Ljubav iza rešetaka: Nasmejani ubica staje na ludi kamen, a evo ko se pre njega oženio u zatvoru!

01.05.2022

06:00

0

Procedure koje se sprovode uoči venčanja u zatvorima su krajnje jednostavna

Ljubav iza rešetaka: Nasmejani ubica staje na ludi kamen, a evo ko se pre njega oženio u zatvoru!
vencanje u zatvoru - Copyright Printscreen/YouTube/24sedam

Ženidbe u zatvorima nisu nešto što je novina, ali jedna od vesti koja je zaintrigirala javnost poslednjih dana jeste vest o ženidbi Čabe Dera, koji robija u mađarskom zatvoru. Naime, procedura oko organizovanja venčanja osuđenim licima zvuči krajnje jednostavno. Venčanja se odobravaju osuđenim licima, ukoliko podnesu molbu i izraze želju da se venčaju dok izdržavaju kaznu.

Dakle, pre zvaničnog zakazivanja potrebno je da osuđeno lice obavesti Upravu zatvora o svojim namerama, ali i da se navede ime budućeg supružnika, kao i imena kumova i datum kada bi želeli da se obavi ceremonija.

Nakon toga Uprava zatvora poziva matičara, koji dolaze u zatvor i zvanično sklapaju brak. Posle toga, mladenici imaju pravo na bračnu posetu i to u sobama koje su posebno predviđene za takve susrete, a koje zatvorenici u žargonu zovu "ljubavne sobe"

Nevesta iz novina

Plaćeni ubica Čaba Der, koji je u Mađarskoj osuđen na doživotnu robiju, a u Srbiji na kaznu od 40 godina zatvora, odlučio je da se oženi u zatvoru. Kako prenosi mađarski portal Borsonline.hu, Der koji je poznat i po nadimku "nasmejani ubica", uveliko priprema venčanje sa izvesnom Monikom Sigeti, koju je upoznao pošto je pročitao članak u novinama o njenim mukama sa stambenom mafijom. Navodno, prvo joj je poslao milion forinti, odnosno oko 2.700 evra pomoći kako bi uspela da otkupi svoju kuću, koju su želeli da joj oduzmu, a potom je ona odlučila da ga poseti.

- Išla sam na dva ročišta, želela sam lično da mu se zahvalim na podršci. Potom smo počeli da se dopisujemo i od tada smo u kontaktu. Između nas se rodila jaka emotivna veza i uskoro ću mu otići u posetu. Priznao mi je da je zaljubljen i da su mu dani mnogo mirniji od kako je sa mnom. Jednostavno, razvila se jaka emiocija - izjavila je Monika za mađarske medije i potvrdila da je su njih dvoje na korak do braka.

Profimedia/Printscreen/YouTube
 

- O venčanju smo već razgovarali, Čaba je u jednom od pisama tražio moju ruku - potvrdila je ona. Buduća supruga Čabe Dera, koji je do sada osuđen za ubistva biznismena u Hrvatskoj i Amsterdamu, kao i ubistvo Nebojše Markovića u Beogradu, izjavila je i da svog budućeg muža ne smatra ubicom.

- On nije ugrožavao žene ili decu, već samo druge kriminalce - navodno je izjavila ona.

Podsetimo, nasmejani ubica uplatio je Moniki Sigeti, koja je inače majka dvoje maloletne dece novac da na licitaciji koja je održana u junu povrati kuću koju je ranije izgubila. U međuvremenu se, kako je pisao mađarski Blik u kuću uselila druga porodica, ali pošto su u novinama pročitali priču da je Čaba Der odlučio da joj pomogne, preko noći su odlučili da se isele iz kuće.

Inače, pre nego što je finansijski iz zatvora pomogao Moniki Sigeti koju je odlučio i da oženi, Čaba der je novac slavo i Vivijen Ventuli, ćerki mađarskog biznismena Lasla Ventule za čije je ubistvo u Budimpešti osuđen. Kako su mađarski mediji prenosili tada, i sa njom se bio zbližio do te mere da je ona imala status "posebne osobe" koja može da ga obilazi u zatvoru, a ona je za medije raniije izjavila da je ubica više učinio za nju u životu nego otac.

Oženio se Kristijan

Kristijan Golubović, jedan od najpoznatijih beogradskih "žestokih momaka", oženio se pre nekoliko godina u zatvoru "Zabela" kod Požarevca. Golubović se tada oženio Suzanom Milojković u "velikom stilu", u prisustvu najbližih prijatelja i kumova.

"Sad si moj i Božji, gotov si", rekla je tada nevesta, na šta je mladoženja odgovorio "ma, mene ni policija nije mogla da uhvati".

Kristijan Golubović, 24sedam/Goran Sivački
 

Mladenci su razmenili "svarovski" burme vredne 1.500 evra, ispod zastave koja je krasila venčanja Željka Ražnatovića Arkana, Đorđa Božovića Giške i drugih. Mladu je do "Zabele" dovezla limuzina duga navodno 15 metara.

Kristijan je preneo mladu preko praga, pravac u jednu od "soba za ljubav", na opšte odobravanje prisutnih. Roditelji mladenaca nisu prisustvovali svadbi u zatvoru, ali je Kristijan objasnio da je to zbog toga što čekaju "pravu" svadbu za dve godine, kada on bude odslužio kaznu zbog reketiranja. Svatovi su slavlje nastavili u jednom od beogradskih noćnih klubova, uz muziku i igru do zore.

Venčao ih pop

Aleksandra Čabarkapu i njegovu suprugu Klaudiju je u zatvorskoj kapeli venčao pop 2017. godine. Sveštenik  im je stavio i zlatne krune na glavu, a zatim su razmenili nove burme. Oni su se venčali u Centralnom zatvoru 26. januara. Mlada je na sebi imala crno-belu haljinu u kojoj je i stala pred oltar.

Aleksandar Čabarkapa je tog dana obukao kariranu košulju i farmerke. Venčanje je obavljeno po svim crkvenim običajima. Mlada i mladoženja su se držali za ruke, preko kojih je bio prebačen beli peškir, a pop koji ih je venčao stavio im je zlatne krune na glavu.

Pixabay
 

Žestoki momak iz Kaluđerice i njegova žena su tog dana razmenili nove venčane burme za novi početak. Činu su prisustvovali njihovi naslednici, kumovi i prijatelji...

- Slobodno mogu da kažem da sam konačno ispunjena u svakom smislu. Venčanje je bilo emotivno, pustili smo i pokoju suzu. Ja sam srećna žena koja ima prelepu decu i muža koji je voli. Upravo smo se zbog toga venčali u crkvi i pred Bogom se zakleli na večnu ljubav. Naša ljubav će trajati večno. Posle dana rođenja moje dece, 26. januar je najvažniji datum u mom životu - rekla je ranije Klaudija, koja sa Aleksandrom ima četvoro dece, tri sina i jednu ćerku.

Bonus video

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Izvor: 24sedam

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike