Bio je čovek iz senke "škaljarskog klana": Ubijeni Vlaović nabavljao kokain i bio zadužen za plasiranje prljavog novca!

29.08.2022

06:30

0

Autor: 24sedam

Garo je bio jedan od najvažnijih igrača u ovoj kriminalnoj organizaciji

Bio je čovek iz senke "škaljarskog klana": Ubijeni Vlaović nabavljao kokain i bio zadužen za plasiranje prljavog novca!
Duško Tanasković doveden na saslušanje - Copyright TANJUG/ FOTO HINA/ ZVONKO KUCELIN

Ime Gorana Vlaovića /38), zvanog Garo, skoro da se nigde nije pominjalo sve do četvrtka, kada je odjeknula vest da je likvidiran. Ob je oko šest ujutru ubijen n nakon što je izašao iz kluba na ostrvu Pag u Hrvatskoj.

On je, kako se doznaje, bio "čovek iz senke" škaljarskog klana i jedan od najvažnijih igrača u ovoj kriminalnoj organizaciji, zadužen za poslove oko nabavke i transporta narkotika, ali i ulaganje prljavog novca.

On navodi da je ubijeni Vlaović iz Herceg Novog živeo životom "holivudskog superstara".

Vozio je "ferari", trošio ogromne pare u najprestižnijim klubovima, i bio je u društvu najskupljih i elitnih starleta. Navodno je pare ulagao u silne hektare vojvođanske plodne zemlje.

Iako je povezivan sa ubistvom navijača Crvene zvezde u Igalu 2009, Novljani Vlaovića opisuju kao pristojnog, vaspitanog i neprimetnog momka lepe i tople prirode, pa su u neverici zbog saznanja da je tako daleko i visoko dogurao u hijerarniji jednog od najmoćnijih klanova.

Mnogima je upao u oči detalj sa snimka ubistva, na kom se vidi kako pored Vlaovića, neposredno pre likvidacije, hoda visoki muškarac.

Ko je u ime porodice ponudio 100.000 evra

Istragom se pokušava utvrditi i ko je u ime porodice Tanasković ponudio 100.000 evra na ime kaucije.

Da li je to i bila cena Vlaovićeve egzekucije? Da li je te pare bio spreman da da naručilac ubistva, a da je predstavljeno da je reč o porodici? Postavlja se i pitanje kako je Tanasković uopšte ušao u Hrvatsku, kada postoji priča da je bio na crvenoj poternici koju su izdali Crnogorci zbog toga što se veruje da je umešan i u ubistvo Milića Šakovića u Budvi. Sve ovo su još otvorena, a vrlo važna pitanja, na koje bi istraga morala da da odgovor.

Prema navodima hrvatskih medija, on je, nakon što je Vlaović pao pogođen, napravio nekoliko koraka, a onda, kad se okrenuo i video ga kako leži, po svemu sudeći šokiran i zbunjen, odjednom je prvo trčećim korakom, pa trkom nestao iz kadra nadzorne kamere i više se nije pojavio u kadru. Da li je pobegao u strahu za sopstveni život i ko je uopšte visoki muškarac koji je bio s Vlaovićem? To je jedna od zagonetki na koju mora odgovoriti istraga jedne od najbrutalnijih egzekucija u Hrvatskoj ovog stoleća.

Zbog sumnje da je hicem u vrat iz "gloka" ubio Vlaovića, u Hrvatskoj je desetak minuta nakon zločina uhapšen Kragujevčanin Duško Tanasković (28), koji se dovodi u vezu i sa egzekucijom Milića Minje Šakovića, visokopozicioniranog pripadnika škaljarskog klana, u Budvi u junu ove godine.

Veruje se da je uhapšeni Tanasković imao pomagača, koji ga je verovatno čekao nedaleko od kluba "Noa". Ali, ubica je napravio kobnu grešku, jer se posle ispaljenog hica i bežanja, ubrzo vratio na mesto zločina, najverovatnije da se uveri da je obavio posao. To ga je odvelo u ruke policiji.

BONUS VIDEO

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike