Izmislio "državni udar", proganjao DF, stavljao ljude u ćelije... Ko je konačno penzionisani Milivoje Katnić, Milova uzdanica?

18.02.2022

12:54

0

Sedmogodišnju eru na čelu Specijalnog državnog tužilaštva obeležilo je mnoštvo kontroverzi

Izmislio "državni udar", proganjao DF, stavljao ljude u ćelije... Ko je konačno penzionisani Milivoje Katnić, Milova uzdanica?
milo djukanovic -katnic - Copyright Teleskopija/Youtube printscreen/MediaBiro

Tužilački savet Crne Gore najavio je da će već danas raspisati konkurs za Specijalnog državnog tužioca koji će na toj funkciji zameniti dosadašnjeg Milivoja Katnića, koji je razrešen u četvrtak.

Sedmogodišnju eru na čelu Specijalnog državnog tužilaštva obeležilo je mnoštvo kontroverzi.

- Katnić će ostati upamćen i po tome što je sve prijave koji su teretile predsednika Crne Gore Mila Ðukanovića i njemu bliske osobe okarakterisao kao slučajeve za koje ne postoje ni udaljene sumnje o odgovornosti šefa države - prenose "Vijesti".

Svako Katnićevo pojavljivanje u javnosti obeležili su i performansi, kojima je često skretao pažnju sa suštine.

Printscreen/YouTube/ Vijesti Online
 

Odlazak Katnića u penziju pozdravili su mnogi politički protivnici Mila Đukanovića.

Nekadašnji general policije Srbije i komandant specijalne policijske jedinice Žandarmerije Srbije Bratislav Dikić, povodom odlaska Katnića kaže da je Specijalnog državnog tužioca stigla Božja pravda.

Dikić je jedan od uhapšenih i optuženih za aferi tzv. "državni udar", na dan parlamentarnih izbora 2016.

Četiri godine je proveo zbog toga u crnogorskom zatvoru u Spužu.

- Stiže ovog nečoveka Božija pravda. Nadam se da će ga uskoro stići i ovozemaljska pravda Zakona Crne Gore - kazao je Dikić.

On je rekao i da je Katnić izmislio tzv. "državni udar" i da je njega, inače, bolesnog od raka, pritvorio u tamnicu od 5m2 pune četiri i po godine bez osnovnih uslova da preživi.

Youtube/Jutro Tv Mostnet
 

Dikić navodi da ga je Katnić ucenjivao životima dece da prizna krivicu u izmišljenoj optužnici i dobije za to stotine hiljada evra i bude doživotno obezbeđen u Luksemburgu.

- Ucenjivao me je da optužim našu Srpsku pravoslavnu crkvu da su učestvovali u “državnom udaru” u Crnoj Gori, da optužim naše Srbe u Crnoj Gori i na kraju da optužim i našeg predsednika Srbije, Aleksandra Vučića. Ucenjivao me je da preživim i postanem smeće lažljivo! - naveo je Dikić, preneo je podgorički portal Borba.

Poslanik Demokratskog fronta Milutin Zoković je za ovaj portal napisao da je pobednička koalicija godinu dana nakon pobede nad DPS-om Mila Ðukanovića trebalo da ima merljive rezultate borbe protiv organizovanog kriminala, korupcije, pravično suđenje nosiocima bivše vlasti koji su se nelegalno bogatiji zloupotrebom moći i uticaja.

- Umesto toga treba da se radujemo što će zaštitnik trona Mila Ðukanovića otići u penziju. Kao da smo zaboravili svu torturu i progon koji nam je priređivao godinama - naveo je Zogović.

Koliko je samo, kaže, funkcionera i članova DF-a ovaj čovek progonio.

Da ne govorimo o lažnoj aferi “državni udar” i maratonskom suđenju Andriji, Milanu, Čađu i drugima kojima je hteo da spakuje robiju po naređenju, kako navodi, "diktatora Ðukanovića".

- Sve je to DF izdržao i bio glavni motor promena i glavna pobednička snaga a nakon pobede na izborima nastupilo je ono što niko nije očekivao", piše Zogović i ističe da je nastavljen progon DF-a, ali ovog puta od onih koje smo, kako kaže, "mi iznedrili i na njih preneli snagu naše pobede.

Umesto, kaže Zogović, diktatorovoj robiji treba da se radujemo nečijem penzionisanju. 

- Ne ide to tako "rođaci", pravda će morati da zakuca na svačija vrata - poručio je poslanik DF-a.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike