Mali Goksi nije imao šanse posle upucavanja u Vinči! "Uopšte nije bio svestan, u životu je držan koliko je to bilo moguće"

16.06.2022

19:00

0

Ubica i motiv likvidacije nisu poznati

Mali Goksi nije imao šanse posle upucavanja u Vinči! "Uopšte nije bio svestan, u životu je držan koliko je to bilo moguće"
Mali Goksi VMA - Copyright Foto: 24sedam/Katarina Mihajlović/Facebook

Goran Atanasković (21), koji je upucan 5. maja u blizini Osnovne škole "Nikola Tesla" u Vinči kod Grocke, preminuo je danas na intenzivnoj nezi na Vojnomedicinskoj akademiji posle 42 dana provedena u komi. Lekari su se svakodnevno borili za njegov život, a kako kaže izvor 24sedam, održavan je u životu koliko god je to bilo moguće.

Prema saznanjima našeg portala, oscilacija u njegovom stanju skoro da uopšte nije bilo. U nekoliko navrata se budio, ali ni u jednom momentu nije bio svestan. Stanje mu je bilo gotovo beznadežno, ali do poslednjeg trenutka je pokušavano da se mladić održi u životu.

Pre samo nekoliko dana, njegova majka je za 24sedam potvrdila da je Goran u komi, dodavši da o njemu vode računa na VMA i da oni imaju sve potrebne informacije.

Od ubice ni traga...

Mali Goksi upucan je jednim metkom u glavu na svega nekoliko kilometara od kuće. Ubica ga je stigao kad je krenuo iz školskog dvorišta ka kući, zapucao na njega i pobegao na skuteru ka Smederevskom putu. Pucač još nije pronađen.

Motiv napada na njega takođe je nepoznat, jer njegovi drugovi policiji ne daju nikakve informacije, a ni braća za koju se mislilo da mogu biti početna tačka u istrazi nisu bila od pomoći.

Mali Goksi je, navodno, sa svojom braćom bio upleten u kriminalne poslove, jer se njegova dva brata bave distribucijom droge na području opštine Grocka. Međutim, ova saznanja nisu potvrđena. Operativna saznanja su pokazala da se sumnja da su Goranova braća, M. A. i B. A. zvani Maza, deo kriminalne grupe koja za nekog većeg dilera distribuira narkotike po Grockoj i da su ušli u sukob sa nekom drugom ekipom oko podele teritorije. Velika je verovatnoća da je i njihov ranjeni brat deo te priče i da je rat dilera kulminirao njegovim upucavanjem.

Njegova majka Dragica je nakon napada na sina za 24sedam rekla da njihova porodica nema nikakve veze sa kriminalnim radnjama.

- Da smo u kriminalnim poslovima, da dilujemo drogu ili da smo zelenaši, pa mi bismo imali kuću, ne bismo živeli kao podstanari. On je jeo giros, a kada je pošao kući upucan je - rekla je ona tada.

Mali Goksi nije prvi put napadnut tog kobnog majskog dana, jer su samo mesec i po pre ranjavanja na njega u obližnjoj kladionici nasrnula trojica muškaraca sa maskama na glavama, koji su ga, isto u potiljak, ranili sekirama. Nakon toga nije zadobio ozbiljnije povrede.

Bio u indukovanoj komi

Pukovnik Nebojša Marić je samo nekoliko sati nakon što je Mladić iz Vinče doveden na VMA saopštio za medije da su zadobijene povrede veoma ozbiljne.

- Urađeno je ono što je bilo indikovano za prvu akutnu pomoć u tako teškom stanju. Može se reći da je u stabilnom stanju, ali njegovo konačno stanje je još uvek neizvesno, s obzirom na težinu povreda koje je zadobio - rekao je doktor Marić tada.

On je istakao da je pacijent hitno dovezen na VMA u ugroženom stanju i podvrgnut hirurškoj intervenciji neurohirurga.

Kad mu se stanje pogoršalo lekari su bili prisiljeni da ga stave u indukovanu komu.

Ipak, poznato je i da trajanje veštačke kome zavisi od toga koliko su teške povrede koje je pacijent pretrpeo. U nekim slučajevima ona traje samo nekoliko dana, ali ima i pojedinaca koji više nedelja provedu bez svesti i priključeni na aparate. U veštačkoj komi se ne može ostati večno.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike