Šta će biti sa slučajem ubistva pevačice ako oslobode Zorana Marjanovića? "Ukazali smo na postojanje DNK tragova drugog muškarca"

15.06.2022

18:50

0

Jelena pokušavala da pobegne iz kanala, ali je neko povukao i vratio na mesto zločina?

Šta će biti sa slučajem ubistva pevačice ako oslobode Zorana Marjanovića? "Ukazali smo na postojanje DNK tragova drugog muškarca"
marjanovic_sest_godina_02042022_0007 - Copyright M.M./ATAImages

Zoran Marjanović jedini je optuženi u slučaju ubistva njegove supruge Jelene. Danas je u Višem sudu u Beogradu, posle šest godina, okončan dokazni postupak i očekuju se još završne reči tužilaštva i odbrane, kao i sama presuda.

Tužilaštvo tereti Zorana Marjanovića da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka. Dokazni postupak u ovom slučaju je ispoštovan, a odbrana Zorana Marjanovića je posle svedočenja veštaka Dušana Keckarovića odustala i od rekonstrukcije čitavog slučaja koju je prethodno zatražila.

Veštak je danas još jednom potvrdio da na odeći optuženog, koju je veštačio, nema tragova krvi ubijene Jelene Marjanović, ali i navode da je Jelena ubijena u kanalu i da je, dok je bila živa, pokušavala da odatle izađe.
 
- Prema tragovima se čini da je pokušavala da pobegne, ali ju je neko najverovatnije povukao, jer je na licu mesta bilo tragova klizanja - rekao je Keckerović na suđenju.

Ono što je jedan od najjačih aduta odbrane jeste tvrdnja veštaka da bi na odeći ubice moralo biti tragova krvi jer je ubica bio u kanalu, a na Zoranovoj odeći nema Jelenine krvi.

Takođe, na suđenju su pokazane fotografije odeće Jelene i Zorana Marjanovića, gde je odbrana konstatovala, a sud potvrdio, da Zoranova odeća nije čišćenja i da nije bilo uklanjanja tragova sa njegove odeće.   

Odbrana, na osnovu mnogih, ali i ovih dokaza, smatra da Marjanović može biti oslobođen optužbi za ubistvo pevačice. Međutim, to ovaj postupak ostavlja bez ikakve sumnje prema nekom određenom licu. Ništa osim spekulacija nije spominjano u javnosti i ceo postupak se sveo na krivicu Zorana Marjanovića.

M.M./ATAImages
Nadgrobni spomenik Jeleni Marjanović

O mogućoj alternativi i navodima da je pevačicu možda ubio neki drugi muškarac, branilac Zorana Marjanovića, Nikola Dumnić, kaže, za 24sedam, da nije posao odbrane da tvrdi tako nešto, ali da je ona ukazivala na te mogućnosti.

- Odbrana je ukazivala na to da postoje tragovi koji upućuju na drugog učinioca, kao što je DNK nepoznate muške osobe na garderobi oštećene. Međutim, to nije na nama da dokazujemo, u tom slučaju bi trebalo da reaguju tužilaštvo i policija. Mi smo na to ukazivali u skladu sa našim mogućnostima, jer prvo ne možemo da optužimo drugo lice, niti znamo kome taj DNK pripada. Evidentno je samo da ne pripada optuženom, kao ninijednom članu njihove porodice - rekao je Dumnić.

Istetovirao krilo anđela

Zoran Marjanović je, kako je objasnio za medije, po izlasku iz pritvora u kojem je proveo 10 meseci istetovirao krilo anđela na desnom obrazu.

Kako kaže, to je uradio da bi nosio simbol izgubljene ljubavi i tako sačuvao sećanje na ubijenu pevačicu.

On je, inače, u više navrata negirao delo koje mu se stavlja na teret, a optužnica protiv njega je podignuta u februaru 2018. godine.

U medijima su neretko iznošene spekulacije u vezi sa ovim ubistvom. U nekoliko tih verzija ovog nemilog događaja spominjala se i njena lažna trudnoća sa moćnikom iz Srbije, ali ti navodi su i ostali na nivou spekulacije. Tako Marjanovićeva odbrana smatra da na policiji i tužilaštvu ostaje da se, ukoliko Marjanovića oslobode, bave drugim mogućnostima i da ispitaju i te spekulacije.

- Što pre Zoran Marjanović bude oslobođen, pre će nadležni organi moći da se posvete traženju pravog izvršioca.

Kao mesto ubistva Jelene Marjanović navodi se kanal iz kog je, dok je još bila živa, pokušavala i da pobegne, međutim, neki od veštaka su napominjali da to nije tačno i da je ona ubijena negde drugo, pa onda prebačena u kanal.

- Neki od veštaka koji su takve tvrdnje iznosli uopšte nisu veštaci i skinuti su sa liste stalnih sudskih veštaka. Tako da te tvrdnje nikako ne mogu biti relevantne - rekao je advokat Dumnić za naš portal i dodao:

- Ni mi ni tužilaštvo nismo imali primedbe na stav veštaka koji su utvrdili da je ubijena na tom mestu, u kanalu. Sve vreme se zna da Jeleninih tragova nema na garderobi optuženog. Veštak je danas pojasnio ono što je bilo ključno, a nije bilo jasno. Tragova krvi oštećene je moralo da bude na Zoranovoj odeći da je on izvršilac. Iz raspoloživih tragova, što je veštak i rekao, može se zaključiti da njegove pantalone i obuća nisu uopšte bili u tom kanalu.

Takođe, tužilac je veštaku predočio dokaz o tome da je Jelenina krv nađena u Zoranovom "mercedesu" na zadnjem sedištu, ali je veštak rekao da je u zavisnosti od temperature vazduha i svega uzetog u obzir taj trag mogao nastati i mesec dana pre tragičnog događaja, kako je predočila odbrana, ali i četiri dana pre pregleda vozila, kako je predočilo tužilaštvo.

BONUS VIDEO:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike