Turčin umešan u ubistvo Jovice Vukotića krije se u Beogradu: Kadir nedodirljiv jer ga krije moćna grupa iz srpskog podzemlja!

13.10.2022

18:45

0

"Kavčani" se u Istanbulu integrisali sa turskom mafijom

Turčin umešan u ubistvo Jovice Vukotića krije se u Beogradu: Kadir nedodirljiv jer ga krije moćna grupa iz srpskog podzemlja!
Radoje Zvicer, JovanVukotić i mesto likvidacije u Istanbulu - Copyright Foto: Printscreen/MUP

Četvoročlana grupa turskih kriminlaca okupljena oko jednog od tri najmoćnija klana na Bosforu boravila je u junu mesecu u Beogradu kako bi preuzela avans za ubistvo navodnog vođe "škaljaraskog klana" Jovice Vukotića. Ova informacija potvrđena je iz ovdašnjih bezbednosnih krugova jer je utvrđeno da su legitimisani u jednom prestoničkom lokalu tokom rutinske kontole policije. U pitanju su Boris Bajun, Binali Čamgoz, jedna ženska osoba, te Kadir H. koji se, prema nepotvrđenim ali pouzdanim podacima, i dalje nalazi u Beogradu gde mu zaštitu pružaju pripadnici jednog moćnog srpskog klana.

Ova četvoročlana grupa pripada jednom od najmoćnijih klanova u Turskoj, čiji je predvodnik Sedat Šahin. On se nalazi u zatvoru u Turskoj, ali njegovi najbliži saradnici su novac uzeli da odrade ubistvo Jovana Vukotića. 

Najnovijim saznanjima u vezi sa organizacijom ubistva Vukotića, potvrđeno je pisanje portala 24sedam da "kavački klan", na čelu sa Radojem Zvicerom, usko sarađuje u prevozu narkotika sa turskom mafijom. Kako smo već pisali, u Turskoj su oni bili ti kojima se kokain dostavljao, a otpremali su heroin, čija ruta ide preko Turske u Evropu. 

Istanbul je zamenio Kotor još početkom 2020. godine u periodu oko hapšenja klana Veljka Belivuka u Beogradu u februaru te godine. Od tada i zvanično postoji "kavački klan" u Istanbulu integrisan sa turskim klanom, koji ima sličnu istoriju kao oni.

Povezivani su sa mnogobrojnim ubistvima i drugim krivičnim delima, a kao i "škaljarci" i "kavčani", u sukobu su sa jednom, takođe, velikom mafijaškom ekipom iz ove zemlje.

Kao pripadnici "kavačkog klana" označeni su Veljko Belivuk, Marko Miljković i njihovi najbliži saradnici koji su uhapšeni u februaru prošle godine zbog najsurovijih ubistava koja su, navodno, činili po nalogu "kavčana". S tim u vezi, pretostavlja se da je i Kadir H. koji je ostao u Beogradu, pod njihovom zaštitom. Odnosno onog dela grupe koji se nalazi na slobodi i pojedinaca iz bezbednosnih struktura u Srbiji.

Ostatak Kadirove grupe je isčezao je neposredno posle posete Beogradu. Misteriozna žena je legitimisana na aerodromu "Nikola Tesla", a letela je ka Crnoj Gori. Srbiju su napustili ubrzo i Bojun i Čamgoz. Čamgoz je narednog meseca, odnosno u julu, uhapšen u Crnoj Gori, dok je Bojun u avgustu "pao" u Riminiju u Italiji, sa lažnim papirima, a iza rešetaka se jedino nije našla tajanstvena dama.  

Podsetimo, Jovan Vukotić, vođa "škaljarskog klana", ubijen je pre nešto više od mesec dana u Istanbulu u Turskoj. Ubice su u njega sasule pet metaka dok je bio u automobilu sa svojom trudnom suprugom i ćerkicom.

Desetak dana posle ubistva uhapšeno je 12 osoba mođu kojima su dvojica pripadnika "kavačkog klana", dok su ostali uglavnom turski državljani koji su ubistvo i izvršili i pomogli Radoju Živkoviću Žutom, inače rođaku Radoja Zvicera, i Nikšićaninu Zdravku Perunoviću da isto organizuju.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike