Dijana Hrkalović vraćena iz mrtvih, hitno operisana: Lekari jedva spasli život bivšoj državnoj sekretarki!

19.11.2022

20:22

0

Operativni zahvat je jedva preživela, jer joj je tokom njega pukla aorta, ali su lekari uspeli da joj spasu život

Dijana Hrkalović vraćena iz mrtvih, hitno operisana: Lekari jedva spasli život bivšoj državnoj sekretarki!
Copyright 24sedam/Katarina Mihajlović

Bivša državna sekretarka MUP Srbije Dijana Hrkalović (35), kako 24sedam saznaje iz dobro obaveštenog izvora, hitno je u utorak operisana zbog raka maetrice u Beogradu. Operativni zahvat je jedva preživela, jer joj je tokom njega pukla aorta. Lekari su uspeli da joj spasu život.

- Tačno je. Dijana ima karcinom materice u poodmakloj fazi i morala je hitno na operaciju. Tokom zahvata joj je pukla stomačna aorta tako da je jedva živa ostala. Izvađeni su joj i materica i jajnici - kaže za 24sedam dobro obavešteni izvor.

Dijani Hrkalović sudi se pred Specijalnim sudom u Beogradu. Optužnim predlogom Tužilaštva za organizovani kriminal, bivša državna sekretarka MUP-a tereti se za dva krivična dela trgovine uticajem u produženom trajanju, zbog čega je tužilaštvo tražilo da joj sud izrekne kaznu zatvora od pet godina.

Sudi joj se zajedno sa Dejanom Milenkovićem, bivšim načelnikom Službe za istražne metode i Miloradom Šušnjićem, bivšim načelniku Policijske uprave Novi Sad.

Tokom suđenja, Hrkalovićeva je detaljno iznela svoju odbranu i negirala da poznaje vođu organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka, kao i da ima veze sa ubistvom Vlastimira Miloševića, 30. januara 2017. godine u centru Beograda, koje je poznato kao "ubistvo na šinama".

Negirala da je štitila Eleza

Ona je takođe negirala navode da je naložila načelniku novosadske policije da Darka Eleza stavi pod operativnu obradu, kako bi ga zaštitila da ne mogu druge policijske uprave da ga nadziru.

Milenković je optužen da je zloupotrebio položaj otežavajući prikupljanje dokaza protiv Veljka Belivuka i Marka MIljkovića u postupku za ubistvo Vlastimira Miloševića 2017. godine i učestvovao u uklanjanju 39 minuta razgovora pokojnog advokata Dragoslava Ognjanovića i ubijenog Dragoslava Miloradovića u kom su pominjali u vulgarnom i negativnom kontekstu Dijanu Hrkalović, razmenjujući njene seksi fotografije.

Sedam operacija i korona

Dijana Hrkalović je ranije za medije ispričala kako joj je zbog prevelikog stresa i maltretiranja u MUP zdravlje bilo ozbiljno narušeno, što je 22. maja 2019. godine kulminiralo rupturom debelog creva, zbog čega je prošla sedam operacija i jedva izvukla živu glavu. Ona je, dok je boravila u pritvoru, preležala i koronu.

- Meni je stres proizvodila percepcija nepravde i psihičko zlostavljanje od strane Stefanovića koje je trajalo godinama i koje je imalo svoju kulminaciju od 2018. pa nadalje. Tih godinu i po nakon odlaska iz MUP-a sam bila vezana za krevet. Imala sam i sepsu, bilo je tu i pogrešnih dijagnoza i pogrešnih operacija, napravila se ta neka, evo stručnog naziva: transfihterična perianalna fistula sa gnojnim apsesima po levoj strani tela i na kraju mi je život spasio doktor Zoran Krivokapić i njegov kolega Goran Barišić kojima sam doživotno zahvalna - rekla je tada Dijana.

Milorad Šušnjić se tereti da je po nalogu Hrkalovićeve stavio na operativnu obradu Darka Eleza, a cilj je bio da se Elez zaštiti od praćenja drugih policijskih uprava. Šušnjić je negirao da je počinio krivično delo koje mu se stavlja na teret navodeći da su sve radnje koje su bile preduzete bile po zakonu. Isto je za sebe tvrdio i Milenković.

Pre nego što je rešenje Višeg suda da Hrkalovićeva skine nanogicu postalo pravosnažno, ona je u javnosti počela da daje intervjue sa informacijama koje se značajno razlikuju od onih koje je iznela u sudnici.

Saslušanje u SUK

Pošto je Viši sud Hrkalovićevoj ukinuo pritvor, doneta je blaža mera zabrane napuštanja Beograda, a istovremeno joj je i privremeno oduzet pasoš.

24sedam/Katarina Mihajlović
Dijana Hrkalović

Hrkalović je imala obavezu da se svakog ponedeljka javlja u policijsku stanicu na Voždovcu. Bivša državna sekretarka u kućnom pritvoru se nalazila malo duže od dva meseca, a pet meseci pre toga bila je u klasičnom pritvoru.

Podsetimo, Hrkalović je do sada u dva gostovanja iznela teške optužbe na račun nekadašnjeg ministra unutrašnjih poslova Nebojše Stefanovića, govorila o slučaju "Jovanjica", klanu Veljka Belivuka i ubistvu na šinama.

Zbog njenih navoda, koje je Stefanović kasnije demantovao, oboje su pozvani da u svojstvu građana dođu na saslušanje u Sektor za unutrašnju kontrolu MUP.

Nastavak dsuđenja u Specijalnom sudu u Beogradu zakazan je za 1. decembar.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike