Hrkalovićeva se oporavila, stigla u sud: Danas se slušaju tonski zapisi u vezi sa ubistvom advokata Miše Ognjanovića (VIDEO)

23.01.2023

14:03

0

Sud je doneo rešenje da se pusti tonski zapis operativne obrade "Mangusta" pod kojom je bio i ubijeni advokat Miša Ognjanović

Hrkalovićeva se oporavila, stigla u sud: Danas se slušaju tonski zapisi u vezi sa ubistvom advokata Miše Ognjanovića (VIDEO)
Dijana Hrkalović optužena da je kočila istrage protiv kriminalaca - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

Bivša državna sekretarka MUP-a Dijana Hrkalović stigla je u Specijalni sud u Beogradu gde treba da joj se nastavi suđenje zbog sumnje da je iskorišćavanjem svog položaja u MUP-u kočila istrage i procesuiranje kriminalaca.

Prema optužnici, ona je zaštitila kriminalca Darka Eleza i pomogla Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću da izbegnu osuđujuću presudu u slučaju ubistva Vlastimira Miloševića.

Hrkalovićeva je danas u sud došla sama, sa slobode, pošto joj je 6. juna prošle godine sud ukinuo kućni pritvor sa elektronskim nadzorom u kom je bila od 31. marta. Prethodno ročište otkazano je jer je Hrkalovićeva imala hitnu operaciju zbog zdrastvenih problema.

Sud je doneo rešenje da se pusti tonski zapis operativne obrade "Mangusta" pod kojom je bio i ubijeni advokat Miša Ognjanović, kao i kum Luke Bojovića Dragoslav Miloradović Gale, koji je ubijen posle likvidacije advokata.

Na optuženičkoj klupi sa njom nalaze se još dvojica bivših policajaca, koji se takođe brane sa slobode. To su bivši načelnik Odeljenja za specijalne istražne metode Dejan Milenković i bivši načelnik Policijske uprave Novi Sad Milorad Šušnjić.

Optuženi su tokom suđenja negirali izvršenje dela, a današnje suđenje treba da se nastavi čitanjem pisane dokumentacije.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike