"Nasmejani ubica" progovorio za mađarski list: Planira venčanje sa Monikom, voleo bi da ima i decu! Tvrdi da nikada nije ubijao za novac!

31.05.2022

20:11

0

U intervjuu je istakao da navodno nije počinio ubistvo u Beogradu za koje je osuđen

"Nasmejani ubica" progovorio za mađarski list: Planira venčanje sa Monikom, voleo bi da ima i decu! Tvrdi da nikada nije ubijao za novac!
caba der resetke - Copyright Profimedia/Printscreen/YouTube

Plaćeni ubica Čaba Der, koji je u Mađarskoj osuđen na doživotnu robiju, a u Srbiji na kaznu od 40 godina zatvora dao je intervju mađarskim medijima u kojem je prvi put govorio o zločinima za koje je osuđen, o svom nadimku, ali i o potencijalnoj ženidbi o kojoj smo već pisali.

Na samom početku, novinari mađarskog Blikk-a, upitali su kako je dobio ozloglašeni nadimak "nasmejani ubica".

- Kako sam postao nasmejani ubica? Živeo sam i ponašao se u najekstremnijoj dimenziji podzemlja. Zaista sam imao podrugljiv, ciničan osmeh pre nego što sam ga upucao. Želeo sam da pošaljem poruku onima koji su tražili da me ubiju, da se neće slomiti i da ću se boriti do kraja života. U Beogradu sam zadao preventivni udarac čoveku koji je hteo da angažuje atentatora da me likvidira. Nisam mogao da priuštim da me pogube dok ne postignem glavne ciljeve svog života - rekao je osuđeni Čaba Der.

Međutim, demantovao je da je ubijao za novac.

- Nikada nisam bio atentator za srpsku narko-mafiju, kako me mnogi nazivaju. Nikada nisam ubijao za novac, samo sam pucao u ljude koji su upali u moj život, preventivno, kako bih zaštitio svoj i živote svojih prijatelja. Osuđen sam za četiri ubistva, ali sam počinio samo tri - hladnokrvno je priznao.

Ubio sa 24 godine

Čaba Der prvi put je izvršio ubistvo 2004. sa 24 godine. Na pitanje novinara zašto je to učinio tako mlad, odgovara:

Brata mu ubili, majka izvršila samoubistvo

Der je u intervjuu istakao da je imao teško detinjstvo i da želi da osnuje fondaciju.

- Cilj mi je da napravim fondaciju za podršku deci i ženama u nevolji. Moja majka je izvršila samoubistvo kada sam imao 28 godina. Duhovno nije mogla da podnese da izgubi dvoje svoje dece: ja sam dugo bio u zatvoru, a moj brat je upucan u glavu 1993. godine. Tada sam se toliko uznemirio da sam u zatvoru razbio sve oko sebe što mi je preseklo arteriju na ruci i zamalo sam umro. Bio sam ljut što nisam mogao da budem pored nje kada sam joj bio potreban.

- Članovi jednog klana su u to vreme oko mene ubili najmanje trideset ljudi i lovili me. Moj prijatelj je pogođen sa 16 hitaca, jednom je pogođen u grudi, ali je preživeo. Stavio sam bradu i periku, ušao u jedan luksuzni restoran u Vojvodini i ispalio četiri hica u čoveka koji nas je lovio. Nisam gledao na to kao na ubijanje, već na zaštitu svog prijatelja - istakao je Der.

O navodnoj veridbi

Čaba Der/ Printscreen /Youtube
 

Čaba Der je u zatovru upoznao izvesnu Moniku Sigeti, sa kojom navodno priprema venčanje. O njoj je, kako kaže, saznao iz novina, a "potresla" ga je Monikina sudbina.

- Družio sam se i odrastao u ratnim uslovima. Doživeo sam bombardovanje Srbije, preživeo sam sve strahote i patnje. Naučio sam kako je biti u nevolji. Kada sam u Blikku pročitao o Monikinom problemu da joj je ukradena kuća i da je ostala bez novca, a živi sa svojom starom majkom i malim detetom, bio sam veoma dirnut njenom pričom i istovremeno ogorčen. Saosećao sam se sa njom. Prema kodeksu podzemlja, nikada nisam povredio ugrožene ljude, decu i žene, zbog čega sam bio zaista ljut. Uplatio sam joj novac, ali sam bio veoma iznenađen kada je došla na moje suđenje. Bio sam začuđen što je imala hrabrosti da dođe sama na sud i zahvali mi na pomoći. Odmah sam video da je ona sofisticirana, obrazovana, nezavisna, dobroćudna, inteligentna i dobrodušna žena. Nakon toga sam mnogo razmišljao o tome i odjednom su se moja osećanja razvila. - priča Der i dodaje:

- Monika, čija je duša veća od univerzuma, postala je za mene nepresušan izvor inspiracije. Mnogo joj pišem, izazvalo je lepe emocije u meni i imamo mnogo toga zajedničkog. Trudimo se da pričamo samo o pozitivnim stvarima, turističkim destinacijama, veri, muzejima, muzici, plesu, ljubavi i naklonosti. U međuvremenu su se emocije kod nas oboje sve više oslobađale. Ona je veoma emotivna, srdačna dama, naše emocije su neverovatno jake, ona ima sve kvalitete koje cenim. Postavio sam joj veliko pitanje i ona je odgovorila "da".

Kako je Der otkrio za mađarski medij, želeo bi da osnuje i porodicu, ali za sada to nije moguće  jer zakon ne dozvoljava intimne posete.

- Nadam se da će vlada učiniti nešto da dozvoli intimnu posetu i Mađarskoj. Ali ako se to ne desi, tražiću da me izruče Holandiji, jer tamo to funkcioniše. Čak i u Srbiji, to je moguće na mesečnom nivou. Aktuelna tema kod nas sada je venčanje, želim da je obradujem - rekao je Čaba.

Ne priznaje zločin u Srbiji!

Ubistvo na Banovom Brdu u Beogradu Printscreen/YouTube
 

"Nasmejani ubica" i dalje tvrdi da zločin u Srbiji nije počinio. Podsetimo, Apelacioni sud u Beogradu potvrdio je presudu kojom je Čaba Der (42) osuđen na 40 godina zatvora zbog podmuklog ubistva Nebojše Markovića (38) u beogradskom naselju Banovo brdo 5. januara 2019. godine.

- Imam 40 godina, ali se osećam kao da imam 20. Kao mađarsko-srpski državljanin, očekujem da ne budem izručen Srbiji. I tu svoju kaznu neću prihvatiti. Nadam se da će moj slučaj biti ponovo razmotren: ja nisam počinio ubistvo u Budimpešti, ali sam u Holandiji delovao da bih zaštitio svoj život - rekao je Čaba.

Pokušao da se ubije u oktobru

Čaba Der je pokušao da se ubije u oktobru prošle godine kada je sebi prerezao vrat.

Mediji su pisali, da je advokat Kristijan Guliak, potvrdio za Blik da je njegov klijent u samici u kojoj boravi od kako je napao cimera, a potom i stražare, presekao sebi vrat brijačem.

- Bio je u samici. Imao je brijač, presekao je sebi vrat i napravio rez od 12 centimetara. Stražari su brzo reagovali, nije bilo potrebe da bude transportovan u bolnicu, već mu je pomoć ukazana u zatvoru - prenosi mađarski dnevnik.

- Razgovarao sam sa njim u sredu ujutru, bio je zbunjen i konfuzan. Kada smo se čuli drugi put, rekao mi je da je sebi zabio nož u vrat i da je sporveden kog lekara - rekao je tada advokat.

Vreme u zatvoru provodi u samici.

- Volim i romane, psihologiju i filozofiju. Ne smem da radim, živim u samici, ali nisam depresivan, komunikativan sam. Ne treba mi niko, verujem u Boga i razgovaram sa njim - zaključuje Der.

Bonus video:

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Možda vas zanima

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike