Kavčani i škaljarci potopljeni, stvoren novi narko-klan! Otkriveno ko stoji iza šverca 2,5 tone čistog kokaina!

14.01.2022

20:10

0

Prema podacima istražitelja, donedavno najveće količine kokaina u regionu švercovali su škaljarski i kavački klan

Kavčani i škaljarci potopljeni, stvoren novi narko-klan!  Otkriveno ko stoji iza šverca 2,5 tone čistog kokaina!
Ilustracija - Copyright Profimedia

Crnogorski tužioci objasnili kome pripada 500 kilograma čistog kokaina nađenog u magacinu firme "Voli". 

Nova kriminalna grupa koju predvode dvojica muškaraca, čiji identitet zasad nije otkriven, stoji iza šverca 500 kilograma kokaina koji je pre tri dana pronađen u magacinu trgovinskog lanca "Voli" u Zeti, izjavio je juče crnogorski specijalni tužilac Miroslav Turković na konferenciji za medije.

On je otkrio da je reč o međunarodnoj kriminalnoj grupi koja švercuje drogu iz Južne Amerike u Bar, a čiji su pripadnici i državljani susedne države. Turković je potvrdio da je krivična prijava podneta protiv špeditera Đoka D., za kog se sumnja da je postao član te nove grupe.

Rat kavčane i škaljarce košta posla?

Podsetimo, prema podacima istražitelja, donedavno najveće količine kokaina u regionu švercovali su škaljarski i kavački klan. Posle izbijanja krvavog rata između njih koji je odneo najmanje 50 žrtava, među kojima su i vođe "škaljaraca", ali i hapšenja istaknutih članova kavačkog klana, šverc kokaina je, prema tvrdnjama crnogorskog tužilaštva, tokom prošle godine preuzela nova krimi-organizacija.

- Podzemlje se reorganizovalo. U Grčkoj su ubijeni istaknuti "škaljarci", Jovan Vukotić je u bekstvu, kao i vođa "kavčana" Radoje Zvicer. Zvicerovi operativci Veljko Belivuk i Marko Miljković su u pritvoru. Nema sumnje da je slabljenje oba klana i njihovih saradnika dovelo do pregrupisavanja i stvaranja nove grupe, objasnio je sagovornik Kurira.

Crnogorski specijalni tužilac Miroslav Turković otkrio je i da su već prikupljeni dokazi da su organizatori grupe dve nepoznate osobe, a da su članovi postali kriminalci iz Ekvadora, Crne Gore, Slovenije i drugih zemalja.

- Na osnovu informacija koje je dobilo SDT došlo se do dokaza da je u toku 2021. na teritoriji Crne Gore, Slovenije, Ekvadora i drugih zemalja stvorena organizacija radi vršenja proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga. Pripadnik je postao i službenik jednog privrednog društva, čije je utvrđivanje identiteta u toku, kao i crnogorski državljanin koji je obavljao poslove špedicije - rekao je tužilac Turković.

Specijalni državni tužilac iz Crne Gore Milivoje Katnić otkrio je i da se sumnja da je ta kriminalna grupa tokom prethodnih šest meseci prošvercovala najmanje tri pošiljke, težine preko 2,5 tona kokaina. Kako je naveo, reč je o kokainu izuzetne čistoće od 96 odsto.

- Istražitelji su sigurni da krajnja odrednica kokaina nije trebalo da bude "Voli". Otkriveno je da je droga najverovatnije trebalo da bude preuzeta u slobodnoj carinskoj zoni - naveo je on i potvrdio da je kokain u bananama u luku Bar stigao 2. januara.

 

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam/Kurir

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike