"Stvarno sam đubre": Belivuk izneo odbranu, pa na kraju otkrio da li je živ Radoje Zvicer!

17.10.2022

12:10

0

"Poligraf može da prođe svaki ludak i prevarant"

"Stvarno sam đubre": Belivuk izneo odbranu, pa na kraju otkrio da li je živ Radoje Zvicer!
zvicer belivuk1 - Copyright 24sedam/Goran Sivački/MUP

Pripadnici klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića izjasnili su se danas o krivici i porekli sedam gnusnih ubistava koja ima se stavljaju na teret, svi osim tri okrivljena svedoka, Srđana Lalića, Nikole Spasojevića i Bojana Hrvatina. Međutim, na red je došla odbrana okrivljenih i prvi je za govornicu, po običaju, stao Belivuk.


- Dobar dan. Poštovano veće, nisam izvršio nijedno delo koje mi se stavlja na teret. Danas je pretres otvoren za javnost, a ne mogu da se složim sa tom činjenicom, javnost je sve vreme bila prisutna - rekao je on, misleći verovatno na pripremno ročište.

- Baš za ovom govornicom izađoše slike mene i Miljkovića. Više mislim da je ovo početak istrage nego glavni pretres - rekao je Belivuk.

Žalio se na curenje informacija sa pripremnog ročišta i naveo je da "nije Kalimero da se žali, ali da mora da konstatuje".

U nastavku svoje odbrane Belivuk je pomenuo i Gorana Džonića koji se sumnjiči da je u septembru prošle godine ubio i spalio porodicu Đokić na ataru sela kod Aleksinca, pozivajući se na to da poligraf nije nikakav dokaz.

On je naveo i da je Džonić u početku prošao poligraf, a posle priznao krivično delo. Kako kaže, poligraf može da prođe svaki ludak i prevarant.

Belivuk je odlučio da ovaj put sa sobom ne nosi nikakve spise, već da odbranu iznese iz glave.

Belivuk je naveo i da je sudu dostavljena prevedena presuda iz Italije kojom je "skaj" proglašen nezakonitim.

- Ovaj skaj je fotošopiran, montiran i nezakonit - dodao je on.

- Italija je izmislila organizvoani kriminal i izvezla ga svuda po svetu. Italija je napravila borbu protiv organizovanog kriminala, i oni kažu da je "skaj" nezakonit dokaz.

24sedam/Katarina Mihajlović
 

Kako nastavlja, glavni dokaz je Bojan Hrvatin.

- Imali smo Vuka Vučinića (osumnjičenog da je namamio Gorana Veličkovića Goksija), imali smo decidirano navedeno šta je uradio sa Goksijem, kao grom iz vedra neba eto ga Bojan Hrvatin, a Vučinić izazi na slboodu - rekao je Belivuk.

- Bojan Hrvatin je bio u svojstvu osumnjičenog sa svojim advokatom Goranom Petronijvićem, imao je svesku ispred sebe u kojoj je napisao sve što zna o nama, zato smo i tražili video zapis sa njegovog saslušanja. Hrvatin je čitao nešto što nije on napisao - naveo je Belivuk za govornicom.

Kako kaže, ubeđen je da Hrvatim ima više od dogovora sa Tužilaštvom.

- On kad je upitan za imena i prezimena i takovzane likove na "skaju" on kaže: "Ja ne znam ali vidim da ovde piše". Očigledno se radi o dokumentu koju nije sačinio Bojan Hrvatin Vi ste odbili da se kao dokaz izvede video snimak Bojana Hrvatina sa saslušanja, jer bih ga onda ja drugačije analizirao - kaže on i dodaje:

- Mediji pišu "Sram bilo Belivuka, hoće da sruši Hrvatina", stvarno sam đubre - rekao je ironično i dodao da je Spasojević samo unapređeni Hrvatin, koji je tri puta sebi pokušao da oduzme život dok je bio u pritvoru.

On je dalje osporavao tri seta dokaza i osvrnuo se na DNK dokaze, moleći da uvrsti u dokaze navode forenzičara Milice Keckarević biologa o tome kako može da se slučajno ili namerno DNK prebaci sa jednog na drugo mesto,.

- Takođe smo priložili i dokaz o forenzičaru koji je priznao da je namesito DNK u jednom slučaju i za to niko nije odgovarao. Forenzičari svojom opremom slučajno mogu da prenesu DNK, sa DNK može da se manipuliše, kapirate o čemu pričam - rekao je sudiji.

Foto: Privatna arhiva
Bojan Hrvatin (stoji), Srđan Lalić (zaokružen)

- Ako smo mi, kako tvrdi tužilac, sonom kiselinom prali prostorije da bi uništili sve DNK dokaze, kako su onda ostali tragovi Gorana Veličkovića - rekao je on i dodao:

- Neka istraživanja kažu, ako im pričate duže od 20-30 minuta, sve posle toga postane dosadno, tako da ću i ja ovo privesti kraju - rekao je on.

O Zviceru

Ipak, on je naveo i da je tačno da mu je Radoje Zvicer, vođa "kavačkog klana" prijatelj.

- Miljković i ja smo u januaru išli na babine - rekao je Belivuk, aludirajući na to da su mogli da pobegnu iz države i da ne bi bili uhapšeni.

- Mogli smo u Panamu da odemo, al nismo, u Srbiju smo se vratili. Evo, moram svima da kažem nije Radoje Zvicer ubijen. Evo baš mi ih je žao - rekao je Belivuk u sudu.

On je samo još dodao da nije čuo Lalićev iskaz i da se o tome neće izjašnjavati.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike