Tužilac otkrio jezive detalje ubistva Mitića i Mihajlovića: Jedan samleven u mašini u Ritopeku, drugi spaljen, pa bačen u Dunav!

17.10.2022

10:59

0

Evo kako su ih oteli

Tužilac otkrio jezive detalje ubistva Mitića i Mihajlovića: Jedan samleven u mašini u Ritopeku, drugi spaljen, pa bačen u Dunav!
nikola i goran 1 - Copyright 24sedam

Tužilac je danas u Specijalnom sudu u Beogradu pročitao navode druge optužnice protiv klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, za dva ubistva, navodeći da je kriminalna grupa u Ritopeku imala instaliran tajni bunker u garaži u kome su ubijali namamljene žrtve, kao i mašinu za mlevenje mesa gde su mleli i uništavali tela ubijenih.

- Veljko Belivuk, Miljković, Hrvatin, Srđan Lalić, Vlade Draganić, Senad Rešović i drugi 10 avgusta 2020. u Beogradu na svirep način ubili Mitić Nikolu. Belivuk i Miljković misleći da ih suparnici prate zajedno sa Grekom i Senadom Rešovićem otišli na stadion FK Partizan, a ostali su vršili kontrapratnju, Lalić Srđan je uočio "hondu" kojom je upravljao Mitić kako prati Belivuka i Miljkovića. Lalić je to javio organizatorima, pa je Mitić kod Američke amabsade, na javnom mestu, presretnut - pročitao je tužilac i nastavio:

- Izveli su ga iz vozila i upotrebom sile  odvezli u prostorije ispod južne tribine FK Partizan, tzv. bazu.
Tu su tukli i isptivali Mitića da kaže za koga radi i ko ga je poslao. Oduzeli mu telefon sa "skajem", prinudili ga da im da šifru, i na prevaru stupili u kontakt sa Lazarom Vukićevićem.

Lalić je, kako je tužilac dalje naveo, izbrisao snimke sa kamera na stadionu, a telefon Mitićev su bacili u Dunav sa Pupinovog mosta.

- Belivuk je dao nalog da se Mitić odveze u Ritopek, u kuću u ulici Livadice, tu ih je čekao Draganić Vlade, i tamo su od Miljkovića i Belivuka, koji su davali instrukcije preko "skaja" Budimir i Lalić odsekli Mitiću prst na nozi, zbog čega je često gubio svest a zatim ga davili kablom i nožem presekli vrat - pročitao je tužilac.

Sutradan su, prema optužnici, uklonjeni delovi tela nesrećnog Mitića koje su isekli na manje komade i samleli ih u mašini za mesto, pa ostatke spakovali u džakove i "opel astrom" odvezli i bacili u Dunav.

- Skrivenu prostoriju oprali su sonom kiselinom i varikinom da bi uklonili sve tragove.

Dana 2. aprila 2019. godine Belivuk, Miljković, Spasojević Nikola, Draganić Vlade i Budimir Miloš iz koristoljublja i svirepo su ubili Gorana Mihajlovića.

- Belivuk i Miljković tokom marta 2019. su doneli odluku da se Goran ubije jer drži, nabavlja i prodaje veće količine droge. U martu 2019. godine Belivuk je naložio Spasojeviću da kupi najlone, čizme, kombinezone, čekiće, macole i korišćene gume i džakove ćumura, koje je Spasojević i kupio - čita tužilac i nastavlja:

- Belivuk, Miljković i Spasojevjić su ove stvari odneli u Surduk u ulicu Cara Lazara bb, a sutradan su u Ritopeku vezali ruke i noge Mihajloviću, mučili ga i prisili da da šifru sa "skaja". Nazvali su Aleksandra Ruždića, tražeći da im se preda mašina za pravljenje ekstazija. Spasojević i Draganić su naoružani čuvali Mihajlovića u skirvenoj prostoriji.

Drugog aprila u kuću u Ritopek dolaze Belivuk i Miljković, dajući nalog jednom od svojih vojnika da doteraju kamion sa peskom.

- Spasojević je dovezao kamion, a Belivuk i Miljković otrovali Mihajlovića u skrivenoj prostoriji pa umotali u najlon i preneli u tovarni deo kamiona, prekrili peskom i odvezli u Surduk.

Spasojević je vozio kamion, a Belivuk i Miljković išli ispred njega golfom.

- Na telo Mihajlovića stavili su gume, a već su spremili lomaču, te telo zapalili.
Belivuk je neizgorele delove tela usitnio a potom su delove stavili u džak i bacili sa Pupinovog mosta.

Podsetimo, danas je počeo glavni pretres zloglasnom klanu, a u toku je čitanje druge optužnice gde na kojoj se Belivuk, Miljković i još 29 okrivljenih terete za ubistva Gorana Mihajlovića i Nikole Mitića.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike