Čaba Der pokušao da se ubije! Plaćeni ubica prerezao sebi vrat u samici!

04.10.2021

19:04

0

Autor: Nikola A.

Njegov advokat Kristijan Guliak, potvrdio je za Blik da je njegov klijent u sredu, u samici u kojoj boravi presekao sebi vrat brijačem

Čaba Der pokušao da se ubije! Plaćeni ubica prerezao sebi vrat u samici!
Copyright Čaba Der Youtube/Printscreen

Plaćeni ubica Čaba Der, koji je u Mađarskoj nepravosnažno osuđen na doživotnu robiju, pokušao je da se ubije u zatvorskoj ćeliji

Njegov advokat Kristijan Guliak, potvrdio je za Blik da je njegov klijent u sredu, u samici u kojoj boravi od kako je napao cimera, a potom i stražare, presekao sebi vrat brijačem.

- Bio je u samici. Imao je brijač, presekao je sebi vrat i napravio rez od 12 centimetara. Stražari su brzo reagovali, nije bilo potrebe da bude transportovan u bolnicu, već mu je pomoć ukazana u zatvoru - prenosi mađarski dnevnik.

Podsetimo, Čaba Der osuđen je na 40 godina zatvora za teško ubistvo na podmukao način Nebojše Markovića 2019. godine na Banovom brdu i za nedozvoljeno nošenje oružja.

Alan Cigler osuđen je na četiri godine jer mu je pomogao u bekstvu, pošto ga je odvezao sa mesta zločina.


Der je priznao ubistvo u izjavi istražnim organima prilikom saslušanja u mađarskom pritvoru, dok je Cigler delimično priznao, odnosno potvrdio je da ga je on vozio kolima na Banovo brdo, ali je osporavao da je znao da će Der ubiti Markovića.

Pre tri godine izašao iz zatvora, gde je robijao zbog ubistva kriminalca Branislava Jelačića 2004. godine. Uhapšen je u Pragu 1. marta, a pored Srbije, koja ga traži zbog ovog ubistva, njegovo izručenje su tražile i Španija, i Holandija, i Mađarska, kojoj je izručen 18. jula 2019. godine.

Tereti za ubistva u pomenutim državama koje su tražile njegovo izručenje. Cigler je uhapšen u Subotici, nedugo posle ubistva Markovića. On je vozio automobil “punto” kojim je Der dovezen na mesto zločina i kojim su zajedno pobegli nakon likvidacije Markovića.

I on je u oktobru 2018. godine izašao sa višegodišnje robije, ali se tri meseca kasnije opet našao iza rešetaka.

Pratite sve vesti iz Srbije i sveta na našem Telegram kanalu.

Instalirajte našu iOS ili android aplikaciju – 24sedam Vest koja vredi

Najčitanije Vesti

Ostale vesti iz rubrike