa 40.000 evra i beleškama, otetih nakon ubistva tročlane porodice Đokić, nalazi se u vlasništvu Gorana Džonića, prvoosumnjičenog za monstruozni zločin.

- Iako se sve vreme spekulisalo da je novac zakopan na placu Stefana Džonića, sina Gorana Džonića, prava istina jeste to da je plac u stvari u vlasništvu Gorana Džonića, a da je njegov sin Stefan samo korisnik zemljišta jer je na očevom placu napravio kuću. Ovaj podatak samo može dodatno da ide u prilog sumnji da je Goran Džonić glavni i jedini izvršilac teškog ubistva, jer je i novac sakrio na imanju čiji je vlasnik. Za ostale aktere događaja koji su povezivani sa slučajem, posle skoro šest meseci istrage ne postoji nijedan dokaz - kaže izvor.

Goran (57), Gordana (56) i Lidija Đokić (26) iz Aleksinca, oteti su i ubijeni 27. septembra nakon što su iz Moravca krenuli za Aleksinac a njihova ugljenisana tela pronađena su 2. oktobra u ataru Moravca dok je spaljeni automobil „folkasvagen pasat“ otkriven u okolini Tešice. Zbog sumnje da su počinili teško ubistvo krajem oktobra prvo je uhapšen Đokićev brat od tetke, penzionisani vatrogasac Goran Džonić, a potom i dvojica njegovih sinova Milan i Stefan, kao i braća Milošević, na koje je Goran Džonić pokušao sa svali krivicu.

Policijskom istragom na placu na kojem se nalazi Stefanova kuća, plitko u korenu šljive, pronađena je zakopana vreća sa oko 40.000 evra i određenim beleškama. DNK veštačenjem na novcu otkriven je biološki trag Gorana Džonića, a dodato grafološko veštačenje bi trebalo da otkrije da li je njegov rukopis na nekim beleškama koje su nađene sa parama. Te beleške bi mogle biti spisak dužnika koji su Đokiću dugovali novac, pa se ne isključuje da je možda među njima i Džonićeva priznanica jer se pričalo da je često uzimao devoze na zajam od rođaka, ili neki drugi spis koji ga povezuje. Rukopisa Džonićevih sinova i braće Milojević, nema na pomenutim beleškama.

U pritvoru su trenutno još samo Goran Džonić, kao prvoosumnjičeni za ubistvo, i njegov sin Stefan, nakon što im je 11. marta Apelacioni sud produžio ovu meru. U tom trenutku se očekivao nalaz grafološkog veštačenja rukopisa Stefana Džonića, koji je u međuvremenu pristigao, pa je njegov branilac Filip domazet podneo žalbu na rešenje o pritvoru, jer ni ova analiza, kao ni ostale, ne dovodi ga u vezu sa ubistvom.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Blic

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike