Godinu dana od ubistva porodice Đokić: U toku dopuna istrage protiv Džonića - dostavljeni novi dokazi, jedan posebno važan!

19.09.2022

17:58

0

Autor: Maja Kostić

U postupku preispitivanja Viši sud je optužnicu vratio na dopunu istrage Višem javnom tužilaštvu

Godinu dana od ubistva porodice Đokić: U toku dopuna istrage protiv Džonića - dostavljeni novi dokazi, jedan posebno važan!
Copyright 24sedam/M.K./Printscreen/facebook

U nedelju, 26. septembra navršava se godinu dana od ubistva Gorana, Gordane i Lidije Đokić iz Aleksinca. Dopuna istrage protiv osumnjičenog za njihovo ubistvo Gorana Džonića iz sela Moravac i njegovo sina Stefana koji se tereti za isto krivično delo, ali pomaganjem, je u završnici.  Kako saznajemo, krajem prošle nedelje Višem javnom tužilaštvu dostavljeni su novi dokazi čije je pribavljanje ova pravosudna institucija naložila, nakon što je Viši sud po drugi put odbio da potvrdi optužnicu.

- U postupku preispitivanja Viši sud je optužnicu vratio na dopunu istrage Višem javnom tužilaštvu. Prvi put to je učinjeno radi ispravljanja nedostataka u formi optužnog akta a naredni u cilju dopune istrage. Optužnica se još nalazi u Višem javnom tužilaštvu koje će je nakon što završi svoj deo posla, vratiti Višem sudu na odlučivanje o njenom potvrđivanju – saopštio je sudija Miško Radivojević, portparol Višeg suda u Nišu.

Borisav Radonjić portparol Višeg javnog tužilaštva potvrdio je da je dopuna istrage u toku.

- Nakon sprovođenja svih dokaznih radnji u okviru dopune istrage, optužnica će biti dostavljena Višem sudu na odluku – kazao je Radonjić.

Filip Domazet, branilac Stefana Džonića kaže da je jedan od veoma značajnih dokaza, u  Više javno tužilaštvo stigao krajem prošle nedelje.

- Radi se o sudsko medicinskom veštačenju koje je veoma bitno za navode optužnice koje se tiču mog branjenika. Ne bih da navodim kakvi su rezultati tog veštačenja s obzirom na to da je faza istrage i dalje u toku ali mogu da kažem da je taj dokaz veoma važan za razjašnjenje stanja stvari – pojasnio je Domazet.

Foto: 24sedam/Facebook/Printscreen
 

Viši sud je prvi put optužnicu protiv oba Džonića vratio tužilaštvu aprila ove godine radi otklanjanja formalnih nedostataka a sledeći put juna meseca ali ovoga puta radi dopune istrage. Postupajući po nalogu suda, 

Više javno tužilaštvo je 14. jula ponovo saslušalo oba optuženika radi razjašnjenja stanja stvari. Goran Džonić je tada promenio iskaz, odnosno demantovao da su u ubistvu porodice Đokić učestvovali braća Aleksandar i Kostadin Milošević, koji su zbog njegovih optužbi u pritvoru proveli skoro šest meseci. S obzirom na to da je tvrdio da su mu dokazi koji ga terete podmetnuti, u sklopu dopune istrage 26. jula saslušani su i policijski službenici koji su učestvovali u pretresu njegove i kuće i imanja njegovog sina. Njihovo saslušanje takođe je demantovalo navode Gorana Džonića.

Bonus video

24sedam

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti