Podignuta optužnica za jeziv zločin u Rušnju: Živko čučnuo da proveri kamin, a Živorad mu zabio sekiru u glavu!

16.06.2022

09:07

0

Živojinu N. na teret se stavlja krivično delo Teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina zatvora ili doživotni zatvor

Podignuta optužnica za jeziv zločin u Rušnju: Živko čučnuo da proveri kamin, a Živorad mu zabio sekiru u glavu!
24sedam/Goran Sivački - Copyright 24sedam/Goran Sivački

Više javno tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Živojina N. (72) jer je na svirep i podmukao način, sa umišljajem, sekirom ubio Živka Đakovića 21. februara ove godine u naselju Rušanj, opština Rakovica.

Živojinu N. na teret se stavlja krivično delo Teško ubistvo za koje je zaprećena kazna od najmanje 10 godina zatvora ili doživotni zatvor.

Optužnica je predata Višem sudu u Beogradu na odluku o potvrđivanju. Postoji opravdana sumnja da je Živojin N. 21. februara u periodu od 13.00 i 13.30 sati u svojoj kući u Rušnju, na svirep i podmukao način ubio Živka Đ., koji je ranije bio vlasnik te kuće.

Naime, nakon rasprave u dnevnoj sobi, Živojin N. je, kako se sumnja, iskoristio situaciju kada je Živko Đ. gledao u sadržaj kamina u savijenom položaju, pa je uzeo sekiru i oštećenog napao s leđa i zadao mu veliki broj udaraca po glavi i telu od kojih je Živko Đ. preminuo na licu mesta.

Nakon toga okrivljeni je ostavio telo oštećenog zaključano u kući i udaljio se, nastavljajući svakodnevne životne aktivnosti.

Nestanak prijavila ćerka

Kako su svojevremeno rekle komšije, za portal 24sedam, Živka Đ. su tražili svuda po okolini, ali ga nisu našli. I jedna od njegove dve ćerke je tada nešto posumnjala, pa je Živkov nestanak zvanično policiji prijavila oko pola sata posle ponoći.

- Video sam jutros policiju. Čuo sam da je Živko ubijen negde napolju, a zatim uvučen u kuću gde je ostavljen i zaključan. Sve što se dogodilo je strašno - rekao je tada jedan od komšija.

Sukob između Živka i Živojina datirao je godinama. Živko je sa svojom porodicom podigao kuću. On i njegova supruga, koja je preminula pre tri godine, kako su rekle komšije, upali su u dug za struju.

- Njemu su od penzije odbijali i on je račun za struju izmirio. Pre nekih šest godina došli su sudski izvršitelji i Živka i suprugu sa stvarima izbacili iz kuće. Oni su prvo živeli malo poviše u jednoj kući, ali su se ubrzo opet našli na ulici. Primio sam ih u svoju kuću, jer sam se sažalio. Kad mu je umrla supruga Živko je ostao sam. Kad nešto skuvamo, davali smo mu. Ja sam rodom iz Podujeva. Znam šta znači ostati bez ičega - naveo je pre za 24sedam komšija Milutin Gašić.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike