Potvrđena optužnica protiv vođa "kavčana": Naredili ubistvo Arkanovog kumčeta! Mučen, pa spaljen na lomači

11.10.2022

09:05

0

Autor: 24sedam

Optužnicu je podignuta protiv 14 osoba zbog stvaranja kriminalne organizacije i teškog ubistva Nikole Stanišića na podmukao način

Potvrđena optužnica protiv vođa "kavčana": Naredili ubistvo Arkanovog kumčeta! Mučen, pa spaljen na lomači
Zvicer i Kašćelan - Copyright Foto: Profimedia

Vanraspravno vijeće Višeg suda u Podgorici potvrdilo je optužnicu protiv vođa "kavačkog klana" Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana za ubistvo Nikole Stanišića.

Specijalno državno tužilaštvo podiglo je optužnicu protiv 14 osoba zbog stvaranja kriminalne organizacije i teškog ubistva Nikole Stanišića na podmukao način, te krivičnog dela teško ubistvo putem pomaganja, nedozvoljneog držanja oružja i eksplozivnih materija, pišu podgoričke Vijesti.

U akciji Sektora za borbu protiv kriminala i SDT-a, uhapšeni su Slobodan Kašćelan (58), njegov telohranitelj Vladimir Vučković (46) iz Herceg Novog, Kotorani Miloš Radonjić (35), Krsto Maroš (43) i Zoran Kažić (46), kao i Podgoričanin Darko Prelević (31) nastanjen u Pljevljima.

Optuženi su da su kao deo kriminalne grupe koju su formirali Kašćelan, Radoje Zvicer (39), Nikšićanin Radoje Živković (35) zvani Žuti i Podgoričanin Milan Vujotić (39), krivi za ubistvo Podgoričanina i još jedan pokušaj ubistva.

Zbog stvaranja kriminalne organizacije, ubistva u saučesništvu i pokušaja ubistva, policija je podnela krivične prijave i protiv članova tog klana koji su u bekstvu - Radoja Zvicera, Radoja Živkovića zvanog Žuti, Milana Vujotića, Srđe Juriševića (39) koji je takođe Kašćelanov telohranitelj, Kotorana Dragana Kneževića (40) i Milana Kneževića (39), Podgoričanina Aleksandra Dragićevića (35) i Zdravka Perunovića (45) iz Nikšića.

Na ročištu za kontroilu optužnice, okrivljeni Kašćelan se izjasnio da nije kriv.

- Nisam kriv i nemam krivice. Ovo je čista izmišljotina, izjavio je on.

Printcreen/ sozcu.com.tr
Na optužnici za Stanišića su Peronović i Živković, koji su uhapšeni u Turskoj zbog ubistva Jovice Vukotića

Advokati odbrane ostali su kod ranijih izjava da i novu optužnicu treba vratiti ponovo na dopunu istrage ili obustaviti postupak.

- Sudovi širom Evrope i organi su zamrznuli postupke, zbog načina na koji je SKY komunikacija nabavljena. Nejasno je kako se do nje došlo, šta je presretnuto, a šta izuzeto. To se sa sigurnošću ne može utvrditi, rekao je advokat Dragoljub Đukanović.

Prema optužnici, Stanišića su 1. avgusta 2020. godine, oko 16 časova, oteli Vučković, Jurišević i Radonjić, i to nakon što im je javljeno da je izašao iz svoje kuće i da se kreće motorom pravcem Kotor-Trojica-Vrmac.

Nakon što su ga presreli udarili su ga metalnom šipkom u glavu i oborili ga na zemlju. Potom su ga vezali konopcem, smestili u vozilo i krenuli prema Njegušima. Tamo su ga skinuli golog i tukli ga, kako bi od njega saznali za koga radi, gde su štekovi i oružje pripadnika suprotstavljenih kriminalnih organizacija, nakon čega su mu rekli da će ga ubiti, ali da će mu pre toga dozvoliti da se pomoli. U trenutku dok se molio je ubijen. Njegovo telo su posle toga spalili na lomači.

Ubijeni Nikola Stanišić sin je Radoslava Stanišića zvanog Raka Dilinger, koji je bio blizak prijatelj Željka Ražnataovića Arkana.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike